Kommentarer – ILSC Education Group

Kazuki Nishida
Kazuki Nishida
 ILSC, New Delhi
Kurslängd: 11 veckor

Jag hade tre anledningar till att välja ILSC, jag ville lära mig om mångfald, jag har varit intresserad av indisk kultur och jag ville göra något för de fattiga. Jag hade lite problem med att höra och tala men nu kan jag tala bättre och förstår vad indierna säger. Min engelska har förbättrats. ILSC är det bästa stället att kommunicera med någon på engelska. Denna omständighet gjorde det svårt att studera med underbara klasskamrater. Jag gillar verkligen konversationslektionerna eftersom att där finns många möjligheter att tala engelska så mycket som möjligt. Jag spelade fotboll i en park med massor av studenter som en aktivitet vid ILSC. Detta var en bra chans att få vänner. Jag har bott ensam i en lägenhet i närheten av ILSC men det är en bra chans till att bygga upp en en relation med grannskapet. Jag kan inte välja en favoritlärare, de alla var roliga och trevliga. Om jag inte kunde förstå något så förklarade lärarna tills dess att jag förstod. En dag när jag gick på gatan kom några indiska män och bar på något som liknade en bärbar helgedom. De bar vatten från Ganges till Delhi. Det är 300 km. Jag respekterade dem för att de upprätthöll en tradition. Jag hade inte några utländska vänner innan jag studerade vid ILSC. Jag pratade med många vänner och jag märkte av en annan mentalitet och kultur. Det är lätt att få vänner vid ILSC eftersom att varje klass är liten. Jag var riktigt exalterad. Tack!

Läs allt
Mandy Inserra
Mandy Inserra
ILSC, New Delhi
Kurslängd: 6 veckor

Första intrycket är inte alltid det rätta. När jag först kom till Delhi kände jag mig som en fisk på torra land. Staden är något helt annorlunda, men på ett bra sätt! Med tiden kommer du att upptäcka nya traditioner, fantastiska platser och, framförallt i mitt fall, trevliga indiska människor. Ibland är gatorna överfulla med folk och detta brukade skrämma mig. Men nu älskar jag att gå runt på gatorna och ständigt överraskas av det indiska folket och kulturen. På skolan välkomnades jag med glada leenden och all personal är mycket hjälpsam och trevlig. Alla frågor besvarades på ett tålmodigt sätt och man kände sig verkligen som hemma. En annan bra sak med ILSC New Delhi är att det inte bara finns studenter från hela världen, utan de har också indiska studenter så att du även lätt kan få vänner ur lokalbefolkningen. Jag är väldigt glad att ha kunnat lära mig engelska och att samtidigt ha fått uppleva en så rik blandning av kulturer, framförallt den indiska, som är väldigt annorlunda mot den europeiska.

Läs allt
Nicola Borgo
Nicola Borgo
ILSC, New Delhi
Längd: 16 veckor

Detta är min åttonde vecka i New Delhi. Jag hade tänk läsa min engelskakurs på något hippt ställe i USA eller Australien. Men möjligheten att läsa på ILSC i New Delhi dök upp ur ingenstans. Helt plötsligt tyckte jag det var den bästa lösningen eftersom Indien är en växande ekonomisk makt, något som interesserar mig eftersom jag studerar ekonomi. Och nu är jag här. Nu två månader efter att jag anlände känner jag att valet var rätt och jag är helt nöjd. Skolan håller samma standard som andra runt om i världen. Lektionerna är centrerade kring kommunikation och inte de mer akademiska delarna, även om man kan läsa specialiserade kurser (Business English, förberedande för IELTS…). Utöver detta ger det att bo och leva i den indiska vardagen ett förhöjt värde till kursen. Efter att ha spenderat en tid här lär man sig att förstå ett vardagsliv som är mycket olikt det vi har i väst. Det är därför det är så intressant att komma till en plats som denna. Om du vill lära dig engelska och få en ”betydande” upplevelse som skiljer sig från traditionella språkskolor välj New Delhi. Man måste också nämna möjligheten att delta i skolans program som heter ”English On The Road” där studenterna åker till olika platser i Indien så som Rajasthan eller Himalaya.

Läs allt
Zarina Mirzoeva
Zarina Mirzoeva
ILSC, New Delhi
Kusrlängd: 8 veckor

I början så var jag lite orolig över hur skolan och boendet skulle vara då bokningarna hade gjorts via internet och jag inte hade varit i kontakt med någramänniskor. Men så fort jag kom till skolan så fick jag ett positivt intryck.
Lärarna är utmärkta och bryr sig verkligen om alla elever i klassen. Läxorna ger goda resultat. De vill att studenterna ska trivas och aldrig tveka inför att säga till om det är något som vi inte förstår. Skolan är väldigt ren och fin medan lärarna och fakulteten var mycket trevliga och hjälpsamma. Jag lärde mig mycket under lektionerna och det viktigaste är att jag nu har självförtroende inför att uttrycka mig på engelska. Innan jag gick den här kursen så hade jag svårigheter med det.
En av de viktigaste sakerna för mig var möjligheten till att träffa nya vänner och att leva tillsammans med folk från olika länder, något som var fantastiskt eftersom att vi då fick möjlighet att öva på vår engelska efter skolan. Fritidsaktiviteterna tyckte jag också mycket om; utflykterna och biokvällarna var toppen. Jag kommer att rekommendera denna skola till mina vänner som vill studera utomlands.

Läs allt