Kommentarer – Nueva Lengua

Tiziana Mombelli
Tiziana Mombelli
Nueva Lengua, Cartagena
Längd: 8 veckor

När jag anlände till Cartagena kände jag mig vilse och ensam. Jag rekommenderar därför alla som åker på en språkresa att ordna transfer från flygplatsen. Dock kände jag mig genast som hemma när jag anlände till min värdfamilj. Mamman i min värdfamilj är en extraordinär kvinna och jag blev mycket förvånad över att hitta ett privat badrum bara till mig! Den första dagen i skolan var mycket spännande och lite kaotisk men det blev en stor förbättring i organisationen under de första 8 veckorna. Skolan Nueva Lengua var ett bra val då de hela tiden har förbättrat de kritiska punkterna för att utvecklas i rätt riktning. Lärarna är välkvalificerade och hjälper eleverna, även på fritiden. Jag rekommenderar starkt att åka på en språkresa till Cartagena eftersom att det är en mycket säker destination med ett utmärkt nöjesutbud. Kvinnor bör dock vara försiktiga med charmiga latinos som tenderar att överdriva allt. Sammanfattningsvis kan jag säga att detta var en fantastisk upplevelse för mig och att jag kommer att göra nästa språkresa tillsammans med ESL igen. Service, pris och kvalitet var perfekt.

Läs allt
Joleen Feuerstein
Joleen Feuerstein
Nueva Lengua, Cartagena
Längd: 4 veckor

Jag hade velat åka till Colombia under flera år och att kombinera detta projekt med en språkvistelse verkade vara den bästa idén. Jag valde Cartagena eftersom att jag ville åka på semester och att havet var en obligatorisk del av omgivningen! När jag kom till skolan Nueva Lengua fick jag ett varmt välkomnande och jag behandlades lika bra under hela min vistelse. Lektionerna var mycket intressanta men också mycket underhållande och gripande. Med intensivkursen utnyttjar du den första lektionen allra bäst då oftast endast en eller två elever deltog. Under min vistelse har jag förbättrat mina spanskakunskaper avsevärt och en del i detta beror även på att jag bodde ihop med en mycket trevlig värdfamilj! På eftermiddagarna hade vi åtminstone 3 olika aktiviteter att välja på där alla elever deltog – garanterat väldigt roligt! Staden Cartagena erbjuder många attraktioner och det är den perfekta utgångspunkten för utflykter på helgen. Jag kan bara varmt rekommendera skolan och staden Cartagena men man måste vara medveten om att vi är på den karibiska kusten i Colombia och att livet här är fyllt med ett behagligt lugn.

Läs allt
Shu Yang
Shu Yang
Nueva Lengua, Cartagena
Längd: 16 veckor

Jag befinner mig just nu i Cartagena. Här har jag studerat under tre veckor och jag är mycket glad att jag kan spendera denna tid här.

Varje dag åker jag till skolan för att studera spanska, min kunskapsnivå har ökat mycket eftersom jag måste prata spanska på lektionerna, med mina vänner och med min värdfamilj. Mina klasskamrater är mycket vänliga och trevliga. Min lärarinna är mycket väl utbildad och vänlig precis som övriga studenterna också. Vi brukar gå på fester tillsammans och njuta av Cartagena. Förra veckan åkte jag med mina vänner till ett par stränder med vit sand. Vi tyckte mycket om det. Nu är jag lite ledsen eftersom många av mina vänner ska åka hem eftersom de bara skulle vara här under kort tid. Jag kommer vara två eller tre månader i Cartagena.

Läs allt