Gap Experience, Fritiden
Gap Experience

Fritiden

Språkkurser med total fördjupning: Fritiden

Sport utan gränser
Är du en entusiastisk surfare, en passionerad golfare eller en ishockeyfanatiker? Under en språkresa kan du kombinera studier och möjligheter att utöva din favoritsport, eller att titta på internationella sportevenemang live! Njut av en fotbollsmatch på Camp Nou eller på La Bombonera. Ta det lugnt under surfingmästerskapen i Australien eller titta på Grand Prix i Frankrike. Ge dig ut i skidbacken under FIS World Cup i de schweiziska alperna eller gå på en ishockeymatch i Montreal. Ta ett PADI-certifikat i dykning i Malta… valet är ditt!
Smak och färger
Under din resa träffar du på massor av kultur och sanningen är att ett land upptäcks genom dess historia. Maltas megalitiska tempel, den Kinesiska muren, fornlämningarna i Stonehenge, marmorstatyerna i Rom och de mystiska Mayapyramiderna är alla historiska exempel på lämningar av ett spännande förflutet. Ett land består också av dess lokala hantverkare, stora designers, trendiga gallerier och vackra skyltfönster. Denna typ av upptäckter kan du göra i Berlin, staden som rymmer många konstnärliga skatter i form av kopior av stora konstverk eller i London, New York och Tokyo där du finner det allra senaste både inom teknik och mode.

En kultur lär man känna även genom det nutida och detta står att finna genom konserter, butiker, dansshower, biografer, festivaler osv. Inte att förglömma består ett land även av vacker natur och den ursprungliga, bördiga jorden där naturens rikedomar växer. Trädgårdar, olivlundar, vingårdar, havskuster, solmogna apelsiner är bara några exempel på de sensationer ett land kan erbjuda dina sinnen. En ljuvlig blandning av smak och färger blir din verklighet när du möts av ett främmande lands kultur och insuper språket såväl som allt runt omkring.
Möten och upptäckter
Erfarenheten du får när du bor i ett främmande land med andra studenter, är främst den av spännande möten. Unga människor, lite äldre människor, barnskratt och de gyllene år hos dem som vakar över barnen, alla dessa skapar en länk mellan idag och imorgon och bildar landets hjärta. Innerst inne, vad vore ett land utan dess människor? Vad vore landet utan de ansikten vi möter och de ord vi växlar? En språkutbildning utomlands låter dig uppleva oförglömliga möten. Tillsammans med landsbygdens invånare eller i en snabbt pulserande stad, bland andra internationella studenter, knyts tidlösa vänskapsband genom språket. För dina japanska, ryska och brasilianska vänner du fått på din språkkurs i Brisbane, London eller Toronto kommer du att behöva en adressbok som rymmer de 5 kontinenterna!