Kommentarer – Don Quijote

Anne-Sophie BOCKS
Anne-Sophie BOCKS
Don Quijote, Salamanca
Kurslängd: 16 veckor

Här är några anledningar till varför jag är väldigt nöjd med min språkvistelse i Spanien. Först av allt så är Salamanca verkligen vackert. Det finns en mängd små museer och historiska byggnader att upptäcka. Det är inte en stor stad men stämningen är varm och nattlivet är mycket livligt tack vare det stora antalet studenter. På grund av sin ringa storlek behöver du inte ens använda bussen för att ta dig runt i centrum.

Skolan ligger i ett gammalt kloster (med vacker arkitektur) i närheten av centrum (5 minuters promenad till Plaza Major). Gällande skolans lärare och personal så tycker jag att de är mycket vänliga och alltid tillgängliga. Jag skulle också vilja säga att den administrativa avdelningen fixar både små och stora problem mycket snabbt.

Slutligen så är jag nöjd med lägenheten som jag delar tillsammans med andra utländska studenter. Den tillåter mig inte bara att vara oberoende (gällande till exempel mat) utan jag får också lära känna andra studenter och öva min spanska med dem.

Läs allt
Xuan Nhi Nguyen
Xuan Nhi Nguyen

Från det allra första ögonblicket blev jag fascinerad av denna spanska studentstad. Arkitekturen - som är vacker både på natten och dagen – liksom det mycket varierade nattlivet fick mig att fastna. I Salamanca kan man känna den typiskt spanska mentaliteten och tapas och sangria är en del av den. Alla sevärdheter ligger i närheten och studentbostäderna ligger som mest 15 minuter ifrån den hisnande vackra gamla stan och skolan vilket är bekvämt. Jag är mycket glad över att ha valt skolan Don Quijote. Lärarna är mycket motiverade, mycket hjälpsamma och trevliga. De har alltid en anekdot från deras dagliga liv att berätta. I skolbyggnaden finns det ett kafé där du kan äta något mellan två lektioner eller prata med andra studenter. Innergården är också en plats där eleverna samlas och pratar. Sammanfattningsvis njöt jag till fullo av min vistelse i Salamanca och jag skulle utan tvekan göra ytterligare ett besök på Don Quijote.

Läs allt
Caroline Perraudin
Caroline Perraudin
Don Quijote, Salamanca 
Kurslängd: 3 månader
 

Salamanca är en stad som är full av studenter och därmed också full av liv. Det skapar en unik och trivsam miljö. Man blir fort vän med nya människor. Dessutom, i Salamanca kan man ta sig överallt till fots, vilket är mycket trevligt. Hos Don Quijote lärs spanskan ut av mycket sympatiska och motiverade lärare. Förutom grammatiken, förklarade de även vissa speciella spanska seder och bruk. Jag har njutit mycket av min tre månaders språkresa.

Läs allt