Språklärare, Våra referenser
Språklärare

Våra referenser

Våra referenser

Mercedes De Vara Ros
Mercedes De Vara Ros
British Study Centres Oxford
Längd: 4 veckor

Jag tyckte att CELTA-kursen var tuff, men det var det värt. Under en månads tid omgavs jag helt av engelska och utvecklade fantastiskt många användbara undervisningstekniker.

Man fick undervisa själv redan från dag ett, vilket visar hur praktiskt inriktad denna kurs är. Det är en mycket bra avvägning mellan de teoretiska genomgångarna på förmiddagen och de mer praktiska övningarna på eftermiddagen. Att titta och lyssna på andra lärare och kurskamrater är ett mycket bra sätt att få massor av goda idéer som man sedan kan prova att omsätta i praktiken direkt.

Det jag särskilt uppskattade var att kursen gav mig ett helt nytt sätt att se på hur man kan undervisa i engelska som främmande språk. Undervisningen sätter eleven i centrum och som lärare blir du mer uppmärksam på deras behov och på dynamiken i klassrummet, på ett helt annat sätt än i den traditionella lärarrollen.

Våra handledare var fantastiska och uppmuntrade oss hela tiden. De gav oss massor av användbara tips, metoder och material för att göra undervisningen mer effektiv. Under hela kursen studerade de oss och det vi gjorde och uppmuntrade oss på ett vänligt sätt att göra vårt bästa och till att förbättra våra undervisningsmetoder.

Eftersom kursen var mycket intensiv blev relationerna till klasskamraterna mycket speciella. Vi hjälpte och stöttade varandra hela tiden, vilket gjorde att vi kände oss trygga tillsammans, och de stressande stunderna blev lättare att klara av.

Jag är verkligen glad att jag gjorde detta!

Läs allt

Lärarna är fantastiska – stöttande och uppmuntrande. De delar med sig av sina tips och kunskaper och låter oss sedan själva pröva på dem i praktiken. Enkla saker som hur man sorterar papperskopior innan man delar ut dem, hur man placerar eleverna i klassrummet på bästa sätt, och hur man ger tydliga instruktioner – de är alla saker som jag kommer att komma ihåg när jag sedan står inför en klass. Jag tyckte särskilt mycket om tanken på att ha roligt i klassrummet och att skapa en god relation till eleverna.

Läs allt

Jag avslutade min CELTA-kurs i IH Newcastle i december 2010. Tiden på skolan var helt fantastisk. Handledarna var otroligt hjälpsamma och tillmötesgående och trots att kursen verkligen var intensiv så kände jag mig aldrig utelämnad till mig själv.

Eleverna på skolan är fantastiska och att undervisa dem gav mig lysande praktiska erfarenheter, även om det var ganska skrämmande i början. Man undervisar en klass varannan dag, vilket gör att du skärper dig, och efter varje lektion får du djupgående feedback och tips om sätt att förbättra och finslipa dina färdigheter.

Under CELTA bodde jag på Charlotte House, som jag verkligen kan rekommendera. Där kunde jag umgås med de andra studenterna, om jag inte var för upptagen med nästa dags läxor eller lektionsplaneringar vill säga. Nu undervisar jag engelska i Italien och jag är helt imponerad av hur mycket jag lärde mig på CELTA-kursen. Om du är intresserad av att undervisa i engelska utomlands, av att arbeta hårt och ha kul, då ska du definitivt gå den här kursen.

Läs allt
Carla Albo
Carla Albo

Jag har lärt mig så mycket. Jag delar med mig av mina kunskaper och mina erfarenheter till andra – allt jag studerat och lärt mig under min långa karriär. Man kan utbyta idéer och kunskap med ... ja, hela tiden. En mycket nyttig erfarenhet.

Jag uppmuntrar andra till att söka den här typen av kurs därför att den är verkligen, verkligen nyttig ... man växer inte bara som lärare utan även som människa. Man får verkligen uppleva många olika saker. När jag kommer tillbaka hem till min stad ska jag försöka dela med mig av den kunskap jag fått, jag anser att man ska försöka att dela med sig.

De fritidsaktiviteter som BEET anordnar är trevliga: vi går ut tillsammans, åker på sightseeing på helgerna. De har ett schema med filmvisningar, utflykter för att åka och lyssna på musik live på någon pub och föreläsningar.

Jag berättar gärna för andra som funderar på att fylla i en ansökan om upplevelsen av att få bo här ett tag, träffa nya människor ... gå ut tillsammans! Mitt råd till andra lärare som kommer hit till ITTC är att ha ett öppet sinne, för du kommer att träffa människor från hela världen. Var också beredd på att testa ny saker och var öppen. Det här är inte bara en kurs där man förbättrar sin engelska ... man lär dig mycket om livet också.

Läs allt
Ronaldo Lima
Ronaldo Lima

Lärarna är mycket kompetenta och vänliga. Det mest intressanta som jag har lärt mig här är … alltihop! Jag vill dela med mig av den kunskap som jag har fått här när jag kommer tillbaka till min hemstad i Brasilien. Mitt råd till de lärare som kommer till ITTC är att vara öppna inför olika kulturer och att vara beredda på att möta olika människor med olika brytningar.

Läs allt

Det var mycket trevligt att gå på CELTA-kursen. Även om man verkligen fick arbeta hårt så tyckte jag att det var kul att få lära mig de senaste undervisningsmetoderna tillsammans med engelsmän.

Jag är verkligen tacksam för att mina lärare Dave och Luce lärde mig de senaste metoderna för att undervisa vuxna i engelska. Jag lärde mig oerhört mycket, så jag står verkligen i tacksamhetsskuld till dem. Genom att observera Julie, Annabelle, Martin och Ali, BEET:s erfarna lärare, lärde jag mig massor.

I hela mitt liv kommer jag att minnas alla på BEET med glädje!

Läs allt