Berättelser från Engelska lärare på International House

Jag avslutade min CELTA-kurs i IH Newcastle i december 2010. Tiden på skolan var helt fantastisk. Handledarna var otroligt hjälpsamma och tillmötesgående och trots att kursen verkligen var intensiv så kände jag mig aldrig utelämnad till mig själv.

Eleverna på skolan är fantastiska och att undervisa dem gav mig lysande praktiska erfarenheter, även om det var ganska skrämmande i början. Man undervisar en klass varannan dag, vilket gör att du skärper dig, och efter varje lektion får du djupgående feedback och tips om sätt att förbättra och finslipa dina färdigheter.

Under CELTA bodde jag på Charlotte House, som jag verkligen kan rekommendera. Där kunde jag umgås med de andra studenterna, om jag inte var för upptagen med nästa dags läxor eller lektionsplaneringar vill säga. Nu undervisar jag engelska i Italien och jag är helt imponerad av hur mycket jag lärde mig på CELTA-kursen. Om du är intresserad av att undervisa i engelska utomlands, av att arbeta hårt och ha kul, då ska du definitivt gå den här kursen.

Läs allt