Språk PLUS resa, Travelling Classroom i Sydafrika
Språk PLUS resa

Travelling Classroom i Sydafrika

Travelling Classroom i Sydafrika

Dag 1 – Overberg, Valrutten, Cape Agulhas

Avresa från LAL Kapstaden kl. 08:30. Som start på denna rundresa för att lära känna Garden Route, far ni först till Gordon’s Bay och valrutten för att titta efter valar, innan ni börjar den spektakulära färden genom den bergiga sänkan längs R44. Sträckan bjuder på en panoramavy över False Bay ända till badorten Hermanus. Efter en fotopaus och en lätt lunch på promenaden beger ni er till bryggeriet Birkenhead för att smaka öl som bryggts i regionen innan ni ger er av i riktning mot Cape Agulhas, den sydligaste punkten på den enorma afrikanska kontinenten.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Efter att ha beundrat panoramat från utsiktspunkten kör ni mot hamnen, där ni gör en fantastisk kryssning för möte med delfiner och valar (från juni till november). Slutligen en liten lugn promenad för att komma till er inkvartering, längs en av de längsta stränderna på södra halvklotet, ”Die Plat”. Se där en perfekt dag för att koppla av och lära känna resten av gruppen, samtidigt som du vänjer dig så smått vid resans takt.

Dag 2 – Från Cape Agulhas till Sedgefield

Efter en frukost i lugn och ro beger ni er in i landet i riktning mot Garden Route. Den första etappen ger dig tillfälle att uppleva något unikt i sen genre: vandring med lejon! I sällskap med en guide ger vandringen tillfälle att ta fantastiska foton, sida vid sida av dessa otroliga kattdjur.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
För att hämta dig från dessa erfarenheter, är en båttur i kanot på en lugn flod planerad under eftermiddagen, följd av en kortare vandring till ett av de många vattenfallen i omgivningarna. Dagen avslutas på stranden Myoli Beach.

Dag 3 – Dagsutflykt till Oudtshoorn

Ni åker först genom det pittoreska bergsmassivet Outeniqua för att nå regionen Little Karoo, som är en halvöken. Staden Oudtshoorn, känd som strutsarnas världshuvudstad, ligger i en underbar dal mellan bergen Outeniqua och Swartberg och bjuder på en fauna av ofantlig variation, liksom en mängd alternativ för de som älskar starka upplevelser.

En första etapp föreslås till Cango Caves. Under den 1 timme länga guidade turen upptäcker du det komplexa systemet av imponerande grottor och kan beundra formationerna av stalaktiter och stalagmiter, kristalliserade under miljontals år. Detta naturens underverk är klassat som världsarv av UNESCO.  Om du inte är rädd för att krypa in i de trängre grottgångarna, kan du välja äventyrsturen på en och en halv timme i dessa spektakulära grottor!
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Efter denna resa i jordens innandöme, kommer du upp till ytan för strutsridning på en strutsfarm, eller för en guidad tur på Cango Endangered Wildlife Ranch, där du får möjlighet att dyka i en bur bland krokodiler, tämja geparder och se ett antal djurarter som idag är sällsynta eller utrotningshotade.

Dag 4 – Tsitsikamma, Bloukrans Bridge, Sundays River Valley

På förmiddagen besöker ni den frodiga nationalparken Tsitsikamma till fots, korsande hängbron vid Storms River Mouth, eller på vattnet nedför floden på däck (tubing). Tubing är en unik erfarenhet: 4 timmars äventyr och nöje under vilka du måste hålla dig fast i däcket, undvika klippor, simma, ta dig nerför branta stup och vandra (beroende på årstid). Denna nationalpark hyser ett marint reservat som sträcker ut sig över 80 kilometer jungfrulig kust och även vackra skogar och landskap. En tredjedel av parken är täckt av fynbos, en buskvegetation som är typisk för östra Kapregionen och som utvecklas i skogslandskapet. Protean är en av områdets vackraste blommor.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
På eftermiddagen åker ni över den högsta bron på den afrikanska kontinenten, Bloukrans Bridge. Hängande på en svindlande höjd av 216 meter, är detta världens högsta bungy jumpställe. Trotsa din rädsla och ta det stora klivet ut!

Ni åker därefter till Addo Elephant National Park där ni skall övernatta och som ligger i Sundays River Valley. I denna idylliska och rustika omgivning vid Sundays River, njuter du av solen och en lugn flodöverfart i kanot. På kvällen delar ni med er av era berättelser runt lägerelden under den stjärnbeströdda himlen… det är detta du kommit för att söka här: du och naturen, det fridfulla och vilda Afrika.

Dag 5 – Addo National Park, Jeffrey’s Bay

Vid soluppgången startar safarin på vindlande stigar i nationalparken Addo.. Ni stannar då och då för att ta foton och höra guiden berätta intressanta saker om de vilda djuren som korsar er väg. Denna park, fri från malaria, sträcker sig ända till Indiska Oceanen och hyser den tätaste gruppen av afrikanska elefanter i världen, med totalt, fler än 500 av dessa imponerande skapelser.

Under safarin är ett stopp planerat på den viktigaste utsiktspunkten som bjuder på en panoramavy över detta otämjda område som utgör Addoparken. Ni äter lunch på parkens restaurang.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Port Elizabeth, huvudstad i Östra Kapprovinsen, är en viktig hamn- och turiststad som ligger utmed Algoa Bay. Därefter far ni mot surfarnas paradis, Jeffrey’s Bay. Platsen är berömd i hela världen för sina imponerande vågor och sina otaliga internationella surfingtävlingar. Ta ett dopp i Indiska Oceanen vid Supertubes och gör sedan fynd i de många outlets, specialiserade på surfing, som säljer alla de stora, internationella märkena till oslagbara priser. Möjlighet finns att hyra en bräda för de erfarna surfarna och att ta en surfingkurs med en kvalificerad lärare, för nybörjarna.

Dag 6 – The Crags Elephant Sanctuary, Monkeyland, Sedgefield

ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Nu börjar resan snart gå mot sitt slut. På återvägen mot Kapstaden gör ni halt vid Crags Orphaned Elephant Sanctuary, där en uniformerad guide visar er hur man vallar, matar och rider på afrikanska elefanter: ett rörande möte med jordens största landdjur. För att titta på andra arter, kan du välja att besöka apreservatet Monkeyland eller Birds of Eden, ett paradis för fågelskådare.

Ni fortsätter i riktning mot Knysna, betraktad av många som Afrikas vackraste stad och stannar vid Knysna Heads för en liten promenad genom staden. På eftermiddagen går färden vidare till et övernattningsställe i staden Sedgefield, som tittar ut över Myoli Beach och oceanen.

Dag 7 – Återfärd till Kapstaden via Sir Lowrysänkan

ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Efter resans sista frukost framför oceanen, lämnar ni Sedgefield för att ta vägen tillbaka medan du tänker på alla upplevelser du haft under veckan med dina reskamrater. Under denna avkopplande återfärd besöker ni en aloefabrik i Albertina, kör igenom Swellendam och Sir Lowrysänkan. Ni kommer fram till LAL-skolan på söndag eftermiddag.
1 vecka (kurs + boende + utflykt) från EUR 995.- (Pris 2018) 

Inkluderat i priset:
- Rundresa i luftkonditionerad buss
- 6 övernattningar i sovsal på vandrarhem av god kvalitet (sängkläder tillhandahålls)
- Kvalificerad guide och erfaren lärare medföljer på hela resan
- 7 lektioner engelska x 60 minuter
- Frukost och middag
 
Dag 1: Ölprovning på Birkenhead Brewery
Dag 2: Kanottur och vandring till vattenfallet
Dag 3: Tur till Cango Caves, klassisk eller ”äventyr”, besök på Cango Endangered Wildlife Ranch
Dag 4: Kanottur på Sundays River (beroende på vattennivå), inträde till nationalparken Tsitsikamma
Dag 5: Addo National Park (entréavgift + 3 timmars safari i öppen jeep)
Dag 6: Besök på Knysna Heads

Ej inkluderat i priset (betalas under resan):
- Lunch och dryck
- Dricks
- Tilläggsaktiviteter (beroende på säsong, tid till förfogande, minimiantal, och disponibilitet):
(Pris 2017) (Pris 2018 på begäran)
Dag 1: Dykning i bur bland hajar (ca 175euro)
Dag 2: Vandring med lejon (ca 30 euro)
Dag 3: Besök på strutsfarm (ca 10 euro), aktiviteter på Cango Wildlife Ranch (viktbegränsningar för att rida på djuren)
Dag 4: Forsränning ner till Tsitsikammas nationalpark (ca 75 euro), bungy jump från Bloukransbron (ca 75 euro), promenad på Bloukrans Bridge (ca 10 euro)
Dag 5: Hyra av surfingbräda, surfinglektion (ca 25 euro)
Dag 6: Elefantreservat (ca 50 euro), Monkeyland (ca 20euro), Birds of Eden (ca 20 euro)
Bilder: Flavio Alagia (CC BY 2.0), Thomas Guillem (CC BY 2.0)