Professionella matlagningsdiplom
Matlagningskonsten är ett utmärkt sätt för dig att uttrycka din kreativitet och experimentera med smaker genom läckra rätter varje dag i din karriär. Varje land har ett kök att dela med sig av till världen och att studera för ett kulinariskt examensbevis i en internationell miljö kommer att göra dig till en mer komplett och multikulturell kock.
Våra kulinariska examensbevis kommer att erbjuda en studieinriktning du kan ta mot den karriär du känner passar dig. Oavsett om du vill lära dig de grundläggande färdigheterna i den kulinariska konsten, stiga till en ledarroll i köket, eller lära dig att hantera en restaurangverksamhet som helhet, tillhandahåller våra professionella examensbevis studievägen för dig.
Certificate III in Commercial Cookery (52 veckor)
Denna kurs är utformad för att lära dig färdigheter att arbeta i ett professionellt kök i en kulinariskt relaterad verksamhet, inklusive restauranger, hotell, cateringföretag, pubar med mera. Kursen innefattar över 20 obligatoriska delar och fem valfria delar. Några exempel på dessa är:
- Använda utrustning för matlagning
- Förberedande av grönsaks-/fjäderfä-/kött-/skaldjursrätter
- Planera recept
- Arbeta effektivt som kock
- Tillaga desserter
- Hygienpraxis
- Ta emot, lagra och underhålla lager
Certificate IV in Kitchen Management (52 veckor)
Denna kurs kan du endast göra efter att ha avslutat Certificate III in Commercial Cookery. Lektionerna bygger vidare på det du lärde dig i föregående kurs med ett särskilt fokus på logistik och hur att hantera ett kök. Läroplanen omfattar över 27 obligatoriska delar och sex valfria delar, inklusive:
- Konflikthantering
- Ledande och hantering av människor
- Skapa ett personalschema
- Planera matlagningsstyrning
- Hantera ekonomi inom en budget
- Utveckla och implementera ett livsmedelssäkerhetsprogram
Diploma of Hospitality Management (52 veckor)
Denna kurs kan endast göras efter avslutad Certificate IV in Kitchen Management. Efter att ha lärt dig hur du ska hantera ett kök korrekt, lär du dig nu att tillämpa dina kunskaper på andra delar av besöksnäringen. I det här programmet kommer du att lära dig ett brett spektrum av ledarfärdigheter och kommer så småningom att kunna välja att ytterligare specialisera dig inom antingen ”Mat och dryck” eller ”Konditori”. De olika delarna inkluderar:
- Förstärka kundernas serviceupplevelser
- Arbeta effektivt inom besöksnäringen
- Verksamhetsledning
- Leda och hantera människor
- Identifiera och hantera risker för att följa lagen