Kommentarer – NZLC

Marc Maurice Boillat
Marc Maurice Boillat
NZLC, Auckland
Längd: 4 veckor

Nya Zeeland är den perfekta motsatsen till Schweiz (på denna planet) och jag hade hört att landskapet och stränderna skulle vara fantastiska. När jag anlände så integrerades jag snabbt och atmosfären i klassen var väldigt trevlig. När jag kom till NZ så kunde jag inte tala någon engelska eftersom att jag inte hade lärt mig det i skolan. Jag började på grundnivå och nu är jag på medelnivå vilket är en bra prestation enligt mig. Nu känner jag mig mer bekväm med att prata i staden, att fråga saker i butiker och förstår när lokalbefolkningen pratar med mig. Lärarna är fantastiska. De hjälpte mig att nå mitt mål. Jag bodde i Berlin förut så du kan säkert förstå att det var lätt att komma tillrätta i en så liten stad som Auckland. Jag gick till museet för att lära mig mer om Maorikulturen, jag tog färjan några gånger för att besöka Devonport, Waiheke Island. Jag tycker att det är en trevlig stad, sättet att leva är mycket trevligt och människorna är lättsamma och enkla att närma sig. Nu är jag på väg norrut, till Waipu för 2 veckor eftersom att jag hittade ett jobb som teknisk snickare där vilket matchar min utbildning och mitt arbete i Schweiz. Det är väldigt häftigt att arbeta med detta här i NZ eftersom att jag kommer att kunna lägga till det i mitt CV. Efter det planerar jag att köpa en husbil och resa runt i NZ i 2 veckor. Sedan ska jag åka till Tasmanien i en vecka och resa runt i Australien under en månad innan jag beger mig hem i maj då jag måste tillbaka till arbetet någon gång.

Läs allt
Noémie Tingueli
Noémie Tingueli
NZLC, Auckland
Kurslängd: 14 veckor

Jag beslutade att åka till Auckland då jag hade hört att människorna var mycket vänliga. Landskapen är fantastiska och landet har många platser som är värda att resa till. Jag visste inte så mycket om Nya Zeeland men jag har lärt mig mycket under min tid här. På helgerna satt jag inte hemma; ofta tog jag mig till stan för en drink med mina vänner och när det var bra väder åkte jag till stranden eller utforskade North Island. När jag anlände till NZL så var min engelska inte så bra. Jag kunde inte hålla en kortare konversation intressant men nu är det mycket lättare. Jag har förbättrat mig mycket! Skolan ligger i en bra stadsdel och lokalerna är också bra. Det finns många klassrum och lärarna är väl förberedda och supertrevliga. Mina klasskamrater var också mycket trevliga. Lokalbefolkningen är mycket vänlig, lättsam och alla är alltid villiga att sträcka ut en hjälpande hand. Det som jag tyckte bäst om under min tid i Nya Zeeland var ett spabesök... det var fantastiskt. Till dem som kommer att besöka Nya Zeeland för första gången så skulle jag rekommendera att försöka att utnyttja tiden maximalt och att tala engelska hela tiden! ESL fanns alltid där och svarade alltid på alla mina frågor. Nu är planen att resa runt på Nya Zeeland och i Australien innan jag återvänder till Schweiz. När jag kommer tillbaka så ska jag studera socialt arbete på universitetet.

Läs allt
Anja Röck
Anja Röck
NZLC, Auckland
Längd: 4 veckor

Jag vill bara tacka er. Jag har varit på Nya Zeeland i 4 veckor och denna fredag var min sista skoldag på NZLC. Jag njuter av varje dag här. Skolan är vacker, jag lyckades att förbättra min engelska från medel till övre-mellan och även avancerad nivå! Värdfamiljen ni valde åt mig är helt klart den bästa någonsin! Jag är mycket glad över att ha bokat min vistelse genom er. Jag kommer att stanna 3 månader extra i Auckland då jag från och med imorgon har jobb som trädgårdsmästare! Sen så har jag tre månader kvar till att resa... tack så mycket för er hjälp! Vem vet var jag hade varit nu om ESL inte hade varit så vänliga och hjälpsamma vid vår första kontakt? ☺ Med vänliga hälsningar från Nya Zeeland!

Läs allt
Jorel Ruyer
Jorel Ruyer
NZLC, Auckland
Kurslängd: 5 veckor

Dessa fem veckor jag tillbringat i Auckland har varit en oförglömlig upplevelse. Under dessa fem veckor har jag kunnat göra stora framsteg i engelska för att bättre kunna kommunicera med andra.

Lärarna är kompetenta och har alltid tid, speciellt om man har svårigheter. Det kändes inte som om jag var i ett klassrum, så mycket trivdes jag. Skolan ligger bra till och föreslår många olika aktiviteter efter lektionerna. Jag lärde känna andra studenter från andra främmande kulturer, med vilka jag delade många fina stunder. Idag är de mina vänner.

Nya Zeeland är perfekt för de som gilla sport (rugby, fotboll, basket…) och för naturälskarna. Jag har därför fått chansen att kunna beundra många olika landskap och magnifika platser. Jag bodde nära centrum hos en mycket välkomnande värdfamilj som tog sig tid att vida mig och få mig att tycka om detta land som de som bor här. Jag rekommenderar detta resmål till 100 %.

Läs allt
Lionel Mazza
Lionel Mazza
NZLC - Auckland Language Centre, Auckland
Kurslängd: 6 veckor

Jag har velat studera engelska i ett engelsktalande land i åratal. Jag tror faktiskt att fördjupning är det bästa sättet för att lära sig ett nytt språk. Jag valde Auckland för att jag har varit på Nya Zeeland flera gånger på semester och jag älskar det här landet. För det första, det finns alltid en massa spännande och roliga saker att se. Nya Zeeland är känt för sin fantastiska natur och man kan upptäcka det här landet varje helg. Auckland är också en kosmopolitisk stad omgiven av vatten och vulkaner. Dess hamn är vacker; Nya Zeeländare är mycket trevliga och avslappnade. Jag trivdes också på min skola NZLC som ligger i Auckland nära hamnen - vilken vacker plats! Jag har förbättrat min engelska massor. Kurserna var mycket intressanta och lärarna är väldigt hjälpsamma. Jag rekommenderar verkligen denna skola - det var en fantastisk upplevelse för mig!

Läs allt