Kommentarer – Lexis English

Alba Izurrategui Aguirre
Alba Izurrategui Aguirre

Hej! Jag heter Alba och är en tjej från Vitoria som uppfyller drömmen att bo i paradiset Byron Bay. Mina erarenheter av Byron Bay är obeskrivliga. Hur ska börja beskriva vad jag upplever? Jag lär mig engelska på Lexis, en av de bästa skolorna för engelska som finns i Australien. Skolan är jättebra, med fantastisk personal och extraordinära lärare, lektionerna är roliga och fyllda av lekar och aktiviteter. Skolan är mycket uppmärksam på dina framsteg och att du talar engelska hela tiden.

Och vad ska jag berätta om mitt boende och om min nya familj? Jag bor på residenset som ligger bredvid skolan, på tio minuters promenad kommer man till stranden och för en acceptabel kostnad, för i Byron Bay är priserna i allmänhet höga. Människorna på residenset är underbara och det finns bara gott att säga om dem: schweizare, japaner, brasilianare … och en masa andra nationaliteter, alla alltid angelägna om att hjälpa dig och att du ska känna dig delaktig. Jag har varit här i nästan tre månader och fått vänner för livet. Det värsta med att resa är avskeden! Om du funderar på att resa till Australien för att lära dig engelska, är detta platsen och om inte, kan du välja någon annan Lexis-skola på någon annan plats, eller kombinera resmål.

Jag är så tacksam över att få vara här och att lära mig engelska, kunna surfa varje dag och ladda batterierna med den underbar energi som Byron Bay har. En annan gång ska jag berätta mer, att man aldrig har tid att ha tråkigt här och att det alltid finns någonting att göra. Jag är så fäst vid detta ställe att jag säkert kommer att förlänga mitt visum och göra en ny kurs i engelska i paradiset. Men, ha klart för dig att Byron är mycket dyrt och att det är ont om jobb. Allt kan inte vara bra. Men jag känner folk som arbetar, så det är möjligt. Med detta sagt rekommenderar jag alla att komma till Australien, det är en unik upplevelse.

Läs allt
Ana Briones Gallego
Ana Briones Gallego
Lexis English, Byron Bay
Kurslängd: 4 veckor

I oktober gjorde jag en kurs i engelska i Byron Bay, en liten stad i den australienska delstaten Nya Sydwales. Denna upplevelse har varit helt enkelt otrolig, för Byron är ett speciellt ställe. Livsrytmen är avslappnad, människor är genomtrevliga och omgivningarna spektakulära. Jag tillbringade det mesta av min lediga tid på badstranden, man kan se delfiner och valar på bara några meter från stranden. Sporten framför andra här är surfing och även om man aldrig tidigare gjort det är det obligatoriskt att pröva på. På kvällarna finns det en massa barer med levande musik. Skolan är mycket välkomnande och alla lärarna beredda att ge ett handtag vid behov. Jag rekommenderar alla att välja Byron Bay som resmål, för det liknar verkligen paradiset! Man lär sig engelska med känslan av att vara på semester hela tiden!

Läs allt
Julia Calderon Los Huertos
Julia Calderon Los Huertos
Lexis English, Byron Bay
Längd: 24 veckor

Upplevelsen har helt enkelt varit otrolig och alldeles för kort, trots att jag från början tänkt mig att bara stanna tre månader, blev jag kvar ytterligare tre. Jag hade gärna stannat resten av året men …

Jag har inte heller ord för att beskriva själva upplevelsen. Det enda jag kan berätta och säga med ord är att jag absolut inte ångrar att jag åkte (Australien var en av mina drömmar), vare sig platsen jag for till, eller vistelsen, eller människorna … Trots att det är en så liten ort, är bara personerna som du lär känna på skolan och på residenset skäl nog att åka. Så i september åker jag tillbaka dit.

Läs allt
Alvaro Valle del Pozo
Alvaro Valle del Pozo
Lexis English, Byron Bay
Längd: 2 månader

Min vistelse i Byron Bay var riktigt bra. Jag bodde i den nedre delen av skolan Lexis och det var trevligt. De människor som jag träffade var fantastiska. De behandlade alla nya som kom dit som en i familjen och var väldigt vänliga.

Lärarna på skolan är fantastiska och jag har förbättrat min engelska väldigt mycket. De har utformat lektionerna så att de innehåller lekar så att det blir mer underhållande och lättsamt för eleverna. Detta då vissa personer stannar i 5 månader eller mer helt utan ledighet och det kan vara tufft att stanna under en längre tid och studera engelska.

Gällande staden Byron Bay så kan jag säga att det är ett väldigt trevligt ställe. Du har en mängd olika stränder som Main Beach, Talow Beach, Wategos Beach, etc. Du kan även besöka fyren och bakomTallow Beach finner du en park som är fantastisk.

Jag rekommenderar verkligen att uppleva solnedgången i Main Beach om du har möjlighet eftersom att det är en magisk solnedgång. Du kan även se männsikor som spelar trummor medan du tittar på solnedgången.

För mig var denna upplevelse kort eftersom att jag bara var där 2 månader men jag kommer att försöka åka tillbaka igen. Om du vill åka till Australien så kommer de flesta människor att tipsa dig om att åka till Byron Bay.

Läs allt
Maria José Gámez Huete
Maria José Gámez Huete
Lexis English, Byron Bay
Kurslängd: 4 veckor

Jag har verkligen uppskattat denna erfarenhet, jag är mycket nöjd med lärarna, skolan, platsen... De berättade för mig att här var det alltid sommar men det har varit kallt. Men det har varit en oförglömlig upplevelse som jag gärna skulle göra om. Jag rekommenderar alla att komma hit men stanna då längre, en månad går fort. Australiensarna är toppen, mycket öppna. Jag har känt mig som hemma.

Läs allt
Loïc Rey
Loïc Rey
Lexis English, Byron Bay
Kurslängd: 25 veckor

Jag älskar Byron Bay eftersom att alla är så lättsamma, avslappnade och roliga. Jag kan surfa, simma, springa och spela golf när jag vill eftersom att vädret alltid är perfekt och jag får möjlighet att göra dessa saker i Byron Bays vackra landskap. Jag bor i Byron Bay då jag studerar på Lexis English Byron Bay. Jag studerar för att få göra tentamen i Cambridge Advanced och även IELTS då jag behöver det för att komma in på det universitetsprogram som jag planerar att gå hemma i Schweiz. Personalen och studenterna på Lexis English är så roliga, omtänksamma och lätta att komma överens med. De är väldigt avslappnade och sköna - precis som de människor jag har träffat i Byron Bay och hela Australien. Jag gillar också undervisningmetoderna som är roliga och avslappnade men ändå pedagogiska på samma gång. Jag gillar också hur skolan är organiserad och strukturerad - det dagliga schemat . . . Det är väl genomtänkt hur dagen fördelas mellan lektioner och aktiviteter och jag älskar att vi får eftermiddagen till att njuta av stranden, självstudier eller att njuta av allt som Byron Bay har att erbjuda. Jag skulle definitivt rekommendera denna skola till alla som vill studera engelska oavsett nivå. Personalen är så omtänksam och vill verkligen att studenterna klarar det akademiska och personliga samt njuter av Byron och har en härlig tid.

Läs allt