ESL Language Travel Awards

​ESL Language Travel Awards
ESL Language Travel Award är ett erkännande till skolor som under det gångna året utmärkt sig exceptionellt. Mer än 400 av ESL:s partnerskolor runt om i världen kvalificerar sig för deltagande.

ESL Language Travel Award ger en rättvis och objektiv bild av vilka skolor som utmärkt sig, genom fler än 7400 kundomdömen i kombination med feedback från över 180 ESL-medarbetare från våra 50 försäljningskontor.

Vinnarna 2019 är:
Årets skolkoncern
Årets skola (engelska)
 • Årets skola (andra språk)
 • Årets skolfaciliteter
 • Årets undervisningsprogram
 • Årets boende
 • Årets fritidsprogram
 • Årets CSR-champion
  Grattis till alla vinnare!

  För att se förra årets vinnare av ESL Language Travel Awards, klicka på året nedan:
  2016 | 2017 | 2018
  Hur pristagarna väljs ut
  Pristagarna väljs ut på basis av den feedback vi får från våra studenter och medarbetare.

  När studenterna återvänder från sina studier utomlands, ber vi dem bedöma alla aspekter av sin upplevelse, inklusive faciliteter, undervisningens kvalitet, boende och fritid. Under dessa frågor finns mer specifika sådana i varje kategori (exempelvis faller läge, gemensamma utrymmen, klassrum och infrastruktur alla under ”faciliteter”).

  I de flesta kategorier rankas de tio bästa skolorna först på basis av studenternas feedback och sedan av alla ESL-medarbetare som arbetar direkt med skolorna baserat på deras egna erfarenheter. Poängen kombineras sedan för att utse en vinnare. (Frågorna vi ställer till våra medarbetare är koncentrerade till ”hur gör arbetet med denna skola det lättare för dig att ge service till våra kunder?”).

  Våra medarbetare arbetar dagligen med studenter och skolor. Relationen inbegriper inte bara produktkunskap och know-how, utan även logistik, disponibilitet och handhavande av speciella krav. Utöver att vara lyhörda för studenternas behov och att noga lyssna på varje kunds specifika mål, besöker de regelbundet skolor för att kunna ge en allsidig feedback. Allt detta arbete gör att vi och våra partnerskolor kan leverera en personanpassad upplevelse till varje student.

  Kategorin CSR-champion är baserad på skolornas användande av vårt CSR Självvärderingsverktyg. Detta frågeformulär online låter partnerskolorna göra en egenvärdering av hur långt de kommit i sina CSR-strategier. Med vårt åtagande att dela CSR Best practice med branschen, är vi i en unik position för att dela ut detta pris. Skolor som är medlemmar i en koncern mäts som helhet till skillnad från individuella skolor.

  I vissa kategorier räknas endast studenternas feedback. Exempelvis är Årets undervisningsprogram och Årets fritidsprogram direkt kopplade till studenternas upplevelser på plats.

  Att vinna är inte allt …
  Men det spelar roll. Priserna ger ett tillfälle att belöna excellens och att uppmuntra alla våra partnerskolor att fortsätta att kämpa för att ge studenterna den absolut bästa upplevelsen. För att se tio-i-topplistan för varje kategori, kolla denna bloggpost.

  Vinnarna av dessa Awards kan vara stolta över det faktum att de valts av de människor som betyder mest av allt. 
  ESL Certificate of Excellence
  ESL Certificate of Excellence visar att en skola erbjuder studenterna en förstklassig erfarenhet.

  Vad är ESL Certificate of Excellence?
  ESL Certificate of Excellence är ett erkännande av skolor som kontinuerligt levererar en högkvalitativ service. Endast skolor som erhållit omdömen som excellenta under året får denna utmärkelse.

  I oktober månad analyserar vi resultaten av kundtillfredsställelsen hos våra kunder under de gångna 12 månaderna och utdelar de Certificate of Excellence vars logo visas på varje belönad skolas profil.
  ESL - ESL Language Travel Awards
  Vilka är valbara för ett ESL Certificate of Excellence?
  Vilken som helst av ESL:s fler än 400 partnerskolor runt om i världen är valbar för ett certifikat om de svarar upp mot kriterierna.

  Vilka är kriterierna?
  ESL Certificate of Excellence tilldelas skolor baserat på feedback från våra studenter. I slutet av deras program bedömer studenterna många aspekter av sin vistelse, inklusive skolfaciliteter, undervisning, kvalitet, boendestandard och fritidsprogram.

  För att få ett ESL Certificate of Excellence måste skolan:
  • uppnå minst 4 av 5 i globalt omdöme
  • få minst 20 omdömen under året

  Har ESL-medarbetarnas värderingar ett inflytande på ett Certificate of Excellence?
  Nej, endast studentfeedback som inkommit under de senaste 12 månaderna räknas för certifikatet. Skolor som erhåller 4 eller mer i medeltal i feedback, är alla valbara till ett ESL Certificate of Excellence.