Kommentarer – Lexis English

Athénais de Moustier
Athénais de Moustier

Jag valde Australien och framförallt Sunshine Coast för dess paradiskänsla och jag hade rätt! Maroochydore är en liten och mycket trevlig stad med ett bra läge. Om du gillar strand, sport och vacker natur så är detta den bästa platsen att åka till. Sök på "Sunshine Coast" på Google Bilder så kommer du att få en mycket fin inblick! Skolan är utmärkt, lärarna är bra och stämningen är fantastisk! För första gången så bor jag hemma hos en värdfamilj. Innan ankomsten så var jag lite stressad men så fort jag lärde känna dem så uppstod en god personkemi och nu älskar jag dem! Det finns inte många fransmän i Maroochydore så jag fördjupar mig rejält! Jag gör stora framsteg eftersom att jag talar engelska från morgon till kväll utöver lektionerna under veckan. Sammanfattningsvis så rekommenderar jag Sunshine Coast, det är ett bra ställe för att lära sig eller för att förbättra sin engelska!

Läs allt
Alexandra Gnädiger
Alexandra Gnädiger

Jag kom för att studera engelska i 3 månader och sedan resa. Jag hoppas kunna klara CAE-examen. Jag gillar Sunshine Coast eftersom att här finns bra stränder och butiker, massor av saker att göra och bra weekendresemål. Jag har redan varit till Surfers Paradise vid The Gold Coast, Byron Bay, Brisbane och Fraser Island. Lexis School har varit en härlig upplevelse så här långt eftersom att jag har träffat många människor av olika nationaliteter vilket också har bidragit till att förbättra min engelska. Framförallt så gillar jag skolans faciliteter och närheten till stranden.

Läs allt
Denise Perret et Pascal Chevalier
Denise Perret et Pascal Chevalier

Vi heter Denise och Pascal och vi kommer från Schweiz i närheten av Montreux. Jag, Denise, studerar Cambridge Avancerat certifikat i 12 veckor. Jag är mycket nöjd med skolan och framför allt nöjd med min lärare. Engelska kommer att vara till nytta för mig eftersom att det ingår i mitt jobb att arbeta med människor från utlandet.
 
Jag, Pascal, studerar allmän engelska i 12 veckor och jag är på undre-mellannivå. Jag tycker att klassrummen är lite små men annars är jag mycket nöjd. Min lärare är mycket trevlig och jag går på valfria lektioner på eftermiddagarna, till exempel i att tala eller att lyssna vilket är bra för mig. Efter att ha varit på Lexis English så har min engelska blivit bättre och jag har flyttat upp en nivå. Jag jobbar som tekniker - så en hel del manualer och text är på engelska så mina studier kommer att vara till stor hjälp.
 
Vi valde Lexis Sunshine Coast eftersom att stället inte var för stort och inte för litet, det finns många bra ställen att studera på så det var ett svårt val men vi är nöjda. Vi bor tillsammans med en australiensisk värdfamilj. Även om maten är annorlunda och familjen ibland gör saker annorlunda så anstränger sig vår värdmamma för att tala med oss och vi får också vara med vid familjehögtider såsom påskfirande. Huset ligger i ett trevligt, rent och lugnt område och vi har gott om privatliv och våra egna badrum. Värdfamiljen bor cirka 9 km från campus så att ta sig till skolan är inga problem då vår värdmamma kör oss varje morgon men att ta sig hem kan vara svårt då busstiderna inte alltid stämmer. Vi har också tur då vår värdfamilj har försett oss med cyklar så att vi kan cykla runt och titta i området. Vi har njutit av vår tid här och även fastän vi studerar mycket så har vi också rest och tillbringat tid på stranden. Vi har en härlig tid och det har varit en bra möjlighet att lära sig engelska snabbt men också att uppleva en massa fantastiska saker. Detta har varit en trevlig paus från våra vardagsrutiner hemma och vi kommer att använda engelskan som vi har lärt oss till att bredda våra arbetsmöjligheter.
 
Vi rekommenderar denna skola.

Läs allt
André Conrad
André Conrad

Första gången som jag började fundera på att åka på språkresa var förra sommaren. Jag var då i det militära och kände att jag behövde göra något nytt. Då förstod jag inte att det skulle visa sig vara det bästa beslutet mitt liv! Jag valde Maroochydore eftersom det motsvarade det som jag letade efter, en bra skola med professionella lärare, ett magnifikt landskap med otroliga stränder och med ett nattliv. Men det som jag hittade här var bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Tack vare Global Village har min engelska verkligen blivit mycket bättre. Varje solig dag på stranden utan ett moln på himlen var som i en dröm. Jag fick många vänner från hela världen och jag hade den bästa tänkbara värdfamiljen. Nu när resan är slut är jag förstås ledsen, men det var den bästa tiden i mitt liv!

Läs allt