Studera portugisiska i Rio de Janeiro

Utmärkt, 11 omdömen

Tropiska vindar, magnifik utsikt över bergen, livliga fester och total fördjupning i portugisiska - detta kommer att vara ditt dagliga liv när du väljer ett språkprogram i Rio de Janeiro! Rio de Janeiro (vanligtvis kallad Rio) är en av de mest besökta städerna i Latinamerika och det är inte svårt att förstå varför dess omgivande berg och glittrande kustlinje gör den till en av de vackraste städerna i världen.

Rio erbjuder en blandning av miljöer som passar en rad olika personligheter. För dem som letar efter en avkopplande tid i staden kommer den avslappnade atmosfären på stränderna att fresta. För studenter som vill festa står de många barerna och festivalerna i staden (inklusive den världsberömda Carnaval) till tjänst! Och för studenter som vill upptäcka erbjuder stadens läge ett stort urval av berg, öar och kulturella underverk att lära känna!

 
Studera portugisiska i Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
1 / 10
Portugisiska skolor i Rio de Janeiro

Våra partnerskolor i Rio erbjuder språkstudenter möjligheten att fördjupa sig i kulturen och språket i Brasilien. De erbjuder en mängd kursalternativ, från nybörjare till avancerade nivåer och använder en kombination av klassrumsundervisning och verkliga upplevelser för att hjälpa sina studenter att förbättra sina språkfärdigheter.

För dem som i första hand vill lära känna brasiliansk kultur, erbjuder våra partnerskolor många sätt att delta i lokala aktiviteter. Prova bland annat den livliga dansen samba, den traditionella kampsporten capoeira, den internationellt älskade sporten volleyboll och mycket mer!

Varför studera portugisiska i Rio de Janeiro?

ESL Rio de Janeiro language stay 3 column 1
Stadsliv
 • Rio de Janeiro är en stad som ingen annan, med en unik blandning av kultur, historia och naturskönhet. Om du har möjlighet, kan du planera din vistelse till under den världsberömda Carnaval, där du får uppleva allt detta i en enda festival!
 • Din tid i Rio kommer sannolikt att tillbringas i stadsdelarna Ipanema eller Copacabana, som båda är kända för sina fantastiska stränder, livliga atmosfär och säkerhet.
ESL Rio de Janeiro language stay 3 column 2
Resande
 • Medan stränderna i Rio erbjuder en underbar paus från innerstaden, slår ingenting de orörda, tysta stränderna precis utanför dess gränser. Se till att kolla in Prainha Beach eller ön Paqueta för att njuta det bästa av Brasiliens kust!
 • Brasilien är känd för sina regnskogar, men du behöver inte resa hela vägen till Amazonas för att uppleva dem! Tijuca Forest är en naturpark intill staden, som erbjuder den största urbana regnskogen på planeten, bara en kort resa från centrum.
ESL Rio de Janeiro language stay 3 column 3
Aktiviteter
 • Det finns så mycket att se och göra i staden att du kommer att ha svårt att hitta en lugn dag! Du får försöka att hitta balansen mellan att umgås i de lokala barerna och utomhusaktiviteter som surfing, volleyboll och vandring.
 • Se till att besöka de två mest slående sevärdheterna i staden genom att ta en vandring till den ikoniska Kristusstatyn eller en linbana till berget Sockertoppen.

Vanliga frågor om att studera portugisiska i Rio de Janeiro

Hur mycket kostar det att bo och studera i Rio de Janeiro?

Kostnaden för att leva och studera i Rio de Janeiro kan variera beroende på ett antal faktorer, till exempel typ av boende och livsstil. I allmänhet är dock levnadskostnaderna ganska prisvärda jämfört med andra storstäder i världen.

Sammantaget kan du förvänta dig att betala cirka 5 000 - 8 000 realer per månad för levnadskostnader med boende, exklusive undervisningsavgifter.

Vilken typ av kurser i portugisiska kan jag studera i Rio de Janeiro?

Rio är en populär destination för studenter som vill lära sig portugisiska och som sådan finns det många kurser som erbjuds den som vill studera, till exempel:

 • Allmänna lektioner från A1 till C+, med intensiva och halvintensiva alternativ tillgängliga.
 • Privatlektioner
 • Blandade kurser med privata och grupplektioner
 • Språklektioner plus en lokal aktivitet

Vilka är fördelarna med att studera portugisiska i Rio de Janeiro?

 • Rio är den näst största portugisisktalande staden i världen, och lokalbefolkningen är vänlig och välkomnande, vilket innebär att du inte har några problem med att hitta människor att öva språket med!
 • För människor som vill resa runt i Brasilien, eller i Latinamerika som helhet, har Rio utmärkta transportförbindelser, inklusive tre flygplatser och flera buss-/tågstationer.

Har du några övriga frågor om att studera engelska i Rio de Janeiro?