Kommentarer – ILSC Education Group

Ségolène Vriet
Ségolène Vriet
ILSC Education Group, Montreal
Kurslängd: 8 veckor

Jag åkte åtta veckor till Montreal för att förbättra min engelska. Jag hade valt skolan ILSC, som ligger i Gamla Montreal. Jag ångrar absolut inte mitt val och rekommenderar starkt skolan. Den pedagogiska personalen är toppen och lektionerna mycket intressanta. De aktiviteter som föreslås är varierade. Jag hade möjlighet att ta två kurser, vilket gjorde att jag utökade mitt ordförråd ordentligt. Jag pratar dessutom mycket lättare nu. Jag träffade också härliga människor från jordens alla hörn, som blev mina vänner och med vilka jag håller kontakten tack vare de sociala nätverken, liksom med mina lärare!

Montreal är en väldigt vacker stad, att lära känna den i snö är en oförglömlig upplevelse. Det är en blandning av fransk och amerikansk kultur och folk är mycket välkomnande. Fördelen med Montreal är att det inte är en så stor stad som Toronto, Paris eller New York. Allting ligger nära och det finns massor av ställen att besöka.

Jag bodde mycket centralt i en studio på Trylon Apartments, nära Place de Arts.

Detta har varit en mycket berikande erfarenhet som givit mig mycket (såväl mänskligt som språkligt). Montreal är en otrolig stad. Jag längtar efter att få återvända. Tack ESL och speciellt tack Manon och Marie-Eve ;)

Läs allt
Angelique Didier
Angelique Didier
ILSC, Montreal
Längd: 2 veckor

Jag åkte till Kanada då min dröm var att resa till den amerikanska kontinenten. Jag valde skolan ILSC eftersom att alternativen var mycket varierande och jag ångrar inte detta val. Jag tillbringade en månad i Vancouver och 2 veckor i Montreal genom samma skola. Det som är bra är att dina uppgifter då följer med dig. Förutom det så är lärarna mycket kompetenta och intressanta vilket gör lektionerna bättre. När det gäller aktiviteterna så var de toppen! Jag uppmuntrar alla som vill åka till Kanada att gå på den här skolan och att besöka detta vackra land och dess kultur.

Läs allt
Míriam Alfonso Torrent
Míriam Alfonso Torrent
ILSC Education Group, Montreal
Kurslängd: 3 veckor

Min vistelse vid ISLC Montreal var verkligen givande och det hela började när jag beslutade att använda tre veckor av sommarlovet till att lära mig franska! Montreal är en mycket kosmopolitisk stad och man möter en mängd olika etniciteter, raser och kulturer som har bosatt sig där genom åren. Vad som framförallt kännetecknar staden är att det under sommaren finns en mängd olika aktiviteter och utomhusfestivaler varje dag, och dessutom en fantastisk historia att fördjupa sig i. Jag bodde med en familj som gav min vistelse mer karaktär än bara ett vanligt besök i Kanada. Man har också fördelen av att leva med två språk samtidigt, franskan i de mer intima delarna av staden med de små butikerna och omgivningarna och engelskan i affärs- och mer internationella sammanhang. Skolan ligger mellan stadens affärs- och turistcentrum och har en trevlig atmosfär med lärare som hjälper eleverna från dag ett. Lektionerna var mycket intressanta med studenter av olika nationaliteter, underhållande och dynamiska och behandlade olika typer av aktuella ämnen vilket öppnar dina ögon för de olika åsikter som finns där ute i världen. Om du gillar språk, att träffa människor från hela världen och intressanta städer så finns kursen för dig i Montreal!

Läs allt
Ghislaine Vedel
Ghislaine Vedel
ILSC Education Group, Montreal
Kurslängd: 4 veckor

 

Som många andra har jag tagit ett antal kurser i engelska under olika former, i grupp, privatlektioner, på utbildningsinstitut och annat, och detta med en eller två timmar per vecka…. vilket kan verka ganska mycket! Ja, men om man söker effektivitet och snabba resultat måste man ta till andra sätt … jag valde därför en språkresa … resmål Montreal. Belägen i hjärtat av det gamla Montreal, erbjuder ILSC en idealisk miljö för att studera och ha roligt. Här finns unga, dynamiska lärare, som använder alla upptänkliga sätt för en effektiv inlärning, serviceinriktad och lyssnande administrativ personal och en rektor som alltid har sin dörr öppen. Sedan har man studenterna, en säregen och förvånande mångfald och kulturrikedom, som kommer från hela världen: Europa, Sydamerika, Afrika, Asien … Montreal är en öppen, multikulturell stad, där det är kallt på vintern, men där livet brusar, invånarna är välkomnande och nyfikna och bli inte förvånad om du möter en massa fransmän som valt att bo här, när du kommer hit förstår du varför.

Läs allt
Cécile Meslay
Cécile Meslay
ILSC Education Group, Montréal
Kurslängd: 5 veckor

 

Vistelsen i Montreal var helt genial!!! Enligt min erfarenhet är livet i Montreal otroligt: Det är en stad som aldrig sover, ett musikparadis, en perfekt stad för unga, en stad där allt är möjligt… min sommar i Kanada har varit helt otrolig. Människor jag träffat, resorna, lärarna (mycket roliga och varma), kvällsnöjena, livet i en familj där vi var tio studenter som delade boende (en fantastisk Erasmus-miljö!), det var jättehårt att lämna! Tack för allt!!!

Läs allt