Kommentarer – Accademia Italiana

Stéphanie & Leonor Casas
Stéphanie & Leonor Casas
Accademia Italiana, Salerno
Kurslängd: 2 veckor

Tillsammans med min mamma ville vi ha en "smart" semester så vi beslöt att ta en italiensk språkkurs i Salerno. Och det var ett bra val!

Salerno är litet, tryggt och vackert! Det är en bra utgångspunkt för att utforska området, inklusive Neapel, Pompeji, Capri och mycket mer. Skolan ligger idealiskt mot havet i stadens centrum. Skolans personal är mycket, mycket hjälpsam och tillmötesgående, all personal är alltid redo att hjälpa till oavsett vad du ber dem om. Lektionerna hålls i små grupper vilket är mycket motiverande och bra för att öva italienska.

När det gäller boende så valde vi att bo hos en värdfamilj. Vår ”värdmamma" kom att förbereda läckra, typiska italienska rätter åt oss, ett sant nöje!
Om du vill utforska södra Italien så rekommenderar vi Salerno starkt.

Läs allt
Virginie Bujeau
Virginie Bujeau
Accademia Italiana, Salerno
Kurslängd: 2 veckor

 

Salerno är en idealisk plats att utgå ifrån för att besöka många ställen runt omkring. Det finns många tåg- och bussförbindelser. Jag tyckte om min lärare och lektionerna. Jag tyckte mycket om min vistelse i Salerno

Läs allt
Karin Schönenberger
Karin Schönenberger
Accademia Italiana, Salerno
Kurslängd: 6 veckor

 

Vistelsen var perfekt organiserad. Jag blev hämtad på flygplatsen och min familj var toppen (tack!). Denna skola kan verkligen rekommenderas. Lärarna är tillmötesgående och mycket kompetenta! Skolan organiserar massor av aktiviteter utanför skoltid. Sammanfattningsvis var det 6 fantastiska veckor i Salerno. Jag kommer säkerligen att åka tillbaka inom kort.

Läs allt
Caspar Bischof
Caspar Bischof

Jag tyckte mycket om Salerno och kulturen där, det var en lugn och trygg stad. Jag gillade den typiska livsstilen och stadens historiska centrum och anser att det är ett godtagbart val i Italien. Jag uppskattade att skolpersonalen var välorganiserad, vänlig och hjälpsam, att lärarna var bra och tålmodiga och att familjen som jag bodde hos verkligen var snäll. Det var en utmärkt upplevelse men tyvärr var tiden alltför kort för att helt och hållet hinna med att uppleva det italienska livet i Salerno. Det är en mycket bra skola. Tack.

Läs allt