Kommentarer – St Giles International London Highgate

Fabien Vaudan
Fabien Vaudan

Jag valde St. Giles Highgate eftersom att skolan inte ligger i centrala London utan mer norrut i en mycket lugnare stadsdel. Man tar sig enkelt till centrum med tunnelbanan på mindre än 20 minuter. Skolan är liten och därigenom så känner nästan alla studenter varandra. Varje dag kan du delta i det sociala programmet som skolan anordnar (filmkväll, salsakväll, pubkväll...) och det är ett mycket bra sätt för att öva engelska och få nya vänner. London är en vacker stad. Det är omöjligt att bli uttråkad, det finns alltid något att göra.

Läs allt
Johanna Pasche
Johanna Pasche

Eftersom att jag inte är van vid storstäder valde jag skolan London Highgate för att undvika centrum! Detta område i London är väldigt lugnt. Jag känner mig trygg och jag är ofta ute och springer i skogen. Min värdfamilj bor 25 minuters promenad från skolan vilket är perfekt! Jag måste erkänna att skolan var svår under den första veckan men för att integrera mig var jag tvungen att göra snabba framsteg! Lärarna har bra undervisningsmetoder; vi pratade en hel del genom rollspel på engelska. I London rekommenderar jag Oxford Street för shopping. Du behöver bara ta tunnelbanan då London har goda kommunikationer!

Läs allt
Elodie Pochon
Elodie Pochon
St Giles International, London Highgate
Kurslängd: 24 veckor

Efter skolan så kunde jag inte hitta något jobb så jag bestämde mig för att blanda studier med något roligt och gå en språkkurs utomlands! Det bästa med London School Highgate är att lärarna är mycket vänliga och lätta att förstå trots min engelskanivå. På två veckor kunde jag klara flera tentor i skolan och gå upp en nivå. Sanningen är att på en månad här så har jag lärt mig mer engelska än under alla mina år av studier i Schweiz! Nu känner jag mig så bekväm att jag till och med tänker på engelska! Vad jag gillade med ESL var att jag fick ett mail från dem en vecka efter min ankomst, mycket lugnande framförallt då detta var min första språkresa utomlands! Det finns alltid något att göra i London och dessutom så ligger skolan bara 20 minuter från centrum vilket gör att jag lätt kan gå till parkerna i London! Jag rekommenderar området Camden Town i London för roliga utflykter, det är ett område där det händer saker både dag och natt!

Läs allt
Michel Nelli
Michel Nelli

Jag har verkligen tyckt om att bo i London eftersom jag måste vara lite självständig vilket är bra för mig. Jag tycker också om att allt är annorlunda: kulturen, maten, husen. Det är mycket intressant. Nästa månad vill jag besöka Harry Potter-muséet, se Big Ben och London Eye det kommer bli mycket roligt. Jag tyckte inte om att studera engelska i Schweiz men jag tycker det är roligt nu när vi studerar en massa olika saker. Vi studerar inte bara ord utan vi pratar med varandra på engelska hela tiden. Vi läser också en massa olika saker och ser intervjuer och videoklipp på engelska hela tiden. Jag känner mig mycket mer självsäker i min användning av engelska nu. När jag kom hit började jag på nybörjarnivå och nu har jag nått medelnivå. Jag är förvånad och glad. Min värdfamilj är mycket trevlig och jag pratar alltid med dem på engelska. Jag är mycket glad där men… jag saknar mina katter! Maten är mycket annorlunda mot Schweiz och det jag äter när jag är hemma. Ibland saknar jag att laga mat eftersom jag tycker det är mycket roligt.

Läs allt
Pascal Gotte
Pascal Gotte

St Giles Highgate har en typisk engelsk atmosfär, full av grönska och magi. Jag tycker att det är ett mycket bra val att studera engelska på denna skola, det bästa enligt mig. Lärarna är mycket öppna och varma. Min värdfamilj tog emot mig mycket bra, det har känts som mitt andra hem. Vilken magnifik upplevelse jag har haft!

Läs allt
Agnès Pons
Agnès Pons

Mitt mål är att återuppliva min engelska och certifiera den med en internationell examen. Jag är inskriven vid FCE. Jag valde skolan St Giles Highgate för dess centrala läge och för att skolan verkade mycket trevlig. Examensförberedelserna har varit mycket bra. Jag har studerat med studenter som är mycket yngre än mig. De har motiverat mig till att göra framsteg. Lärarna har varit mycket vänliga och alltid uppmärksamma. Jag är mycket nöjd med detta beslut!

Läs allt
Nadine Kind
Nadine Kind

Enligt mig så är London världens bästa och vackraste stad! Det är en stad som aldrig sover och den ligger bara en timmes flygresa från mitt hemland, Tyskland. Jag har bott på ett residens som heter Chester House och ligger i det magnifika området Musvell Hill i norra London. Det kallas också för "de rikas kvarter" då många kända människor bor i området. Skolan St Giles ligger mitt i Highgate som också hör till norra London. Man kan ta sig till skolan på 15 minuter med buss. St Giles är en riktigt vacker skola, inte så stor men mycket välorganiserad. Lärarna är mycket vänliga och hjälpsamma. Under lektionstid talar man bara engelska vilket naturligtvis är syftet med programmet! Vi har haft olika övningar såsom föreläsningar och lekar. Jag har lärt känna många mycket trevliga människor med olika nationaliteter. Detta är den bästa upplevelsen jag någonsin haft!

Läs allt
Michael Gatto
Michael Gatto
St Giles International, London Highgate
Kurslängd: 24 veckor

Skolan St. Giles i Highgate har ett bra läge: i ett bostadsområde nära stadens centrum. Det är mycket bekvämt och livet är inte så stressigt, mer avslappnat. Klassrummen är inte stora men några av dem är utrustade med interaktiva whiteboards som är bra undervisningsverktyg. Skolan anordnar också många aktiviteter under veckan och på helgerna: karaoke, museibesök, pubkvällar, så man kan snabbt få vänner. Jag bor med en charmig värdfamilj. De tillbringar tid med mig och är mycket öppna. Min resa till London är en mycket bra erfarenhet.

Läs allt