Kommentarer – LAL Cape Town

Marian López
Marian López
LAL, Kapstaden
Längd: 8 veckor

De nästan tre månader som jag tillbringat i Kapstaden har varit helt enkelt otroliga. Med mina nästan 30 år, kände jag i början att tiden för den här typen av resor var förbi, men vartefter tiden gick kände jag mig mer och mer tillfreds. Till och med så att jag inte ville resa hem! Kapstaden är en fantastisk stad som erbjuder alla typer av aktiviteter, strand, berg, jazz, resturanger på modet, små marknader … Var du än kommer finns det alltid något intressant att upptäcka. Upplevelsen hjälpte mig att koppla bort kaoset att bo i en stor stad som Madrid och att anta ”the African style” där brådska inte existerar. Dessutom lyckades jag ta mitt Cambridgecertifikat CAE med bra betyg, tack vare att jag hade så bra lärare. Tack ESL för hjälpen med detta projekt.

Läs allt
Susanne Zünd
Susanne Zünd
LAL, Kapstaden
Längd: 9 veckor

Från oktober till december så gick jag en 9-veckors förberedande Cambridgekurs vid LAL School i Kapstaden. Vi var bara tre elever i vår klass och kunde därför utnyttja våra lektioner till fullo. Skolan är mycket trevlig och har även en pool. Personalen är mycket hjälpsam och alltid på gott humör! Varje måndag organiserar skolan en grillfest för att de nya studenterna ska kunna lära känna varandra. De dagliga aktiviteterna som anordnades av skolan var alla mycket trevliga. Det är omöjligt att bli uttråkad i Kapstaden! Enligt min mening så har denna stad allt du behöver och allt ligger nära: ett trevligt stadsliv, berg, hav och många andra sevärdheter. Jag tycker också att Kapstaden inte är så farlig som alla verkar tro. Du behöver bara följa säkerhetsrekommendationerna så kommer du att ha en spännande vistelse i denna vackra stad!

Läs allt
Doris Mabillard
Doris Mabillard
LAL Cape TownKapstaden
Kurslängd: 10 veckor

Kapstaden är en fantastisk stad med världens förmodligen vackraste solnedgång. Landskapen är hisnande och tack vare klimatet kunde jag njuta av en hel del utomhusaktiviteter. Folk är mycket vänliga och öppna. Jag lärde mig också mycket av blandningen med olika kulturer. Gällande skolan så gick jag en 3-månaders Cambridgekurs. Min lärare var utmärkt och vi var bara 3 elever i klassen så förutsättningarna för att förbättra min engelska var optimala. Jag kommer aldrig att glömma denna upplevelse och kommer att åka tillbaka till Sydafrika så snart som möjligt.

Läs allt
Cédric Bouele
Cédric Bouele
LAL, Kapstaden
Kurslängd: 20 veckor

Jag reste iväg på 5 månader till språkskolan LAL i Kapstaden för att förbättra mina kunskaper i engelska och göra en examen för Cambridge First Certificate. Jag bodde på skolan som ligger idealiskt i stadsdelen Sea Point; mellan oceanen och bergen, mellan centrum och stränderna. Den engelska accenten som hörs i Kapstaden är lätt att förstå och jag har därför gjort snabba framsteg. De unga och motiverade lärarna var kompetenta och det är också superbra att kunna studera i små grupper (max. 8 personer) med vuxna från olika platser (varav få fransktalande). Det finns enormt mycket att se i Kapstaden med omgivningar. Dessutom är klimatet angenämt och de låga levnadsomkostnaderna intressanta i förhållande till andra resmål… I Kapstaden har jag aldrig haft tråkigt och jag tackar ESL för att ha guidat och gett mig råd vid valet av skola. Utan tvekan har jag upplevt en oförglömlig språkresa!

Läs allt
Giovanna Di Biagio
Giovanna Di Biagio
LAL Cape Town, Kapstaden
Kurslängd: 12 veckor

 

Kapstaden är verkligen otrolig! Jag har aldrig besökt något så mäktigt, djupt, överraskande. Beträffande kurserna i engelska: Ingen anmärkning… Mycket bra organiserade och lärarna verkligen tillgängliga. Dessutom kan man utöva alla tänkbara sporter: Fallskärm, klättring, dykning, golf, surfing… Nationalparkerna är magnifika, nöjesevenemangen fantastiska och äventyret alltid närvarande. Tveka inte att åka dit!

Läs allt