Juniorer, Boendet
Juniorer

Boendet

Boendet

Vi vet att boendet är en mycket viktig del av en lyckad språkresa. Att må bra och känna att upplevelsen är berikande, hos värdfamiljen eller tillsammans med kamrater på residenset, är avgörande för att känna lust att kommunicera och upptäcka den kultur som omger en.

Du kan välja att bo i värdfamilj eller residens, beroende på resmål och ålder. Oavsett vad du väljer så bor du i en omgivning där du kommer att använda landets språk. ESL står i ständig kontakt med dem som är ansvariga för boendet på varje partnerskola.

Internationella atmosfär!
Residensen
När du bor på residens tillsammans med andra studenter av olika nationaliteter får du snart nya vänner och en chans att lära dig mer om andra kulturer. Du bor i eget eller delat rum och har tillgång till övervakning från den kvalificerade personalen på skolan. Man delar oftast på de duschar som finns på våningsplanet. I boendet ingår även helpension. Frukost och middag serveras för det mesta på residenset och lunchen äter man i skolans cafeteria eller tar med sig på utflykterna.

De allra yngsta bor på residens beläget på skolans campus. Frukost och middag serveras vanligen i residensets matsal, medan lunchen oftast består av ett lunchpaket som man äter på skolan eller på utflykten. Ledarna som har ansvar för eleverna bor dessutom på residenset och de är tillgängliga dygnet runt. Att bo på residens är verkligen ett bra alternativ om man vill bo tillsammans i grupp och få nya vänner!
Nästan som hemma!
Värdfamilj
Det finns många fördelar med att bo i värdfamilj. Här vistas man i en trygg och trivsam miljö, har sällskap av familjen och får verkligen se och uppleva hur människorna i landet lever och bor. Det vanligaste är att du under vardagarna äter frukost och middag hos familjen. Lunchen äter du tillsammans med de andra eleverna i skolans cafeteria. Ibland får du istället ett lunchpaket av din värdfamilj. På helgen har du helpension.

OBS: Denna typ av boende passar bäst för självständiga elever som på egen hand kan ta sig till skolan med allmänna kommunikationer eller med den buss som skolan använder.
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Klanttevredenheid

  Kundtillfredsställelse

  97 % av våra studenter skulle rekommendera ESL – Språkutbildning Utomlands till sina vänner och släktningar.

 • Gratis service

  Gratis service

  Vi ger dig gratis och personlig rådgivning före, under och efter din språkresa utomlands.