50 Plus, Praktisk information
50 Plus

Praktisk information

Språkkurser för dig över 50: Praktisk information

Försäkring
Du kan välja att teckna ett avbeställningsskydd med ESL. Detta skyddar dig från att tvingas betala hela kursarrangemanget vid olycksfall eller sjukdom som hindrar dig från att genomföra din resa. Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring. ESL, i samarbete med Gouda Reseförsäkringar, erbjuder en speciell försäkring just för personer som studerar utomlands kortare tid än 6 månader. Den försäkring som ESL och Gouda erbjuder kan tecknas av dig som är bosatt i Norden och är försäkrad i nordisk allmän försäkringskassa.
Visum
Inom Europa är visum vanligtvis inte nödvändigt för europeiska medborgare, men på andra håll gäller andra regler. Vi låter dig veta huruvida visum är nödvändigt för det resmål du valt. Visumansökan och därmed sammanhängande kostnader står du själv för, men vi hjälper dig gärna med processen. 
Flyg och tåg
Vi kan boka flyg- och tågbiljetter till konkurrenskraftiga priser. Vi skickar dig en prisoffert snabbt och utan förbindelse.
Transfers
Vilket resmål du än väljer, kan vi ordna en transfer vid din ankomst, från flygplatsen eller järnvägsstationen till ditt boende. Detta alternativ kan vara skönt att välja, speciellt efter en lång resa. Naturligtvis kan du på egen hand också ta dig till ditt boende med taxi, tåg eller buss, vilket i allmänhet är billigare än de transfers som erbjuds via våra partnerskolor. Priserna som anges på vår hemsida baserar sig på transfer i en riktning. 
Första dagen
När du kommer till skolan gör du ett test för att bestämma din språknivå, så att vår partnerskola kan placera dig i en adekvat grupp. Du får då också nyttig information om skolan, dina lektioner och om aktivitetsprogrammet, varefter du gör en rundtur på skolan med en medarbetare och sedan startar undervisningen i din grupp!
Språknivå
För programmet Club 50+ accepterar en majoritet av skolorna inte totala nybörjare, så du bör ha åtminstone baskunskaper i språket. När du kommer till skolan placeras du i en grupp som motsvarar din språknivå, vilket låter dig delta aktivt under lektionerna och göra snabba framsteg.
Lokala och nationella helgdagar
Ingen undervisning bedrivs under helgdagar. Ibland kompenseras de missade lektionerna av våra partnerskolor. Om så ej är fallet, utgår ingen ersättning
50+ klass / nationaliteter
Så långt som möjligt bildar våra partnerskolor grupper med deltagare i programmet Club 50+, men ibland har grupperna en vidare åldersspridning. Detta för att säkra att alla i gruppen har en enhetlig språknivå, vilket är viktigt för undervisningen. Gruppsammansättningen eftersträvar också en god spridning av nationaliteter.

Inom alla omständigheter är eftermiddagar och veckoslut exklusivt reserverade för aktiviteter och besök inkluderade i programmet för deltagarna i Club 50+.
Kursmaterial
Kursmaterialet är i regel inkluderat i priset. Ytterligare böcker kan också köpas genom skolan. Tänk på att ta med dig ett eget lexikon eller installera ett lexikon som app på din telefon.
Intyg
Vid slutet av programmet kommer skolan att ge dig ett intyg som bekräftar din uppnådda språknivå, var du studerade och kursens längd.
Kurslängd
Programmet Club 50+ ges två till fyra gånger om året vid fasta datum på varje resmål. Kurserna varar i allmänhet två veckor. Skulle du vilja studera längre, eller på annat datum, titta då på våra kurser för vuxna. Våra rådgivare hjälper dig gärna att hitta det perfekta programmet just för dig.