Kommentarer – Wimbledon School of English

Ophélie Héral
Ophélie Héral
Wimbledon School of English, London
Kurslängd: 3 veckor

Jag gjorde två språkresor till London under somrarna 2015 och 2016. Den första var huvudsakligen inriktad på att förbättra min nivå i engelska, vilket var nödvändigt inför mitt andra år på fakultetet för Business och Economics på universitetet. Jag valde alltså att göra en standardkurs på Wimbledon School of English i London under tre veckor. Det blev en oförglömlig och extremt berikande upplevelse, inte bara för att jag signifikativt förbättrade min nivå i engelska, utan också för att jag gjorde många bekantskaper, upptäckte nya kulturer tack vare de många nationaliteterna på skolan och utforskade en ny stad. Under min andra vistelse har jag också valt att åka till Wimbledon School of Englsih för kvaliteten på undervisningen var utmärkt och jag önskade göra en språkexamen för att certifiera min nivå i engelska och jag kan säga att jag inte blev besviken. Tvärtom! Jag lyckades uppnå ett högre betyg än vad jag hoppades på allt medan jag tog till vara på aktiviteterna som skolan erbjöd och fortsatte att upptäcka London. Tack vare dessa två erfarenheter hoppas jag från och med nu att bli londonbo.

Läs allt
Ander Sagardoy
Ander Sagardoy

Jag gjorde definitivt rätt val när jag bestämde mig för att studera vid Wimbledon School of English under en månad. ESL gav mig all information jag behövde för att genomföra ett skräddarsytt program. I mitt fall var målet att få ett CAE-certifikat och att delta i en 4-veckors intensivkurs innan provet.

Lärarna och resten av personalen på skolan var alltid redo att hjälpa till om man hade frågor av något slag. Nivån och tempot på lektionerna var högt men undervisningen var dynamisk vilket gjorde dem mer lättsamma. Förutom kurserna så erbjöd skolan ett stort utbud av kulturella och sociala aktiviteter vilket skapade en mycket god stämning. Det var en mycket berikande erfarenhet som absolut var värd att uppleva.

Läs allt
Virginie Aeby
Virginie Aeby

Då jag behöver engelska för att komma in på Lausanne catering college bestämde jag mig för att åka på en språkresa. Jag valde Wimbledon School of English eftersom att jag, även om det är en liten stad i en storstad, sökte efter en plats med färre distraktioner. I själva verket förbereder jag mig för att skaffa ett Advanced Diploma och det kräver en hel del eget arbete. Jag har lektioner varje dag på morgonen och två gånger i veckan på eftermiddagen. Jag håller fortfarande på med sport och jag deltog i några utflykter med skolan eftersom att de erbjuder attraktiva priser! Jag bor i en delad lägenhet med sex andra och vi delar 2 badrum. Det som är bra är att det bara tar 15 minuter med buss för att komma till skolan!

Läs allt
Déborah Schrinzi
Déborah Schrinzi

Skolan Wimbledon är perfekt för mig eftersom att jag verkligen inte ville hamna mitt i centrum! Jag bor på residenset Kings Lodge och det ligger 10 minuter från skolan. Jag kunde aldrig ha haft den lyxen i centrum! Jag valde att gå en intensivkurs och skaffa mig en examen på avancerad nivå då jag skulle vilja arbeta på bank på engelska. Staden Wimbledon är livlig då du kan hitta pubar och klubbar där. Jag rekommenderar verkligen museet Madame Tussaud i London!

Läs allt
Alexandra Arnaud
Alexandra Arnaud

Enligt min uppfattning är Wimbledon School of English ett idealiskt ställe för vem som helst som önskar förbättra sin nivå på engelska. Lärarna är kompetenta och lyckas skapa en unik relation till sina studenter, vilket var något mycket viktigt för mig under min kurs, för jag tror att förtroende är ett viktigt och känsligt steg. Rent generellt var all personal på skolan alltid disponibel och ansträngde sig att ge studenterna bästa möjliga service. London är en otrolig stad som jag rekommenderar alla att upptäcka, eftersom den har givit mig massor, kulturellt, professionellt och även på det personliga planet. Jag hade turen att lära känna personer från världens alla hörn och som gav mig en magnifik erfarenhet och lät mig återvända till Frankrike med många oförglömliga minnen.

Läs allt
Lucie Novak
Lucie Novak
Wimbledon School of English, London
Kurslängd: 24 veckor

London är en fantastisk stad där det finns massor att göra både för ungdomar och vuxna. Det finns förvånansvärt många gratismuseer för konstälskarna och arkitekturen är magnifik för dem som är intresserade. Folk är som i alla storstäder lite stressade men det betyder inte att de inte är trevliga och välkomnande. Jag älskar den här staden och jag skulle vilja bo här men inte i centrum utan i den sydvästra delen, i Wimbledon där skolan ligger. Den är mycket lugn och vacker. Det finns parker överallt och är väldigt trevligt när det är bra väder.

Läs allt
Stéphane Clement
Stéphane Clement

Det har redan gått en månad sedan jag studerade på WSE. Efter flera tester så placerades jag i en klass med en schweizare, en korean, en japanska, en ryska, en österrikiska och en spanjorska. Lärarna hjälper oss att förbereda oss inför CAE. Jag bor hos en värdfamilj bestående av en mamma och hennes 21-åriga dotter. De fick mig att känna mig som hemma. De finns alltid där för att lyssna på mig och på så sätt hjälpa mig med att förbättra min engelska. Jag vill stanna i England för att arbeta efter min kurs.

Läs allt
Marine Hardy
Marine Hardy

WSE är en skola som ger oss möjlighet att snabbt lära oss engelska. Lärarna är mycket vänliga och professionella. Min värdfamilj är mycket vänlig och trevlig. Wimbledon är en magnifik stad, allt är nära och centrala London ligger bara 20 minuter därifrån.

Läs allt
Céline Chéron
Céline Chéron

Residenset Queens Lodge har ett mycket bra läge med 10 minuters promenad från skolan. Lärarna är väldigt kompetenta, man lär sig mycket snabbt och kan träffa studenter från hela världen.

Läs allt
Saša Pavlovic
Saša Pavlovic

Min vistelse i London var oförglömlig! För mig var målet med dessa tre veckor att fullända mina språkkunskaper och det är mycket lättare att följa med i kurserna nu - men jag träffade också nya vänner från hela världen! Jag blev mycket varmt välkomnad av mamman i min värdfamilj och jag kom väldigt bra överens med henne. Min LTC var mycket kompetent och kunde organisera denna härliga vistelse i London snabbt. Jag rekommenderar alla att åka på en språkresa - varje vecka som investeras är värd det!

Läs allt
Beatriz Osuna
Beatriz Osuna

På grund av mitt arbete var jag tvungen att förbättra min engelska och jag tog kontakt med ESL. De tog hand om att finna det program som bäst svarade mot mina behov. Jag for alltså iväg till London, där jag har deltagit i en intensivkurs under sex veckor på skolan Wimbledon School of English. Jag har bott hos en engelsk familj. Jag har känt mig som hemma och jag har kunnat öva språket. Undervisningsmetodiken på skolan och lärarna var förstklassiga och snart förstod jag språket mycket bättre och pratade mer flytande. Jag vill inte missa att nämna hur berikande erfarenheten är, att lära känna en annan kultur och andra studenter komna från många olika främmande länder. Det var utan tvekan ett bra beslut som för övrigt stimulerat mig till att åka till London ännu en gång, där jag arbetar och fortsätter att lära mig språket. Jag kan inte annat än rekommendera denna erfarenhet till alla, för den är unik och man känner sig säkrare både på personlig och språklig nivå.

Läs allt
Sabrina Gähwiler
Sabrina Gähwiler

Jag beslöt mig för Wimbledon School of English eftersom den inte ligger långt från Londons centrum, men ändå på ett lugnt ställe. Skolan är mycket professionell och har förstklassiga lärare som förbereder levande och underhållande lektioner. Jag har lärt mig mycket under min vistelse här. Jag valde ett boende i värdfamilj « Superior », med eget badrum och med ett avstånd till skolan på bara 10 minuter till fots . Det är en stor fördel att kunna promenera till skolan. Jag kan bara rekommendera det. Skall jag göra en ny språkresa, kommer jag att välja WSE igen!

Läs allt
Antoine Ramelet
Antoine Ramelet

Jag åkte till London, och mer precist till Wimbledon, mellan februari och juni (5 månader). Skolan som heter ”The Wimbledon School of English” är toppen! Mycket vacker exteriör (hus i gammal viktoriansk stil) och modern inuti, men även där lite i engelsk stil. Den har en fantastisk trädgård med gräsmatta där det är skönt att slå sig ner och prata med sina vänner. Vad gäller vänner, i skolan finns det fler än 30 nationaliteter, så man umgås med många med olika kultur, språk och utseende. Utan att överdriva, jag fick snabbt vänner, för här ligger hela världen öppen. I familjen var det superbra, jag hade turen att få en mamma som hade tid att laga massor med goda maträtter! Hon fanns alltid till hands om jag behövde hjälp med något, eller bara ville prata. Så om du också har lust att åka iväg, gör det! På en gång. Du kommer att komma hem som en förändrad person, starkare och säkrare på dig själv (så kände jag när jag kom hem)!

Läs allt
Marina Jurisic
Marina Jurisic

”Den som är trött på London, är trött på livet.” Redan innan jag åkte dit hade jag hört den meningen många gånger, men först nu förstår jag verkligen innebörden av den. En stad där det finns så många saker att se och upptäcka. Och förutom alla traditionella turistattraktioner så erbjuder London ett omväxlande utbud av musikaler, teatrar, konserter och andra föreställningar, helt utan jämförelse i Europa. Wimbledon School of English, där jag studerade under 13 veckor, var en fantastisk skola. De välutbildade lärarna kunde förmedla sina kunskaper på ett lättsamt sätt och individualisera undervisningen. Jag har gjort stora framsteg. Dessutom har jag lärt känna människor från hela världen, vilket inneburit att jag fått helt fantasiska vänner. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv och jag ser redan fram emot nästa resa till denna stad där inget känns omöjligt. Tack ESL!

Läs allt

Jag trivs mycket bra här i Wimbledon eftersom livet inte är lika hektiskt som i centrala London. Men här finns ända mycket att tillgå, många kaféer, pubar, barer, biografer, teatrar och ett stort shoppingcentrum. Det tar ungefär tjugo minuter att åka in till staden. Enligt mig är detta en mycket bra skola med professionella lärare. När vädret är vackert kan man äta sin lunch i skolans magnifika trädgård. Det är verkligen mysigt här!

Läs allt