Vuxna  , Allmän information
Vuxna

Allmän information

Allmän information

Vi blir stolta när vi ser att kvaliteten på våra tjänster blir bekräftad av våra nöjda studenter. Ett tydligt tecken på detta är att majoriteten av våra deltagare kontaktar oss på rekommendation från någon de känner, t ex en vän eller annan närstående.

Datum och kursstarter
Teoretiskt sett startar de allmänna kurserna varje måndag. Vissa partnerskolor har bestämda startdatum för nybörjare. Officiella examenskurser, t ex Cambridge, erbjuds flera gånger per år och alltid på bestämda datum. 
Din anmälan
Har du redan bestämt dig för att resa utomlands? Skicka in din anmälan omedelbart! Genom att anmäla dig i tid kan du hitta billigare flyg och du har mer tid att genomföra alla nödvändiga administrativa steg, t ex visumansökan, förlängning av sjukförsäkring etc. Dessutom ger detta dig en större chans att få alla dina önskemål när det gäller boende tillgodosedda, eftersom vi redan i ett tidigt stadium kan börja söka efter ett alternativ som passar dig perfekt.
Hur du anmäler dig
Din anmälan kan ske på olika sätt:

Fyll i anmälningsformuläret här direkt på vår hemsida, alternativt fyll i anmälningsformuläret som du finner längst bak i vår broschyr manuellt. Du kan också ringa någon av våra rådgivare som fyller i formuläret tillsammans med dig, antingen över telefon eller vid ett inbokat personligt möte.

• När vi har tagit emot din anmälan bekräftar vi din bokning skriftligt inom 7 arbetsdagar. Den bekräftelse som skickas till dig innehåller information om den kurs du valt, ditt boende, samt om din resa. Du gör en delbetalning direkt vid mottagandet av bekräftelsen.

• 6 veckor innan din avresa skickar vi slutfakturan till dig, där den första delbetalningen dragits av. Du måste betala hela fakturan innan din avresa.
Visum
Beroende på destination, kurslängd och ditt medborgarskap, är det ibland nödvändigt att ansöka om ett studentvisum vid studier utomlands. Vi informerar dig om detaljerna kring denna ansökan och förser dig med de verktyg du behöver för din visumansökan. Du står dock själv för eventuell visumkostnad. Formaliteten när det gäller visum för svenska medborgare är i regel densamma som för alla andra EU-medborgare.
Försäkring och avbeställningsskydd
Du kan välja att teckna ett avbeställningsskydd med ESL. Detta skyddar dig från att tvingas betala hela kursarrangemanget vid olycksfall eller sjukdom som hindrar dig från att genomföra din resa. Avbeställningsskyddet gäller fram till kursstart och kostar 400 SEK i samband med din anmälan. Vi rekommenderar också att du tecknar en reseförsäkring. ESL  erbjuder en mycket förmånlig språkreseförsäkring för dig som skall studera språk. Du kan  söka extra studielån hos CSN.
Sista minuten
Önskar du resa utomlands inom de närmaste dagarna? När omständigheterna inte tillåter att du anmäler dig i god tid innan kurstart, kan vi organisera din resa inom loppet av några dagar!
Ankomst, avresa
Europa
Ankomstdag är söndag och avresedag vid språkkursens slut är alltid en lördag. Det är möjligt att anlända tidigare än ankomstdagen om du begär detta i förväg. När detta är fallet faktureras du för extranätter.

Övriga världen
För de kurser som ges utanför Europa gäller samma regler beträffande ankomst- och avresedag som ovan. Till dessa länder rekommenderar vi ändå att våra kursdeltagare anländer på lördagen med tanke på tidsskillnad. En extra dag ger dig möjlighet att acklimatisera dig och vänja dig vid tidsskillnaden.
Resedokument
Vi förser dig med samtliga resedokument ungefär 10 dagar innan avresa. Dessa inkluderar reseinformation, detaljerad beskrivning av ditt boende samt generell information om utvald skola och destination.
Helgdagar
Inga kurser ges under helgdagar (nationella helgdagar, högtider). I regel kompenserar partnerskolan inte dig för uteblivna undervisningsdagar och ingen återbetalning sker heller för dessa dagar.
Skolstorlek
Skolornas storlek är en indikation och naturligtvis beroende av tidsperiod (högsäsong/lågsäsong). Detta innebär att en del skolor som listas som små (S) kan klassas som medium (M) mitt i sommaren eller tvärtom under vintersäsongen.

Liten skola [S]
Att studera i en liten skola som rymmer mellan 20 och 70 deltagare, har flera fördelar. En familjär atmosfär, hängivna lärare, stor flexibilitet och små studiegrupper är bara några av alla dessa fördelar. Det är dock viktigt att nämna att samtliga nivåer och kurstyper inte alltid finns tillgängliga, speciellt inte under lågsäsong.

Medium skola [M]
Med 70-150 deltagare kombinerar dessa skolor fördelarna med stora och små skolor. Här finns god teknisk utrustning, ett urval av olika aktiviteter, flera olika språknivåer, personlig kontakt och god flexibilitet. Å andra sidan erbjuder inte dessa skolor nödvändigtvis alla typer av examina.

Stor skola [L]
Skolor av denna storlek rymmer 150-350 deltagare, erbjuder kurser för alla nivåer, har en god teknisk infrastruktur samt organiserar en brett utbud av aktiviteter.

Mycket stor skola [XL]
Skolor där deltagarantalet är högre än 350 har samma fördelar som de stora skolorna, men här får du inte möjlighet att möta alla studenter. Å andra sidan finner du på denna typ av skola en mängd olika nationaliteter och ett bredare program av kursalternativ.
Språkutbildning utomlands nästa år?
Priserna du finner här avser innevarande års kurser och ger dig några exempel på de vanligaste priserna på språkresor om du t ex planerar en resa inför nästa år. Priser och datum för nästa år finns tillgängliga i juli nuvarande år. Tveka inte att be oss om ett uppdaterat pris på just det alternativ du känner skulle passa dig bäst, även innan priserna publicerats på hemsidan (i slutet av september). Vi tar ofta emot bokningar flera månader innan kursstart och en tidig bokning hjälper oss att tillgodose dina specifika önskemål och behov. Genom att anmäla dig innan november det innevarande året, betalar du vanligtvis samma pris för en kurs som äger rum nästkommande år.
Kontakta oss för mer information.
Skolor med Wi-Fi
Fler och fler språkskolor erbjuder sina studenter tillgång till internet via Wi-Fi. Du tar då med dig din egen bärbara dator eller surfplatta.
Flyg och tåg
Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning Utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.