Kommentarer – Kaplan International

Daniel Heeschen
Daniel Heeschen

Efter att jag med framgång hade fått min gymnasieexamen så beslutade jag mig för att tillbringa en tid utomlands. Först tänkte jag göra en "Work and Travel" i sex månader men jag tyckte att det alternativet var lite väl långt. Jag började att kolla runt och insåg att det fanns många alternativ att välja mellan. Sedan kontaktade jag ESL där de informerade mig och gav mig värdefulla och detaljrika råd. Jag tillbringade sex veckor i Santa Barbara där jag har fått många nya vänner från hela världen, jag har utökat mitt ordförråd i en riktigt fantastiskt klass, plus att jag hade möjlighet att besöka några av de vackraste städerna i världen. Jag rekommenderar denna resa till alla som älskar solen och vill ha en fantastisk upplevelse medan de besöker USA.

Läs allt
Valérie Rüeger
Valérie Rüeger

Jag tyckte speciellt mycket om denna stad, för den är inte så stor, men har en enorm charm. Jämfört med många andra städer i USA, är Santa Barbara en säker stad, jag kände mig alltid trygg. Dessutom är universitetsområdet, där skolan ligger på en kulle, magnifikt och på bara 5 minuters promenadavstånd till havet. Trots att jag inte var 21 år när jag var där, kunde jag i alla fall delta i nattlivet, som verkligen är super! Under veckosluten passade jag på att åka och besöka San Francisco, Los Angeles och även Las Vegas. Med andra ord finns det mycket att se!

Läs allt
Célia Huart
Célia Huart

Jag har tillbringat två verkligt oförglömliga veckor i Santa Barbara, staden är magnifik, skolan ligger mycket bra till, fem minuter från stranden, och erbjuder många aktiviteter, lärarna är mycket öppna. När det gäller att gå ut finns det verkligt många möjligheter, främst de berömda ”house party” i studentkvarteren. Jag kommer att bevara fantastiska minnen av de underbara människor jag mött. Till slut, om du väljer att åka till Santa Barbara, vill jag råda dig att fara iväg på mer än två veckor, för man märker verkligen inte hur fort tiden går.

Läs allt
Ines Dettwiler
Ines Dettwiler
Kaplan International Colleges, Santa Barbara
Kurslängd: 12 veckor
 

Det är nu redan en månad, av tre planerade, som jag varit i Santa Barbara i Kalifornien. Jag trivs mycket bra här, trakten är superb, liksom vädret just nu. Min värdfamilj är supertrevlig och folk i allmänhet här är öppna och vänliga mot oss utlänningar. Jag trivs mycket bra på skolan SBCC Kaplan. Jag träffar här många människor från hela världen och jag älskar att diskutera med dem. Skolan ligger vid havsstranden och det finns palmer överallt. Det är magnifikt och totalt olikt Schweiz. Allt har fungerat utmärkt – flygresan och transfern från flygplatsen till min värdfamilj och mina ”adoptivföräldrar” har gett mig ett varmt välkomnande. Tack än en gång för era omsorger innan min avresa! Jag är mycket nöjd med att vara här och lycklig över att allt gått så bra. Ännu en gång tack så hemskt mycket! Jag är jättelycklig över att få stanna ytterligare två månader här. Tyvärr går tiden alldeles för fort. Inte desto mindre utnyttjar jag varje minut här och jag förbättrar mina kunskaper i engelska mer och mer.

Läs allt
Paolo Catozzo
Paolo Catozzo

Santa Barbara är en liten men gästfri stad och en perfekt plats om man vill lära sig mer engelska. Medan jag var där fick jag användning för alla kunskaper jag hade i språket. Jag lärde känna fantastiska människor som jag hade jättetrevligt tillsammans med. Skolan var väldigt trivsam och hade ett stort utbud av besök och utflykter utanför skolan. Lärarna var välutbildade och hjälpte alltid till om man hade några frågor eller inte förstod något. Klassrummen var stora och studenterna kom från olika länder. I kafeterian fanns det flera rätter att välja mellan under lunchen, allt ifrån klassisk amerikansk hamburgare med pommes frites till kycklingsallad med valfri sås. Det fanns också lasagne. För bara några få dollar kunde man alltså äta en riktig måltid.

Skolan ligger cirka tio minuter från centrum, på State Street (Santa Barbaras huvudgata). Till stranden är det också cirka tio minuter till fots. Där var det perfekt att tillbringa eftermiddagarna med residenskamraterna eller med kamraterna från skolan. Om man gillar shopping så det enda problemet att välja. I grannbyn Camarillo finns också ett shoppingcentrum, det ligger alldeles utanför Santa Barbara. Där kan man köpa amerikanska märkeskläder till överkomliga priser, särskilt när det är rea. Jag besökte många olika platser, som San Diego, den mexikanska staden Tijuana, Los Angeles och Hollywood och Universal Studios samt ön Vista. Under festivalen kan man se deras karnevalsekipage och traditionella klädesdräkter och Santa Barbaras invånare är mycket engagerade i detta.

Kvällsnöjena börjar väldigt tidigt i Santa Barbara, vid sjutiden på kvällen och slutar ungefär halv två. Under festivalperioderna kan man köpa olika slags souvenirer i stånden längs stranden. Människorna är vänliga och artiga. För att sammanfatta, Santa Barbara är ett perfekt ställe för den som vill ha en lugn semester som är ändå är något utanför det vanliga. Min resa var underbar och kanske åker jag tillbaka dit.

Läs allt
Jean Luc Bourquin
Jean Luc Bourquin

Det var ett trevligt sätt att friska upp sin engelska grammatik och förbättra sin muntliga förmåga på. Det är trivsamt att gå i en klass med personer från olika kulturer. Skolans personal var mycket trevlig och hjälpte gärna till. Förutom grundprogrammet så kunde jag göra vissa tillval. Det innebar att jag hade kontakt med flera lärare som hade lite olika undervisningsmetoder. På det sättet kunde jag förbättra olika kompetenser var för sig.

Läs allt