Juniorer, Allmän information
Juniorer

Allmän information

Allmän information

Undervisning och tillsyn
Lektionerna ligger vanligtvis på förmiddagarna, måndag till fredag. Du placeras i en liten grupp efter det språknivåtest som du gjort den första kursdagen. Lärarna undervisar alltid på sitt modersmål och anstränger sig för att skapa en avspänd och rolig stämning, med tonvikt på kommunikation. De är särskilt utbildade för att undervisa tonåringar i språk. Efter lektionerna, på fritiden, tar erfarna ledare som hör till skolan hand om er och ser till att vistelsen blir den bästa möjliga. Om du skulle ha något problem, finns skolans ledare anträffbara dygnet runt, endast ett samtal bort. I slutet av din vistelse får du ett certifikat av skolan som anger vilken språknivå du uppnått.

Resa och transfer
Du bokar din flygresa själv och vi föreslår att du är ute i god tid för att hitta så billiga biljetter som möjligt. När du anländer möts du av en personlig transferservice som kör dig till ditt boende och vid hemresa tillbaka till flygplatsen igen. Enligt gällande lagstiftning är transfer obligatorisk för personer under 18 år, såvida inte en vuxen följer deltagaren till programstarten och/eller hämtar vid vistelsens slut.

Service för minderåriga ensamåkande
De flesta flygbolag erbjuder en service för minderåriga ensamåkande, som inte är vana att resa på egen hand. Denna service, som benämns UM (unaccompanied minors), rekommenderas starkt för ungdomar under 13 år (på vissa flygbolag är denna ett krav).  

På utresan anförtror du ditt barn till en representant för flygbolaget efter incheckningen, som tar med ditt barn till en reserverad avdelning på flygplatsen, följer med till flyget, där en besättningsmedlem tar över ansvaret. Vid ankomsten lämnar en representant från flygbolaget över barnet till en skolrepresentant. På återresan hjälper denna representant ditt barn med incheckningen och överlämnar sedan till en representant för flygbolaget som ordnar passagen genom säkerhetskontrollen, samt överlämnar till en besättningsmedlem vid ombordstigningen. Du behöver bara sedan bara vänta på barnet vid ankomsten.

Denna integrerade tjänst betalas i allmänhet separat och består av kostnaderna för flygbolaget och skolan. Priset som våra partnerskolor debiterar för denna tilläggstjänst finns angiven under ”Tillval/tillägg” för varje resmål. Flygbolagets kostnad debiteras tillsammans med kostnaden för flygbiljetten.   

Fritid och tillsyn
Även om våra program är fulla av aktiviteter, finns det dock utrymme för deltagarna att vila, leka med varandra eller gå ut en sväng. Fritiden för de yngsta tillbringas vanligtvis på campus och i närvaro av ledare. Utflykter i staden kan även innefatta perioder då deltagarna går omkring på egen hand, men ledarna bestämmer mötesplatser där de regelbundet kan kontrollera att alla har det bra och att ingen tappas bort. Det finns alltid en mötesplats med ledare till förfogande som samlar deltagarna vid givna tidpunkter. Vi försäkrar oss om hos våra partnerskolor att allt görs för att garantera en säker och trygg miljö, anpassad till deltagarnas ålder.

Priser/Fickpengar
I totalpriset ingår lektionerna, boendet med helpension, fritidsaktiviteterna och utflykterna som omnämns i broschyren. Förutom standardkursen erbjuder flera skolor dessutom intensivkurser, extra sportaktiviteter (såsom tennis, surfing, dykning, segling, ridning och fotboll), olika kvällsaktiviteter och kulturella utflykter. För ytterligare information se "Tillägg/Extra" för varje skola. På vissa resmål erbjuds dessutom ett mycket stort urval av extra aktiviteter som man kan betala för på plats. Ibland ingår även transfer från flygplatsen i priset. I den händelse transfer inte ingår anges detta under rubriken "Tillägg/Extra".

När det gäller fickpengar rekommenderar vi er att räkna med en budget av 500 kronor per vecka. Dessa pengar ska användas till exempelvis inköp av telefonkort, snacks, dryck och souvenirer. Ungefär samma summa rekommenderas när det gäller de frivilliga aktiviteter som erbjuds på plats. Denna budget bör alltid anpassas efter deltagarens inköpsvanor och behov.

Försäkring
Vi erbjuder ett brett urval försäkringsalternativ för att täcka alla eventualiteter. Rese- och sjukförsäkringar är väsentliga element för att garantera en lyckad språkresa.
 
Flyg och tåg
Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning Utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Klanttevredenheid

  Kundtillfredsställelse

  97 % av våra studenter skulle rekommendera ESL – Språkutbildning Utomlands till sina vänner och släktningar.

 • Gratis service

  Gratis service

  Vi ger dig gratis och personlig rådgivning före, under och efter din språkresa utomlands.