Företag, Allmän information
Företag

Allmän information

Allmän information

En språkresa skall vara välorganiserad och svara upp till dina förväntningar. Därför kan professionella råd vara avgörande. Tveka inte att ringa oss för ett råd per telefon, eller för att boka ett möte för att diskutera ditt projekt. Vi ger dig en komplett dokumentation, vi förklarar skillnaden mellan de olika skolor som intresserar dig, vi svarar på dina frågor och räknar fram priserna på de alternativ som intresserar dig. All rådgivning är gratis och utan förbindelse från din sida.

Ditt livs äventyr!
Datum och kursstarter
Teoretiskt sett startar de allmänna kurserna varje måndag. Vissa partnerskolor har bestämda startdatum för nybörjare. Officiella examenskurser, t ex Cambridge, erbjuds flera gånger per år och alltid på bestämda datum.
Din anmälan
Har du redan bestämt dig för att resa utomlands? Skicka in din anmälan omedelbart! Genom att anmäla dig i tid kan du hitta billigare flyg och du har mer tid att genomföra alla nödvändiga administrativa steg, t ex visumansökan, förlängning av sjukförsäkring etc. Dessutom ger detta dig en större chans att få alla dina önskemål när det gäller boende tillgodosedda, eftersom vi redan i ett tidigt stadium kan börja söka efter ett alternativ som passar dig perfekt.
Hur du anmäler dig
Din anmälan kan ske på olika sätt:

Fyll i anmälningsformuläret här direkt på vår hemsida, alternativt fyll i anmälningsformuläret som du finner längst bak i vår broschyr manuellt och skicka den till oss via post eller fax. Du kan också ringa någon av våra rådgivare som fyller i formuläret tillsammans med dig, antingen över telefon eller vid ett inbokat personligt möte.

• När vi har tagit emot din anmälan bekräftar vi din bokning skriftligt inom 7 arbetsdagar. Den bekräftelse som skickas till dig innefattar information om ditt kursval, ditt boende samt din resa. En delbetalning betalas direkt vid mottagandet av bekräftelsen.

• När du anger detta i ditt anmälningsformulär skickar vi ett prisexempel på billiga flyg.

• Detta helt utan kostnad för dig. 6 veckor innan din avresa skickar vi den fullständiga fakturan till dig. Här har priset omräknas enligt den utställda valutans dagskurs. ESL kräver att du betalar hela fakturan, i svenska kronor eller euro, innan din avresa och det är endast möjligt att betala i utländsk valuta (EUR) om du begärde detta i din anmälan.

För mer information, se våra allmänna villkor.
Visum
Beroende på destination, kurslängd och ditt medborgarskap, är det ibland nödvändigt att ansöka om ett studentvisum vid studier utomlands. Vi informerar dig om detaljerna kring denna ansökan och förser dig med de verktyg du behöver för din visumansökan. Du står dock själv för eventuell visumkostnad. Formaliteten när det gäller visum för svenska medborgare är i regel densamma som för alla andra EU-medborgare.
Försäkring och avbeställningsskydd
Vad gäller försäkring samarbetar vi med ett bolag som heter Gouda. Detta försäkringsbolag erbjuder reseförsäkringar till ett bra pris för dig som vill studera utomlands. Det är av största vikt att ha rätt försäkringsskydd på resan och därför rekommenderar vi att du i god tid innan avresa ser över ditt skydd. Observera att de flesta försäkringar endast gäller de 45 första dagarna utomlands! Vill du teckna en reseförsäkring med ESL finns ytterligare information på hemsidan under ESL:s språkreseförsäkringar.
Sista minuten
Önskar du resa utomlands inom de närmaste dagarna? När omständigheterna inte tillåter att du anmäler dig i god tid innan kurstart, kan vi organisera din resa inom loppet av några dagar!
Ankomst, avresa
Europa
Ankomstdag är söndag och avresedag vid språkkursens slut är alltid en lördag. Det är möjligt att anlända tidigare än ankomstdagen om du begär detta i förväg. När detta är fallet faktureras du för extranätter.

Övriga världen
För de kurser som ges utanför Europa gäller samma regler beträffande ankomst- och avresedag som ovan. Till dessa länder rekommenderar vi ändå att våra kursdeltagare anländer på lördagen med tanke på tidsskillnad. En extra dag ger dig möjlighet att acklimatisera dig och vänja dig vid tidsskillnaden.
Transfer från flygplats eller tågstation
Vi organiserar transfer från alla våra flygplatser eller, beroende på destination, även från tågstationen till ditt boende. Detta alternativ kan kännas speciellt skönt efter en lång resa. Beroende på hur självgående du är, men också med utgångspunkt i hur hög kännedom du har om landet du reser till är det också möjligt för dig att ta dig till ditt boende med hjälp av taxi, tåg eller buss. Dessa självständiga lösningar är generellt sett mer kostnadseffektiva än den transfer som våra partnerskolor erbjuder. Priserna som anges är i normalfall beräknade på en envägsresa.
Resedokument
Vi förser dig med samtliga resedokument ungefär 10 dagar innan avresa. Dessa inkluderar reseinformation, detaljerad beskrivning av ditt boende samt generell information om utvald skola och destination.
Fickpengar
Det är svårt att beräkna en exakt summa för fickpengar, eftersom denna är beroende av dina personliga behov, landets levnadskostnader, typ av boende (utan måltider/halvpension/helpension), aktiviteter och exkursioner samt de souvenirer du inte kan motstå att köpa när du väl är på plats. Vi rekommenderar en budget på mellan 1000 och 2000 SEK per vecka, men med ovanstående detaljer i åtanke är denna summa högst individuell.
Helgdagar
Inga kurser ges under helgdagar (nationella helgdagar, högtider). Såvida partnerskolan inte kompenserar dig för uteblivna undervisningsdagar, sker ingen återbetalning för dessa dagar.
Skolstorlek
Skolornas storlek är en indikation och naturligtvis beroende av tidsperiod (högsäsong/lågsäsong). Detta innebär att en del skolor som listas som små (S) kan klassas som medium (M) mitt i sommaren eller tvärtom under vintersäsongen.

Liten skola [S]
Att studera i en liten skola som rymmer mellan 20 och 70 deltagare, har flera fördelar. En familjär atmosfär, hängivna lärare, stor flexibilitet och små studiegrupper är bara några av alla dessa fördelar. Det är dock viktigt att nämna att samtliga nivåer och kurstyper inte alltid finns tillgängliga, speciellt inte under lågsäsong.

Medium skola [M]
Med 70-150 deltagare kombinerar dessa skolor fördelarna med stora och små skolor. Här finns god teknisk utrustning, ett urval av olika aktiviteter, flera olika språknivåer, personlig kontakt och god flexibilitet. Å andra sidan erbjuder inte dessa skolor nödvändigtvis alla typer av examina.

Stor skola [L]
Skolor av denna storlek rymmer 150-350 deltagare, erbjuder kurser för alla nivåer, har en god teknisk infrastruktur samt organiserar en brett utbud av aktiviteter.

Mycket stor skola [XL]
Skolor där deltagarantalet är högre än 350 har samma fördelar som de stora skolorna, men här får du inte möjlighet att möta alla studenter. Å andra sidan finner du på denna typ av skola en mängd olika nationaliteter och ett varierande kursprogram.
Språkutbildning utomlands nästa år?
Priserna du finner här avser innevarande års kurser och ger dig några exempel på de vanligaste priserna på språkresor om du t ex planerar en resa inför nästa år. Priser och datum för nästa år finns tillgängliga i juli nuvarande år. Tveka inte att be oss om ett uppdaterat pris på just det alternativ du känner skulle passa dig bäst, även innan priserna publicerats på hemsidan (i slutet av september). Vi tar ofta emot bokningar flera månader innan kursstart och en tidig bokning hjälper oss att tillgodose dina specifika önskemål och behov. Genom att anmäla dig innan november det innevarande året, betalar du vanligtvis samma pris för en kurs som äger rum nästkommande år.
Kontakta oss för mer information.
Skolor med Wi-Fi
Fler och fler språkskolor erbjuder sina studenter servicen att koppla upp sig trådlöst på internet. Du tar då med dig din egen bärbara dator för att komma åt Wi-Fi.
Språkskolor med Wi-Fi.
Flyg och tåg
Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning Utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.