Språk PLUS resa, Travelling Classroom i Sydafrika
Språk PLUS resa

Travelling Classroom i Sydafrika

Travelling Classroom i Sydafrika

Dag 1 – Kapstaden till Sedgefield via Hermanus
Avresa från LAL Kapstaden kl. 07:00. Som start på denna rundresa för att lära känna Garden Route, far ni först till Gordon’s Bay och valrutten för att titta efter valar, innan ni börjar den spektakulära färden genom den bergiga sänkan längs R44. Sträckan bjuder på en panoramavy över False Bay ända till badorten Hermanus. Efter en fotopaus och en lätt lunch på promenaden beger ni er till bryggeriet Birkenhead för att smaka öl som bryggts i regionen innan ni ger er av till Myoli Beach för litet mys på den vita sandstranden.

Se där en perfekt dag för att koppla av och lära känna resten av gruppen, samtidigt som du vänjer dig så smått vid resans takt.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Dag 2 – Dagsutflykt till Oudtshoorn
Ni åker först genom det pittoreska bergsmassivet Outeniqua för att nå regionen Little Karoo, som är en halvöken. Staden Oudtshoorn, känd som strutsarnas världshuvudstad, ligger i en underbar dal mellan bergen Outeniqua och Swartberg och bjuder på en fauna av ofantlig variation, liksom en mängd alternativ för de som älskar starka upplevelser.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
En första etapp föreslås till Cango Caves. Under den 1 timme länga guidade turen upptäcker du det komplexa systemet av imponerande grottor och kan beundra formationerna av stalaktiter och stalagmiter, kristalliserade under miljontals år. Detta naturens underverk är klassat som världsarv av UNESCO.  Om du inte är rädd för att krypa in i de trängre grottgångarna, kan du välja äventyrsturen på en och en halv timme i dessa spektakulära grottor!

Efter denna resa i jordens innandöme, kommer du upp till ytan för strutsridning på en strutsfarm, eller för en guidad tur på Cango Endangered Wildlife Ranch, där du får möjlighet att dyka i en bur bland krokodiler, tämja geparder och se ett antal djurarter som idag är sällsynta eller utrotningshotade.
Dag 3 – Sedgefield – Jeffreys Bay
På morgonen kan du välja mellan att besöka Addo Elephant National Park eller Monkey Sanctuary. Sedan besöker ni den frodiga nationalparken Tsitsikamma. Denna nationalpark hyser ett marint reservat som sträcker ut sig över 80 kilometer jungfrulig kust och även vackra skogar och landskap. En tredjedel av parken är täckt av fynbos, en buskvegetation som är typisk för östra Kapregionen och som utvecklas i skogslandskapet. Protean är en av områdets vackraste blommor.

På eftermiddagen åker ni över den högsta bron på den afrikanska kontinenten, Bloukrans Bridge. Hängande på en svindlande höjd av 216 meter, är detta världens högsta bungy jumpställe. Trotsa din rädsla och ta det stora klivet ut!

Därefter far ni vidare till den berömda surfstaden Jeffrey Bay, där ni bor på vandrarhem direkt på stranden.
ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Dag 4 – Jeffreys Bay – Addo National Park – Sedgefield
Vid soluppgången startar safarin på vindlande stigar i nationalparken Addo.. Ni stannar då och då för att ta foton och höra guiden berätta intressanta saker om de vilda djuren som korsar er väg. Denna park, fri från malaria, sträcker sig ända till Indiska Oceanen och hyser den tätaste gruppen av afrikanska elefanter i världen, med totalt, fler än 500 av dessa imponerande skapelser.

Under safarin är ett stopp planerat på den viktigaste utsiktspunkten som bjuder på en panoramavy över detta otämjda område som utgör Addoparken. Därefter kör ni i lugn takt mot Sedgefield för övernattning med ett stopp vid det berömda Knysna Heads för att ta några absolut otroliga foton av där havet möter inloppet till Knysna Lagoon, om tiden så medger.

Dag 5 – Sedgefield till Kapstaden

ESL - Travelling Classroom i Sydafrika
Efter resans sista frukost framför oceanen, lämnar ni Sedgefield för att ta vägen tillbaka medan du tänker på alla upplevelser du haft under de här dagarna med dina reskamrater.  Ni besöker en aloefabrik i Albertina och kopplar av under den underbart vackra färden tillbaka via Swellendam och Sir Lowry-passet. Ni kommer fram till LAL-skolan sent på torsdagseftermiddagen eller kvällen.
1 vecka (kurs + boende + utflykt) från EUR 1020.- 

Inkluderat i priset:
- Rundresa i luftkonditionerad buss
- 4 övernattningar i sovsal på vandrarhem av god kvalitet (sängkläder tillhandahålls)
- Kvalificerad guide och erfaren lärare medföljer på hela resan
- 5 lektioner engelska x 60 minuter
- Frukost och middag

Dag 1: Ölprovning på Birkenhead Brewery
Dag 2: Standardtur till Cango Caves.
Dag 3: Inträde till nationalparken Tsitsikamma
Dag 4: Addo National Park (entréavgift + 3 timmars safari i öppen jeep)
Dag 5: Besök på aloefabrik / kanot och vandring

Ej inkluderat i priset (betalas under resan):
- Lunch och dryck
- Dricks
- Tilläggsaktiviteter (beroende på säsong, tid till förfogande, minimiantal, och disponibilitet):
Priser 2019
 
Dag 1: Hinderbana i träden och zipline (säsong – inte på vintern)
Dag 2: Besök på strutsfarm (ca 10 euro), inträde och aktiviteter på Cango Wildlife Ranch (viktbegränsningar för att rida på djuren)
Dag 3 Elefantreservat (ca 50 euro), Monkeyland (ca 20euro), bungy jump från Bloukransbron (ca 75 euro), promenad på Bloukrans Bridge (ca 10 euro)
Dag 4: Addo Game Drive med SANP


För mer information om skolan, boendealternativ, datum och priser för detta exklusiva program, vänligen kontakta oss.
Bilder: Thomas Guillem (CC BY 2.0)