Hållbar utveckling, HJÄLPVERKSAMHET
Hållbar utveckling

HJÄLPVERKSAMHET

HJÄLPVERKSAMHET

ESL sponsrar olika hjälpverksamhetsprojekt och bidrar med sitt know-how i olika utvecklingsprojekt på lokalnivå. Läs mer om våra projekt här: http://eco.eslcompany.com/

Projekt i Mali

ESL - HJÄLPVERKSAMHET -
Vi sponsrar en skola i Timbuktu, Mali, där vi delar med oss av våra tillgångar och erfarenheter. I en av världens mest avlägsna platser, är det en utmaning att få alla viktiga resurser fram till skolan. Vårt bidrag till dem är allt som du kan tänka dig kan bestå i ett klassrum, såsom skrivbord, stolar, pennor, böcker och läromedel för barnen.

Clément Duay som ansvarar för ESL:s Facility Management

”Jag har arbetat med detta projekt i åtta månader. Den största utmaningen har varit att på bästa sätt transportera en container till avlägsna platser som Timbuktu.”

”Varje vecka har jag samlat in donationer från personalen. Pengarna har sedan använts till att köpa skolutrustning till eleverna i skolan i Mali. Vi har även samlat in 40 lådor med böcker, några skrivare, datorer, teveapparater och ljudutrustningar.”

”Min roll som Facilities Manager består av olika slags utmaningar, t.ex. att återvinna eller minska mängden sopor, att hålla kontakt med personalen runt om i världen, övervaka vår klimatkompensering. Vi har många nya projekt på gång. Vi vill bli så ”gröna” som möjligt.”

”ESL är verkligen ett fantastiskt företag. Bäst av allt är stämningen. Alla är på samma nivå och man känner inte av några skillnader i status.”

”Det känns väldigt bra och trivsamt för mig att få umgås med andra unga människor (jag är 21 år). Lite som att var i skolmiljö (som på universitet) fast på jobbet. Varje vecka har vi något slags personalaktivitet, vilket brukar vara jättekul. Dagarna går fort här!”

”Hos ESL är det möjligt att byta från en avdelning till en annan. Ledningen är verkligen öppen och litar på dig; de tvekar inte att ge dig ansvar för något som man på ett annat ställe inte skulle ha fått eftersom man kanske saknar erfarenhet. Jag har lärt mig mycket av att arbeta här och det är därför som jag nu studerar ekonomi samtidigt som jag fortsätter att arbeta halvtid hos ESL.”

Uniting People

ESL är en av grundarna till Uniting People, en icke-vinstdrivande humanitär plattform där olika hjälpprojekt kan hitta sponsorer. Gåvorna går direkt och till hundra procent till projektet och det goda ändamålet. Bland de projekt som fått stöd kan nämnas hälso- och utbildningsprojekt i Malawi, Nepal, Indien, Bolivia, Filippinerna och Haiti.

Här kan du läsa mer om Uniting People.