Kommentarer – Lexis English

Rémy Maret
Rémy Maret
Lexis English, Noosa
Längd: 11 veckor

Skolans verkligt starka sida är dess lärare. Stämningen i grupperna är avspänd och glad, vilket hjälper till att hålla uppmärksamheten under lektionerna. Framstegen i engelska har varit signifikanta eftersom skolan har en policy att det endast talas engelska och dessutom är franska inte det vanligaste språket bland studenterna. Jag var därför tvungen att praktisera språket under hela vistelsen. Min familj bodde en kvart från skolan med cykel. Kvarteret var magnifikt och där fanns pool, grill, gym … Familjen själv var mycket öppen och vi kunde göra ett flertal aktiviteter tillsammans (stand up paddling, surfing, picknic, shopping …). Jag kan rekommendera alla att åka till Fraser Island, idealisk för surfing, strand och grillning!

Läs allt
Christel Bourgeois
Christel Bourgeois
Lexis, Noosa
Kurslängd: 8 veckor

Noosa är en liten, lugn och vacker stad, det perfekta stället för att studera språk och känna sig som om man är på semester. Omgiven av stränder och en nationalpark, allt ligger nära. Jag rekommenderar också att besöka de närliggande Fraser Island och Moreton Island, två paradisöar. Gällande skolan så har jag goda minnen med mig. Man känner sig som hemma från dag ett. Lärarna och personalen är toppen. Jag tror att det skulle ha varit omöjligt att hitta en bättre plats för att tillbringa dessa två månader. Australien har allt man kan önska av en språkresa: perfekt väder, en vacker omgivning, trevliga människor, en skola av hög kvalitet som stöttar och lyssnar på sina studenter, en massa saker att göra och människor från hela världen som man kan lära att känna. Jag är mycket glad att jag tillbringade två månader där och om jag var tvungen att göra om det så skulle jag inte ändra på något.

Läs allt
Camille & Alicia
Camille & Alicia
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 2 veckor

Noosa är en badort på östra sidan, på Sunshine Coast. Livsmiljön här är idyllisk: naturpark, underbara landskap, paradisiska stränder, kristallklart vatten… Vårt favoritställe? Stranden Little Cove! Ett litet hörn av paradiset mellan Main Beach och Noosa National Park. Se alla reseberättelser

Läs allt
Manon Jaquet
Manon Jaquet
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 11 veckor

Totalt studerar jag i Australien under 6 månader, nu är jag på Lexis Noosa i 3 månader och därefter kommer jag att flytta till Sydney för de återstående 3 månaderna. Jag befinner mig just nu på övre mellannivå och båda mina lärare; Dionne och Eileen är fantastiska och har varit hjälpsamma under min kurs.
 
Jag valde att studera i Noosa då det verkade att vara en riktigt trevlig plats med vackert hav och massor av natur. Först trodde jag att jag skulle vara i Sydney i hela 6 månader men jag är glad att jag valde att prova något annat och uppleva australiensisk kultur på en mindre ort först.
 
Jag läste först om Noosa i en broschyr på ESL:s kontor i Montreux och deras personal rekommenderade mig sedan stället eftersom att de personligen har upplevt Noosa. Jag är väldigt nöjd med min kursstruktur och tycker att den är perfekt för mig och jag har verkligen förbättrat mitt tal och mitt ordförråd. Ibland så har lektionerna varit ganska lätta för mig men det är också bra att gå igenom grunderna som jag redan lärt mig i mitt hemland.
 
Jag bor i värdfamilj och är mycket nöjd. Min värdfamilj bor med ca 5 minuters promenad till skolan vilket är trevligt. Först blev jag förvånad över vissa kulturella skillnader men nu när min familj och jag har lärt känna varandra så är dessa skillnader inte så tydliga längre.
 
Det finns massor av aktiviteter att ägna sig åt i Noosa om du tycker om att vara utomhus. Under min tid här har jag varit på grillkvällar, vandringar i nationalparker, massor av utomhusaktiviteter och framförallt surfat. Jag kommer att ta många underbara minnen med mig hem och har fått många vänner, både internationella och australiensiska. Jag älskar den australiensiska accenten! Jag tycker att Noosa erbjuder ett soligt liv och alla är mycket öppna, varma och vänliga. Människor i Australien verkar genuint intresserade av att möta olika kulturer vilket är trevligt.
 
Efter mina kurser så hoppas jag kunna resa runt en del i Australien med några vänner och kanske hyra en minibuss; Jag skulle verkligen vilja se Alice Springs. Att kunna resa till de flesta platser och att kunna kommunicera var mina främsta syften till att skaffa en engelsk examen. Jag tycker det är viktigt att vara tvåspråkig och engelska kan man använda nästan överallt. Mitt mål är att studera medicin och jag hoppas kunna använda min engelska i ett volontärprogram, till exempel Läkare utan gränser. Tack till alla som hjälpt till med min Australienresa!
 

Läs allt
Magali Berthet
Magali Berthet
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 8 veckor

Jag bestämde mig att åka till Noosa eftersom jag ville bo i en liten stad. Jag är inte ett stort fan av stora städer när det gäller att vistas där i mer än en vecka. I Noosa, hittade jag vad jag letade efter, det vill säga, inga byggnader högre än träden, vackra stränder, ett fantastiskt landskap och mycket gästvänliga människor.

Jag beslutade mig för att bo på ett studentresidens och det var en härlig upplevelse. Jag hade tur att det inte var någon student som talade mitt modersmål så jag kunde göra snabba framsteg i engelska. Jag upptäckte olika kulturer och jag hade många utbyten med de andra studenterna.

När det gäller skolan, hade jag lektioner på morgonen, vilket lämnade mig hela eftermiddagen för att gå till stranden, surfa eller bara vandra omkring. Innehållet i lektionerna tillät mig att se över den engelska jag hade glömt och förbättra mina kunskaper i grammatik och konjugering. Mina lärare var lysande och alltid uppmärksamma.

Förutom att hjälpa mig att fördjupa och finslipa mina kunskaper i engelska, tillät denna resa mig att lära mig mycket om mig själv. Detta var en mycket berikande erfarenhet, som jag önskar att alla kunde uppleva någon gång i sitt liv.

Läs allt
Céline Bolliger
Céline Bolliger
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 36 veckor

Atmosfären på skolan "Lexis English Noosa" är en blandning av studier/semester =D Vi studenter har samma mål med att vilja förbättra våra språkkunskaper (australiensisk engelska vill jag förtydliga!) Garanterat en mångkulturell atmosfär! Lärarna, receptionisten och annan skolpersonal finns till vårt förfogande vid frågor, svårigheter eller andra problem som kan uppstå med boendet, bussen, etc.... Lektionerna är interaktiva, alla förbättrar sin engelska i sin egen takt men framstegen kommer snabbt och uppmuntrar från första veckan! Efter lektionerna så hålls ett klassrum öppet för studenter som vill göra sina läxor och en lärare är alltid där för att svara på alla frågor! Dessutom så anordnas många aktiviteter av skolpersonalen (pingismatcher, poker, bio, etc....) eller så kan du också gå till stranden =D Nationalparken ligger också i närheten vilken är fridlyst natur där man kan promenera och beundra den magnifika utsikten över havet och även se koalor.

Dessutom anordnar de många utflykter under alla helger vilket ger dig möjlighet att träffa andra studenter medan du upptäcker nya platser! En liten och hjälpsam resebyrå finns att tillgå för eleverna. Vi kan gå dit när som helst på dagen för att be om information, boka en aktivitet för en veckodag eller helg (surflektioner, dykning, vandring, shopping, zoo, etc). Det finns även resor för två eller flera dagar (Fraser Island, Byron Bay, Surfers Paradise, etc....) eller längre resor efter att ha avslutat skolan! VAD ANNARS..?!? Vad mer kan man begära, förutom solen, havet, stranden och närhet till skolan? Jag rekommenderar starkt en språkkurs på denna plats!

Läs allt
Michelle Stirnimann
Michelle Stirnimann
Lexis English, Noosa
Längd: 12 veckor

Sommar, sol, strand, surfa, lektionerna och koalorna - Noosa är en dröm! Skolan har ett centralt läge och ligger bara 10 minuter från stranden – perfekt att ta sig iväg efter skolan för att surfa eller för att studera på sandstranden. Min värdfamilj är extraordinär och hjälper mig med studierna i engelska men de får mig också att delta i deras australiensiska livsstil!

Läs allt
Florian Graf
Florian Graf
Lexis English, Noosa
Längd: 12 veckor

Noosa är ett perfekt ställe att lära sig engelska på. Det är vackert, litet och välstrukturerat. Stranden är också mycket vacker. Jag köpte mig dessutom en surfbräda och direkt efter lektionerna går jag och surfar. Australiensare är mycket trevliga, jag kommer bra överens med dem vilket jag också gör med min värdfamilj, jag trivs då jag spenderar tid med dem. Vi lär oss en massa saker på skolan, vår lärare är mycket trevlig och alltid skämtsam.

Läs allt
Marion Gaillard
Marion Gaillard
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 38 veckor

Jag bestämde mig för att åka till Australien för att upptäcka världen och framför allt träffa nya människor. Ok, jag valde också detta land på grund av den vackra naturen och för att jag ville åka till ett lugnt ställe. När jag åkte till ESL:s kontor för att få lite information så blev jag omedelbart intresserad av Noosa, en liten och mycket lugn stad med närhet till flera stränder. Det var den plats som jag drömde om. Lexis English är ett mycket bra ställe att studera engelska på eftersom att lärarna är mycket öppna och alltid villiga att hjälpa till. Gällande min värdfamilj så hade jag turen att hamna i en mycket trevlig som levde upp till mina förväntningar. Kom igen, jag rekommenderar skolan till alla som söker en annorlunda upplevelse eller som vill varva ner i paradiset omgiven av fantastiska människor... Jag vill åka tillbaka!

Läs allt
Sandra Patthey
Sandra Patthey
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 12 veckor

Jag har åkt till denna lilla stad för att förbättra min engelska under 5 månader. Det är ett av de bästa beslut jag tagit. Jag har fått en fin kulturell och mänsklig erfarenhet. Noosa är en liten men mycket vidsträckt stad som har vackra stränder och en nationalpark, som är som en dröm! I denna park kan man lätt se både havssköldpaddor och delfiner, däremot inte koalas. Skolan är liten och ligger mycket bra, personalen är välkomnande och tjänstvillig. Man integrerar sig snabbt i det australienska livet! Nu drömmer jag bara om en enda sak; att återse detta lilla paradis!

Läs allt
Laura Saint Upery
Laura Saint Upery
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 24 veckor

När jag beslutade att åka till Australien så valde jag Noosa eftersom att jag ville bo i en lugn stad nära stränderna och Noosa verkade vara vad jag letade efter.
 
Jag beslutade att bo i en värdfamilj eftersom att det bästa sättet att lära sig engelska på enligt mig är att tala med engelsktalande. Huset låg bra till med närhet till stranden. Min familj var trevlig och vänlig och jag lärde mig mycket om den australiensiska kulturen av att bo med dem.
 
Skolan ligger bra till och kurserna är intressanta. Jag studerade först 3 månader allmän engelska och sedan 3 månader på kursen Cambridge First Certificate. Jag skulle säga att den allmänna engelskakursen var mer avkopplande än Cambridgekursen där man måste studera mycket för att klara sin examen. Jag tyckte mer om Cambridgekursen då man gör snabbare framsteg.
 
Du kommer aldrig att bli uttråkad på skolan då de alltid anordnar en hel del intressanta aktiviteter, såsom beachvolleyboll, grillning, fotboll och många aktiviteter där man kan vinna priser.

Läs allt
Eva Morand
Eva Morand
Lexis English, Noosa
Kurslängd: 14 veckor

Läraren är intressant och undervisningen är bra. Alla är vänliga och lättsamma i min grupp. Böckerna är bra och programmet är lätt att lära sig och förstå.

Läs allt