Språklärare, Fortbildning för språklärare
Språklärare

Fortbildning för språklärare

Fortbildning för språklärare

Att lära sig språk tillsammans med en engagerad och skicklig lärare kan ändra, och gör det förmodligen också, många elevers inriktning i livet. Mer än i något annat skolämne skapar du som lärare länkar till andra kulturer och människor, du kan vara den som tänder gnistan. Det är din professionella undervisning som får detta att hända.
Avancerade kurser & fortbildningskurser för språklärare
Alla behöver vi lite fortbildning då och då. Som språklärare är något av det tråkigaste man kan drabbas av känslan att jobba i en ”bubbla” med lite eller ingen inspiration från omvärlden utanför klassrummet. Om du inte med jämna mellanrum träffar människor som behärskar det språk som du undervisar i, var ska du då hitta nya idéer och hur ska du kunna förbättra din undervisning? Genom att gå en fortbildningskurs kan du finslipa din undervisningsteknik med hjälp av kvalificerade utbildare och utbyta kunskaper med andra erfarna lärare från hela världen. Vi kan erbjuda kurser för den som har språket som modersmål och för den som har språket som främmande språk. Och det bästa av allt, med ESL kan du kombinera en fortbildningskurs med att få resa och omges av språket och kulturen som du undervisar i. EU kanske till och med betalar för utbildningen om du är ute i god tid*. Låt din semester bli en aktiv semester med ESL ... både du och dina elever kommer att lägga märka till skillnaden.
Varför gå en fortbildningskurs?
  • Finslipa och fräscha upp dina kunskaper om aktuella undervisningsmetoder tillsammans med kvalificerade utbildare
  • Låt språket och kulturen som du undervisar i få omsluta dig helt och hållet. Våra kurser kombinerar utbildning med resor. Du fräschar upp dina undervisningsmetoder samtidigt som du omges av språket du undervisar i.
  • Kombinera en aktiv semester med karriärutveckling
  • Gå tillbaka till källan för det språk du undervisar i och förnya kontakten med den 
  • Träffa professionella lärarkollegor från hela världen, se hur de arbetar och låt dig inspireras. Bara riktigt seriösa lärare fortbildar sig
Vem passar fortbildningskurserna för?
Fortbildningskurserna passar för alla som har undervisat i språk ett år eller längre. Vi erbjuder två olika sorters fortbildningskurser:

1) Korta kurser som varar mellan två och sex veckor. De är avsedda för lärare med mycket goda kunskaper i det språk som de undervisar i, men man behöver inte nödvändigtvis ha språket som modersmål. En del kurser är inriktade på att båda fräscha upp språkkunskaperna och metodkunskaper, medan andra kurser går djupare in på särskilda delar av undervisningsmetodiken i språket, beroende på vad lärarna behöver.

2) Långa kurser som motsvarar en högre utbildning. Dessa tar vanligtvis uppåt nio månader att genomföra. I dem ingår inslag av praktik. De passar för lärare som har mycket goda kunskaper i det språk de undervisar i (C1 eller mer enligt de gemensamma europeiska referensramarna).
 
Hur går det till?
Du arbetar tillsammans i en grupp av kollegor, allt under ledning av kunniga lärarutbildare. Fortbildningskurser lockar lärare som tar sitt kall på allvar och ni kommer att arbeta mycket målinriktat tillsammans i gruppen. Men det betyder inte att allt bara är arbete – att utbyta historier och anekdoter efter att ha arbetat en hel dag, är definitivt en del av upplevelsen. De lärare som går en fortbildningskurs brukar vara överens om att det är en intensiv upplevelse som gett dem tillbaka lusten att undervisa.
Funderar du på att bli språklärare?
Vi har ett stort utbud av inledande grundkurser för alla som funderar på att satsa på en karriär som lärare. Du kan ta en erkänd lärarexamen från ett ledande utbildningscentrum för lärare samtidigt som du fördjupar dig i själva språket som du vill undervisa i. Här får du veta mer.

* Europeiska unionens Comenius-program kan ge bidrag till språklärare som vill fortbilda sig och då till kurser som uppmuntrar och stärker banden mellan medlemsstaterna. Om förutsättningarna är de rätta kan utbildning och viss examinering ingå. Vi hjälper dig gärna med ansökningen. Här får du veta mer.