Språklärare, Inledande lärarutbildning
Språklärare

Inledande lärarutbildning

Inledande lärarutbildning

Att arbeta som språklärare
Som språklärare träffar du ofta människor med olika kulturell bakgrund som av många olika skäl vill lära sig det språk du undervisar i. Du får träffa många olika slags intressanta människor varje dag. På hur många jobb får du det?

Att undervisa i språk är ett varierande och givande jobb. Som språklärare kan du hitta specialområden som passar just dig, som t.ex. att undervisa ungdomar eller att undervisa i affärsengelska.

En språklärarutbildning är en inträdesbiljett till världen – överallt där det finns någon som vill lära sig ditt språk kommer dina kunskaper att efterfrågas och du kommer att hitta ett jobb.
Vikten av att ha rätt språklärarutbildning
En internationellt erkänd lärarutbildning placerar dig längst fram i jobbkön. Detta är ett faktum. Skolor och arbetsgivare runt om i världen vet att utbildade lärare har undervisningserfarenhet, har studerat didaktik och har den kunskap som en bra språklärare behöver för att utöva sitt yrke. Men ännu viktigare, rätt kurs ger dig den kunskap och det självförtroende som du behöver för att bli en bra lärare. Vi arbetar bara med utbildningscentra som håller toppkvalitet. Oavsett om du vill börja undervisa eller redan undervisar och vill bygga på dina kunskaper så kan du vara säker på att du möts av erkända experter på området.
För vem passar den inledande grundkursen för lärare?
Den inledande grundkursen för lärare passar dig som vill börja undervisa, eller för dig som redan arbetar som lärare, men saknar formell lärarutbildning. Många kurser är lämpliga för lärare som har nått minst en övre mellannivå i det språk de undervisar i (nivå B2 inom de gemensamma europeiska referensramarna). Vissa kurser är avsedda för personer som har språket som modersmål eller kunskaper närliggande modersmålet. Dessa kurser ägnar sig mindre åt språkkunskaper och mer åt ämnesmetodik.
Att kombinera en språklärarutbildning med resa
Vi erbjuder dig möjligheten att kombinera din lärarutbildning med att resa till något av alla de intressanta och spännande resmålen i världen där du kommer att omges helt av språket som du vill undervisa i. Du lär dig inte bara med hjälp av lärare med mångårig erfarenhet, du får också pröva på hur det är att vara språklärare.
Avancerade kurser/fortbildningskurser för språklärare
Om du redan arbetar som språklärare i främmande språk och skulle vilja fräscha upp dina färdigheter och kunskaper så finns de mycket att välja på. Dela med dig av dina undervisningstips till andra lärare och lär dig mer om de senaste metoderna. Mer om fortbildningar här.