Kommentarer – ILSC Education Group

Coralie Rotzetter
Coralie Rotzetter
ILSC Education Group, Toronto
Längd: 11 veckor

Jag åkte till Toronto för att förbättra min engelska och lyckades med så mycket mer. Jag har haft en helt fantastisk upplevelse. Toronto är en väldigt multikulturell stad där man kan lära känna människor från hela världen. Det är mycket intressant och berikande!

Staden är mycket trevlig. Det är lätt att ta sig fram och där finns alltid något att göra eller besöka som att gå och se det lokala baseboll laget the Blue Jays, åka upp i det kända CN Tower eller bara gå längst Lake Ontarios strand. Oavsett vad klockan är finns det alltid någonstans att sätta sig och dricka en kopp kaffe, ta något att äta eller bara ta det lugnt en stund med vänner.

Under dessa 11 veckor som jag har spenderat i staden har jag studerat en förberedande kurs för en FCE-examen. På ILSC är allt mycket bra organiserat. Personalen är mycket hjälpsam och står alltid till tjänst om man har några frågor. Atmosfären på skolan är också mycket trevlig och avslappnad både mellan studenterna och även med lärarna. Skolan anordnar olika aktiviteter nästan varje dag som gör det lätt att lära känna staden och få nya vänner.

Denna resa har verkligen varit helt oförglömlig.

Läs allt
Sascha Blaser
Sascha Blaser
ILSC Education Group, Toronto
Kurslängd: 36 veckor

Toronto är en pulserande mångkulturell metropol som ligger intill Lake Ontario, en stad där man kan göra vad man vill. De som tycker om god mat kommer inte att bli besvikna av stadens gastronomiska utbud då man överallt kan smaka underbara rätter, t.ex. i "Little India", "Koreatown" eller "Greektown" för att bara nämna några. De som älskar nattliv kommer inte heller att bli besvikna eftersom att de med säkerhet kommer att hitta massor av skoj... Jag rekommenderar en dagstur till Niagarafallen, en helg i New York eller Boston, eller i Montreal och Quebec där nattlivet är helt otroligt framförallt under vår och sommar då fantastiska festivaler äger rum. Under min språkresa så bodde jag med en mycket trevlig värdfamilj, de två barnen var mycket snälla och deras mamma lagade utsökt mat! Jag var också mycket nöjd med skolan, framförallt tack vare det stora kursutbudet på ILSC och den utmärkta blandningen av nationaliteter. Avslutningsvis: jag skulle verkligen vilja göra om denna upplevelse på skolan ILSC i Toronto och rekommenderar den till alla!

Läs allt
Arianna Carrizo
Arianna Carrizo
ILSC Education Group, Toronto
Längd: 4 veckor

 

Min erfarenhet i Toronto, Kanada, har varit helt otrolig. Mer än något annat har jag lärt mig en massa nytt inom kommunikation för internationella affärer, nya ord och uttryck på engelska, ett språk som är väldigt viktigt att kunna för att effektivt kommunisera med människor och ännu mer med dina framtida chefer. Samtidigt känner jag att jag har förbättrat min nivå i engelska genom att bland annat ha varit tvungen att dagligen använda den. Jag fick många nya vänner från alla delar av världen och därigenom lärde jag mig även om deras kultur. Skolan var mycket rymlig och hade en trevlig atmosfär. Lärarna var erfarna och brydde sig om studenterna, jag ångrar verkligen inte något. Det var en otrolig erfarenhet att studera här! Tack ESL för att ha bidragit med en så högkvalitativ och otrolig språkkurs.

Läs allt
Alofa-Kponvé Ekoué
Alofa-Kponvé Ekoué

Toronto är verkligen en äkta storstad som pulserar med energi! Det är även en lokal ekonomisk stormakt med en livlig atmosfär. Jag har haft möjligheten att förbättra min engelska väldigt mycket under väldigt kort tid tack vare det utmärka kursutbudet ESLs partnerskola har kunnat erbjuda. Jag har även kunnat lära känna studenter från världens alla hörn och fått många nya vänner. Utöver detta har jag bott i en mycket trevlig värdfamilj och det har gett mig många fördelar. Genom att ha spenderat mycket tid med dem har jag fått en mycket god vänskap med familjen och deras hem är mitt andra hem precis som de alltid är välkomna i mitt. För att summera min språkresa till Kanada kan jag säga att det har varit en fantastisk upplevelse som har varit både givande och rolig!

Läs allt
Charlotte Besse
Charlotte Besse

Toronto är en magnifik stad, det finns många saker att göra hela året runt. Man har aldrig tråkigt! Här finns många olika nationaliteter och alla är mycket välkomnande. Jag tyckte mycket om skolan, för på min nivå, kunde jag välja de kurser som intresserade mig mest. Jag fick tillfälle att träffa folk från hela världen och att ha intressanta diskussioner, under och efter lektionerna. Skolan föreslår också många aktiviteter efter skoltid, vilket gör att man kan vara ute i staden och träffa ännu fler människor.

Läs allt
Camille Despland
Camille Despland
ILSC Education Group, Toronto
Kurslängd: 5 veckor

Toronto är en superb stad som erbjuder en mängd aktiviteter för alla smaker! På natten, liksom på dagen. Jag valde att bo i en värdfamilj. Jag ångrar inte mitt val, för detta gjorde att jag kunde öva min engelska och träffa fantastiska människor!

Skolan, där jag gjorde min kurs, låg väldigt bra i centrum av staden, kommunikationerna som finns för att ta sig dit (tunnelbana, bus …) angenäma och lätta att använda. Lektionerna i engelska var anpassade till våra behov, våra målsättningar och våra önskemål. Dessutom kunde vi lätt byta grupp i samråd med lärarna och skolledningen, om vi önskade.

Jag har kunnat förbättra min engelska, trots den korta kursen (5 veckor). Jag valde för detta intensivkurs, som går på morgonen och eftermiddagen. Skolan föreslår parallella aktiviteter, som uppmuntrar till utbyte mellan studenterna (besök i CN Tower, träffas på en pub etc. ...). Även på helgerna organiseras aktiviteter. Det är möjligt att åka att upptäcka New York, ”French Canada”, Chicago, Washington….

Människor jag hade turen att träffa under denna resa var för det mesta vänliga och intressanta! Många olika nationaliteter blandas i Toronto, vilket är mycket berikande. Jag lärde mig massor och ångrar inte att ha farit till denna vackra stad. Jag kan rekommendera den!

Läs allt
Tamara Knöpfel
Tamara Knöpfel
ILSC Education Group, Toronto
Kurslängd: 11 veckor

 

Min STORA lilla resa startade i Zürich. Jag flög iväg med många idéer i huvudet, men utan alltför stor förväntan i riktning mot Toronto. Vid ankomsten till Toronto väntade min värdfamilj (Maria, Chuck och Charley, 5 år) på mig och hälsade mig varmt välkommen. Vi kom mycket bra överens från första stund och vår relation utvecklades under min vistelse i Toronto till en verklig vänskap. ILSC är en idealisk skola för en språkkurs. Den ligger mitt i centrum (nära det berömda shopping centret Eaton), har en fantastisk lärarkår, tjänstvillig personal och en väl fungerande infrastruktur. Det jag speciellt uppskattade var de få schweizarna. På så sätt har jag kunnat tillbringa min tid med personer från andra kontinenter. Jag lärde mig inte bara engelska, utan kunde också bekanta mig med andra kulturer. De många erfarenheter jag fått uppleva under min språkresa har stärkt mig som människa!

Läs allt