Språklärare, Praktisk information
Språklärare

Praktisk information

Praktisk information

En lärarkurs måste vara välorganiserad och motsvara dina förväntningar. Det är därför som det är så viktigt med professionell hjälp. Tveka inte att ringa till oss om du vill veta mer eller om du vill bestämma möte för att diskutera dina behov. Vi kan ge dig mer skriftlig information, vi kan förklara skillnaden mellan de olika skolorna som du är intresserad av, och vi kan svara på alla dina frågor, inklusive rådgivning / hjälp med bokning av flyg och räkna ut kostnaden för det paket som du väljer. Dessa möten är helt utan förbindelse från din sida.
Kursdatum/Kursstarter
De flesta lärarkurserna börjar på en måndag, men det kan i vissa fall variera. Kurserna ges vanligtvis på bestämda datum, många av dem under sommaren. Du hittar exakta datum i informationen om respektive skola.
Senaste datum för anmälan
Om du har bestämt dig för att åka utomlands, börja då redan nu att ta de nödvändiga stegen. Om du anmäler dig i god tid är flygpriserna attraktivare och du har mer tid på dig för alla praktiska detaljer (ansöka om visum, se över försäkringar, ta ledigt om det behövs etc.). Dessutom är det lättare att tillgodose dina önskemål om boendet när vi kan börja leta i god tid.

Tänk på att en del lärarkurser som ligger under sommarmånaderna blir fullbokade månader i förväg.
Så här anmäler du dig
Din anmälan kan ske på olika sätt:

Fyll i anmälningsformuläret här direkt på vår hemsida, alternativt fyll i anmälningsformuläret som du finner längst bak i vår broschyr manuellt och skicka den till oss via post eller fax. Du kan också ringa någon av våra rådgivare som fyller i formuläret tillsammans med dig, antingen över telefon eller vid ett inbokat personligt möte.

• När vi har tagit emot din anmälan bekräftar vi din bokning skriftligt inom 7 arbetsdagar. Den bekräftelse som skickas till dig innehåller information om den kurs du valt, ditt boende, samt om din resa. Du gör en delbetalning direkt vid mottagandet av bekräftelsen.

• Om du angivit det i din anmälan, skickar vi dig också, utan förbindelse, en prisoffert på ett prisvärt flyg.

• 6 veckor innan din avresa skickar vi slutfakturan till dig, där den första delbetalningen dragits av. Du måste betala hela fakturan innan din avresa.
För mer information, se våra allmänna villkor.
Nivåbedömning/intervju före kursen
Några lärarkurser kräver att du gör en online-test eller en kort telefonintervju (eller Skype-intervju). Vi ger dig all nödvändig information.
Anmälan med Erasmus Plus-finansiering
Erasmus Plus-finansieringen täcker vanligtvis resekostnad, kostnad för visum, kursavgift och uppehälle. Försäkring täcks dock inte.

När du anmäler dig till en kurs där du är berättigad att ansöka med Erasmus Plus-finansiering, ska du lämna in kursanmälan på vanligt sätt. Samtidigt ska ansökan om bidrag lämnas till den lokala byrån i det land som du arbetar i. Var god observera att detta ska göras minst fyra månader innan kursen börjar och att programkontoren vanligtvis delar ut bidragen två gånger om året.Erasmus Plus-stipendier sätts in i euro direkt på ditt bankkonto och du kan komma att behöva betala en avgift till banken om ditt konto är i annan valuta än i euro.

Se artikeln Erasmus+ här
Flyg och tåg
Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning Utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.
Försäkring
ESL erbjuder ett stort utbud av försäkringar. I dem ingår avbeställningsskydd, bagageförsäkring och försäkring för ersättningsflyg. Du får mer detaljerad information i din bekräftelse av kursanmälan. Kontakta Försäkringskassan för att kontrollera vad som gäller för din sjukförsäkring utomlands.
Sista minuten
Vill du åka utomlands inom de närmaste dagarna? Om du har svårt för att binda dig långt i förväg kan vi ordna en resa till dig på några dagar!
Ankomst/avresa
Europa
Du anländer till resmålet på en söndag och åker hem igen på en lördag. På begäran går det även att anlända före helgen. De extra övernattningarna betalas då separat.

Utanför Europa
Detsamma gäller för våra skolor utanför Europa. Men, med tanke på tidsskillnaden och den långa resan rekommenderar vi dig att anlända på en lördag. I de allra flesta fall ingår detta i veckoavgiften för boendet.
Transfers
På varje resmål kan transfer från flygplatsen eller tågstationen till ditt boende ordnas. Detta är ett bra alternativ, särskilt efter en lång flygresa. Du kan givetvis även ta taxi, tåg eller buss – allt beror på hur resvan du är och hur väl du känner till landet som du kommer till. Dessa alternativ kan ibland vara billigare än skolans förslag på transfer.
Resedokument
Du får alla dina resedokument cirka tio dagar före avresan. I dessa ingår reseguide, detaljerad information om boendet, färdplan samt allmän information om skolan, lektionerna och ditt resmål. Dessutom får du en så komplett information som möjligt om det land du valt att resa till.
Helgdagar
Under helgdagar ges ingen undervisning (nationaldag etc.) Lektionerna kan ibland kompenseras genom undervisning någon annan dag, men ingen återbetalning av uteblivna lektioner ges.
Skolornas storlek
Små skolor (S)
Att studera på en skola som har mellan 30 och 70 deltagare har sina fördelar: en avspänd vänlig miljö, intresserade lärare och små klasser. Men en nackdel kan vara att alla nivåer och kurstyper inte kan erbjudas.

Medelstora skolor (M)
Med mellan 70 och 100 deltagare kombinerar de medelstora skolorna fördelarna med både en stor och en liten skola. Bra teknisk utrustning, många olika slags aktiviteter, många kursnivåer, personlig kontakt och bra flexibilitet.

Stora skolor (L)
Skolor med mellan 100 och 300 deltagare kan erbjuda kurser på i stort sett alla nivåer, utmärkt teknisk utrustning och ett stort utbud av aktiviteter.

Mycket stora skolor (XL)
Skolor med över 300 deltagare erbjuder samma fördelar som stora skolor, men det är förstås svårt att lära känna alla andra deltagare!