Kommentarer – International House

Andrea Quattrone
Andrea Quattrone

Jag beslöt mig för att göra en språkresa till Newcastle upon Tyne med ESL och nu kan jag säga att det var ett av de bästa valen jag någonsin gjort. Jag upptäckte ESL online och imponerades då av den tydliga hemsidan och senare av personalens professionalism och serviceanda. Alla var hemskt hjälpsamma och exakta med att klara ut alla mina funderingar!

I början åkte jag bara på denna språkresa för att förbättra mina kunskaper och färdigheter i engelska, men det blev snart ett av de bästa sätten att stärka otroliga vänskapsband. Jag står fortfarande väldigt nära några av de människor jag mötte under min vistelse och jag skulle verkligen vilja utveckla dessa band i framtiden och ta dem som en god ursäkt för att resa mer.

Vem som helst kan säga att England är ett verkligt unikt land, men att åka dit är det enda sättet att i grunden förstå detta påstående. Vanorna, frukosten, byggnaderna … det finns så mycket att upptäcka. Och britterna är så entusiastiska att de får dig att känna dig varm inombords även om platsen inte är det!

Veckoslutsutflykterna var mina favoriter! Edinburgh, Lake District, Alnwick Castle (det från Harry Potter!) … Stunderna jag tillbringade på dessa platser var verkligen oförglömliga!

Läs allt
Josep Femenía Fornés
Josep Femenía Fornés
International House, Newcastle
Kurslängd: 4 veckor

I Spanien läser jag och skriver på engelska, men talar sällan engelska, så jag ville förbättra att tala och att lyssna så mycket som möjligt under mina fyra veckor i Newcastle. Jag blev rekommenderad denna stad av min engelsklärare i Valencia och jag trivs här. Jag är mycket nöjd med min lärare och lektionerna på International House Newcastle och jag har lärt mig massor. Jag studerar 25 timmar i veckan, men, för att vara ärlig, skulle jag vilja studera ännu mer! Skolan är toppen och alla är vänliga- jag känner mig välkommen. Stan har också många intressanta platser att besöka. Jag älskar byggnaderna, katedralerna, museerna och, naturligtvis, broarna! Jag besökte Edinburgh också inom ramen för skolans sociala program - det var vackert men iskallt! Jag hoppas att kunna komma tillbaka till Newcastle nästa sommar med min familj.

Läs allt
Jaime Gil Rescalvo
Jaime Gil Rescalvo
International House, Newcastle
Kusrlängd: 6 veckor

Jag har under sex veckor studerat engelska i Newcastle och kunde aldrig föreställa mig att en upplevelse där det huvudsakliga syftet var att studera kunde bli en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Sommaren har varit spännande. Sanningen är att jag tvivlade lite på staden i början. I slutändan var det ett bra val. Den är BEKVÄM då man kan promenera överallt och hittar allt man behöver. Atmosfären är TREVLIG både på vardagar och helger. Den ligger bra till för att besöka hela norra England. Vi besökte Sunderland, Durham, Hadrianus mur, York och Edinburgh! Vi studerade vid akademin INTERNATIONAL HOUSE. Jag blev faktiskt förvånad över hur dynamiska lektionerna var. Staden är känd för att ha få spanjorer så du kan öva både i och utanför klassrummet. Jag tyckte verkligen mycket om skolan. Dessutom så anordnades det varje kväll aktiviteter som bowling och klättring samt utflykter på helgerna. Residenset var också toppen. Förutom att ligga intill skolan så ligger fokus på att det ska vara lätt att umgås och träffa nya vänner. Det är mycket trevligt och det finns alltid saker att göra där. Du har även allt du behöver och personalen är mycket vänlig. Som ni har läst så var vår sommar perfekt vilket jag bara kan tacka ESL för. De har förberett denna underbara sommar samt följt upp under vår vistelse i Newcastle och via mail kollat hur allt har gått.

Läs allt
Inés Mateos Bernabé
Inés Mateos Bernabé
International House, Newcastle
Kurslängd: 8 veckor

 

Att med några få ord beskriva mina två månader i Newcastle är svårt för mig. Det var en oförglömlig och magnifik upplevelse. Jag anlände utan att känna till staden och utan att veta hur den var. Jag bodde hos en familj där det bodde en annan schweiziska, vilket hjälpte mig mycket i början. Familjen var verkligen mycket sympatisk. Varken jag eller min kollega hade det minsta problem. De pratade mycket med oss och vi fick till och med vara med på en familjefest, där man lär känna folk som de är. Skolan var perfekt, jag tyckte mycket om kursen, jag uppskattade lektionerna och jag lärde mig mycket. Lärarna och den övriga personalen var mycket sympatiska.

Dessutom erbjuder skolan ett aktivitetsprogram som är mycket välorganiserat. Men, framförallt träffade jag många nya vänner. Jag lärde känna människor från hela världen och jag gjorde erfarenheter jag aldrig kommer att glömma. Med några har jag hållit kontakten. Newcastle är en universitetsstad och man möter ungdomar på gatorna alla tider på dygnet. Staden är mycket livlig och med den som utgångspunkt kan man besöka andra ställen i England och Skottland. Ett annat plus som gör att jag kan rekommendera Newcastle är det faktum att det här finns mycket folk med engelska som modersmål. Man kan därför enkelt praktisera språket, för alla är mycket vänliga och hjälpsamma mot alla. Gillar man fotboll kan man gå på minnesvärda matcher och lära känna engelska fans. Om du vill lära dig engelska, kom då till Newcastle, du kommer att tycka om staden, du kommer att lära dig en massa saker och få nya, intressanta vänner.

Läs allt
Albina Galiullina
Albina Galiullina
International House, Newcastle
Kurslängd: 6 månader

Jag trivdes väldigt bra vid International House - en oförglömlig upplevelse. Jag har förbättrat min engelska, fått nya vänner och besökt vackra platser. Jag skulle inte ändra på någonting med International House. Jag besökte Edinburgh - en mycket vacker stad. Jag älskade att gå och dansa salsa. Jag bodde med en värdfamilj och jag skulle verkligen rekommendera IH till mina vänner.

Läs allt
Jihad Fjaili
Jihad Fjaili
International House, Newcastle
Kurslängd: 3 månader

 

Jag har åkt på en språkutbildning under tre månader till en skola som heter International House. Det var en förstklassig skola med fantastiska lärare och ett väldigt bra mottagande. Angående min engelska: Jag har verkligen gjort framsteg från första dagen, när jag kom blev jag helt blockerad, men genom att tvingas att använda språket, hemma, i skolan, gör du helt klart framsteg. Jag ångrar mig verkligen inte, det var värt besväret, jag startade på nivån A2 och slutade på B2 … man har också möjlighet att avlägga examen, men då får man kolla exakta datum. Det var en jättebra erfarenhet att göra, det som är bra där i motsats till här, är att du är tvungen att prata engelska, du har inget val, det är det som får dig att göra framsteg.

Läs allt
Benjamin Moser
Benjamin Moser

Efter att ha gått en privatkurs under två fick jag tack vare mitt företag till slut chansen att åka på kurs till Newcastle. Newcastle kommer inte att bli en besvikelse och staden är ett måste för den som älskar fotboll och vill lära känna engelsk kultur, dvs. öl och pubar. I norra England har man en lite speciell dialekt (Geordie). Men oroa dig inte, människorna talar mycket bra engelska. Skolan ligger mycket bra till, mitt i centrum, och man tar sig lätt dit med buss eller tunnelbana. Så åk till Newcastle ... Enjoy your time!

Läs allt
Mathieu Briguet
Mathieu Briguet
International House, Newcastle
Längd: 12 veckor

Skolan, IH, är utmärkt. Stämningen är bra och människorna mycket vänliga. Lärarna är dessutom trevliga, min klass var bra och kamraterna fantastiska. Det var ett rent nöje att gå till skolan! Min värdfamilj var snäll. Jag kunde leka med sonen och det var ett bra sätt för mig att förbättra min engelska. Newcastle är en stor stad. Man kan hitta allt i centrum och det är lätt att ta sig runt i staden till fots eller med tunnelbana. Det finns också många pubar. Och om du letar efter en restaurang: de ligger alla i centrum. Du kan hitta allt du önskar: italienskt, kinesiskt ... Och till sist, utflykten till Edinburgh var helt fantastisk: vädret var vackert och det är en mycket vacker stad där det finns mycket att se.

Läs allt