Kommentarer – Atlantic Language

Gema Aranbarri
Gema Aranbarri
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 2 veckor

Jag vill berätta för er att min vistelse i Galway är mycket berikande, såväl på akademisk som på personlig nivå.

Om min ”Host Family” vill jag säga att jag fått en mycket sympatisk och vänlig familj och i skolan är både lärare och elever till stor hjälp.

Jag vill också tala om att huset jag bor i ligger ganska nära skolan och jag brukar promenera fram och tillbaka varje dag.

Det är verkligen synd att jag inte kan förlänga min vistelse … det får bli en annan gång.

Tack så jättemycket för allt!!!

Läs allt
Juan Miguel Fernández Álvarez
Juan Miguel Fernández Álvarez
Atlantic Language, Galway
Längd: 3 veckor

Min erfarenhet av skolan Atlantic Language i Galway var kort, tre veckor, men intensiv. Det blev min tredje språkliga fördjupning i engelska på engelskspråkig mark, efter att ha varit i Toronto och i Edinburg, men utan tvekan den effektivaste. Vad gäller lärarna, har jag bar bra minnen, Atlantic är en som en stor familj!

Jag blev omedelbart förälskad i Galway. Jag hade rest igenom staden fyra år tidigare och, även om det låter konstigt, kände jag genast att här fanns vänliga och underbara människor, vilket är nödvändigt för att man ska känna sig välkommen. Stadens läge gör det lätt att utforska massor av oförglömliga platser (Aran Islands, Cliffs of Moher, Kylenmore Abbey i Connemara, eller i norr, Sligo). Så, under veckosluten hade jag mycket att göra.

För utlänningar är Galway också en evig musikfestival. Gatumusikanter, buskers, hörs hela tiden … jag kommer att tänka på sången som ljuder vi stängningsdags på alla pubar, ”Galway girl”, en hymn till lokalinvånarna. Jag får lust att åka tillbaka!

Läs allt
Maxime Maetie
Maxime Maetie
Atlantic Language, Galway
Längd: 11 veckor

Efter att ha beslutat mig för att avsluta mina universitetsstudier md en berikande engelsk språkerfarenhet, beslöt jag mig för att tillbringa år 2016 i Irland, i Galway, för att upptäcka en ny kultur utöver att plugga engelska. Från min första vecka i Galway har jag tjusats av denna stad som är mycket sprudlande och dynamisk. Här kan man träffa alla sorts människor och irländarna är mycket välkomnande! Jag tillbringade min vistelse hos en värdfamilj och detta var mycket berikande, eftersom jag då fick lära känna den irländska kulturen. Dessutom har skolan väldigt bra lärare och man lär känna folk från hela världen. Lärarna är mycket kompetenta och försöker alltid hjälpa eleverna att uppnå så hög språknivå som möjligt.

Efter 11 veckor här rekommenderar jag fullt ut detta resmål, för det är en fantastisk upplevelse att få och Irland är fullt av magnifika landskap att utforska. Utöver den engelskspråkiga erfarenheten, gör man en verkligt kulturell och social erfarenhet.

Så tveka inte. Let’s go!!!

Läs allt
Sarah Assier
Sarah Assier
Atlantic Language, Galway
Längd: 12 veckor

Jag tillbringade tre veckor på skolan Atlantic i Galway, Irland. Skolan ligger mycket bra belägen och delar av lokalerna har nyligen renoverats vilket gör att du kan arbeta under goda förhållanden. Det finns en stor hall med en kafeteria och en terrass för koppla av i pausen!

Lärarna fanns alltid tillgängliga och vi arbetade med vår muntliga och skriftliga förståelse samt hörförståelse. Detta var toppen eftersom att det alltid var en bra dynamik under lektionerna! Beroende på de ämnen som behandlades så berättade alla om de skillnander gentemot sina hemländer! Det var mycket berikande.

När det gäller boendet så var min värdfamilj toppen!! Jag kommer aldrig att glömma de tre månaderna som jag tillbringade hemma hos dem! Jag hade mitt mycket bekväma rum och jag åt alla mina måltider med dem på kvällen. På lunchen åt jag i skolan. Det var en bra stämning hemma och jag kände mig snabbt avslappnad. Jag blev mycket varmt välkomnad (med ett gott té naturligtvis!) och jag fällde några tårar när jag lämnade! Idag håller jag fortfarande kontakten med dem och jag planerar att åka tillbaka till Irland för att bosätta mig där!

Jag rekommenderar att resa med ESL eftersom att jag fick så mycket bra hjälp under mitt projekt och när jag ringde flera gånger för att få information fick jag alltid bra vägledning och råd!

Åk och upplev en oförglömlig vistelse på Irland, vänta inte längre!

Läs allt
Alexandre Cretton
Alexandre Cretton
Atlantic Language, Galway
Längd: 6 veckor

Min vistelse i Galway var toppen, man får träffa en massa människor från olika länder. Skolan är modern och trevlig. Staden är cool och erbjuder en hel del aktiviteter. Skolan är också ganska modern och personalen är trevlig.

Läs allt
Julien Sautaux
Julien Sautaux
Atlantic Language, Galway
Längd: 8 veckor

Jag tror att det är en upplevelse som inte bör missas i livet. Min vistelse i Galway kommer att vara oförglömlig. Galway är en liten stad som har allt. Människorna är mycket välkomnande, alltid redo att hjälpa dig eller bara prata en stund. Det är en utmärkt stad för att insupa den irländska atmosfären. Det är en stad som alltid är i rörelse och dit ungdomar från hela landet åker för att roa sig under helgerna. Skolan hjälper dig med att göra snabba framsteg i engelska. Lektionerna äger rum i en avslappnad atmosfär. Mångfalden på lektionerna bidrog till att jag kunde undvika människor som talade mitt modersmål vilket är nödvändigt för utvecklingen när man lär sig ett nytt språk. När jag kom till Galway var min engelska på nivå A1 och två månader senare var den istället på B2. Byggnaden där skolan ligger är mycket modern och ligger dessutom i centrum. Min största oro var att bo i värdfamilj men det var en otrolig upplevelse. Familjen gav mig mycket uppmärksamhet. Mer än en timmes konversation per dag bidrar till att förbättra engelskan. Kort sagt så är Galway en stad som ständigt är levande och ger dig möjlighet att uppleva den riktiga irländska atmosfären som kan göra det möjligt för dig att göra riktiga framsteg i engelska.

Läs allt
Fernando Orea Ramos
Fernando Orea Ramos
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 8 veckor

Det har varit en fantastisk upplevelse. Jag lärde känna många människor av olika nationaliteter och lärde mig något av dem alla. Atlantic är en mycket bra skola att lära sig engelska på. Lärarna pratar bara engelska och lektionstakten är mycket bra. Man övar på grammatik, ordförråd och uttal. En härlig upplevelse!

Läs allt
Sophie Rivara
Sophie Rivara
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 3 veckor

Jag tillbringade tre underbara veckor på Atlantic Language School i Galway. Jag bodde hos en mycket trevlig värdfamilj och hade flera "grannar" som också gick på skolan vilket gjorde resorna dit trevliga. Skolan var också fantastisk! Jag fick många vänner på kort tid och personalen var mycket vänlig och villig att hjälpa till, toppen i receptionen och toppen i kafeterian. Lärarna var också mycket bra och det bästa var att vi hade olika lärare på morgonlektionerna och på eftermiddagarna vilket främjar olika typer av utbildning. Dessutom, medan vi undervisas i engelska får vi möjlighet att bättre förstå den irländska kulturen.
 
Skolans aktivitetsprogram är väldigt komplett och man kunde besöka Aranöarna, upptäcka Cliffs of Moher och utforska Connemararegionen med en "rundvandring" utan att nämna de många aktiviteter som finns i Galway: introduktionen till "hurling" eller "pubkvällarna"... Gällande staden Galway så är den mycket vacker, allt ligger inom räckhåll och stämningen är extraordinär. Om du vill lära dig bra engelska och njuta av din vistelse så rekommenderar jag utan tvekan Galway och Atlantic School. Irland är ett vackert land med leende människor och ett smittsamt gott humör... Du glömmer nästan regnet! Jag vill passa på att tacka ESL för att ha hjälpt mig med att organisera denna otroliga resa och för att ha lett mig till Galway, jag kommer alltid att minnas dessa underbara veckor! :)

Läs allt
Daniel Carrasquilla López
Daniel Carrasquilla López
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 3 veckor

Jag är redan tillbaka hemma efter en mycket givande erfarenhet. Även om din engelskanivå inte är särskilt hög så spelar det ingen roll. I Galway kommer de att upprepa hur man tar sig från skolan till hemmet med buss i all oändlighet. På denna korta resa kan du lära dig även de minsta saker, som hur man går till snabbköpet för att handla, hyr en cykel, och naturligtvis lära sig saker av familjen och barnen. Även om de skrattar åt dig så försök att lära dig och ha ett öppet sinne. Självklart bör du inte tveka att delta aktivt i skolan. Även om lektionerna tar slut så återstår det bästa, lektion i irländska, irländsk dans och en ändlös rad av aktiviteter. Skolan är mycket välorganiserad och du kommer aldrig att känna dig ensam. Ta chansen att möta människor från många delar av världen. Självklart får du inte missa att besöka "Cliff of Moher". Förlora dig i den magnifika bukten i Galway, besök Connemara och självklart någon irländsk pub med levande musik. Denna erfarenhet har för mig varit helt fantastisk. Förutom att lära känna staden, träffa människor... lär du dig engelska. Jag kan inte säga något dåligt om den här erfarenheten. Det enda dåliga var att jag hade fem kilometer på cykel varje dag från hemmet till skolan eftersom att bussen där är lite dyr ... men tack vare detta upptäcker man också många saker. Nästa år när jag återvänder tror jag att jag väljer lägenhetsalternativet och naturligtvis Galway! Jag har fortfarande mycket kvar att utforska. Jag kan lätt säga att jag kommer att göra om detta nästa år under minst en månad... och naturligtvis med er!! Och även om det regnar, le, eftersom att du säkert kommer att träffa på "Leprechaun" som hälsar på dig i något hörn. Irland är väldigt genuint.

Läs allt

Skolan var välorganiserad. Boken vi har är mycket intressant, vi lär oss en hel del bra historier. Det sociala aktivitetsprogrammet är intressant. Vi har något att göra hela tiden. Mitt boende var bra! Jag äter mycket bra och familjen var väldigt trevlig, snäll och vänlig.

Läs allt
Ashley Pichonnat
Ashley Pichonnat
Atlantic Language, Galway
Längd: 8 veckor

Galway är en liten stad med mycket värme och där du inte kommer sakna något. Staden ligger längst atlantkusten vilket gör läget helt underbart och den perfekta platsen för att studera engelska. Skolan är utmärkt och allt detta bidrar till att ge studenterna en drömupplevelse. Klasserna är små och man fokuserar på att tala med varandra och skriva. Skolan ordnar utflykter som gör att du kan uppleva hela regionen så väl som temakvällar eller pubrundor i staden. Det finns gott om uteliv för studenterna tack vare alla pubar och nattklubbar där det är vanligt att höra livemusik av lokala artister. Slutligen är irländarna mycket varma, välkomnande och öppna vilket gör livet där glatt och trevligt. Jag skulle rekommendera Galway till mina vänner utan att tveka. Min språkkurs var helt oförglömlig och jag hoppas kunna åka tillbaka mycket snart.

Läs allt
Lara Dumartheray
Lara Dumartheray

Min tid i Galway har varit oförglömlig! Galways läge gör staden unik; från skolan kan vi höra fiskmåsarna. Jag brukade gå en promenad på stranden efter skolan. Skolan var mycket trevlig och personalen var mycket vänliga och tog sitt jobb på allvar. Mitt boende var mycket trevligt med ett fint rum med ett eget badrum i ett väldigt bekvämt hus.

Läs allt
Marc Caudry
Marc Caudry
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 5 veckor

Speciellt tycker jag om blandningen av olika kulturer och olika generationer och den vänliga personalen. Det är en verkligt god stämning och alla är trevliga.

Läs allt
Vincenza Pazarella
Vincenza Pazarella
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 2 veckor

Det var verkligen ett utmärkt program. Skolan är mycket välstrukturerad och välorganiserad. Aktiviteterna som erbjuds är intressanta och roliga. Tillsammans med skolan så besökte jag Aranöarna och Moherklipporna vilket verkligen var fantastiskt!

Skolan tar emot studenter från olika nationer. Det fanns också en del människor från mitt land, Italien, men ärligt talat så var det inte så många och ingen var i min grupp. Dessutom hade de flesta av mina landsmän mer avancerade språkkunskaper och därav hade de inga problem med att kommunicera på engelska med mig. Av denna anledning talade jag aldrig mitt modersmål under den första veckan. Lektionstiden gick extremt snabbt. Alla mina lärare hade förberett sina lektioner väl och skolans personal var alltid tillgänglig. Allt kändes verkligen bra.

Under de två veckorna på min kurs bodde jag med en värdfamilj. Min värdmamma ville från början alltid få mig att må bra. Hennes man och barn var också mycket vänliga och hjälpsamma. Till exempel tog de med mig till centrum flera gånger i sin bil. Denna vänlighet är typiskt för folket i Galway vilket jag älskade och imponerades mycket av.

Min värdmamma var också en utmärkt kock. Ibland var hon så upprymd över att förbereda goda rätter till mig så att hon till och med gjorde sin personliga version av pizza, en rätt vi italienare tycker så mycket om. Det var mycket roligt, den sista pizza hade tomater, mozzarella, vanlig salami, kryddig salami, majs och svamp. Den serverades tillsammans med bakad potatis vilket alltid fanns på menyn, liksom yoghurt och desserter som hon älskade. Min värdmamma var mycket vänlig, jag ville aldrig lämna något kvar på tallriken. Jag kände mig verkligen lycklig under hela mitt program i Galway. Jag är medveten om att två veckor inte är mycket men under denna period har jag kunnat utöka mina kunskaper i engelska avsevärt tack vare skolan, min värdfamil och kontakten med irländarna (fantastiska människor). Aldrig hade jag kunnat gissa att man kan lära sig så mycket på så kort tid. Jag skulle vilja göra om denna upplevelse!

Läs allt
Emilie Deneboude
Emilie Deneboude
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 32 veckor

Galway är en enastående stad, som har vetat att bevara sitt traditionella utseende och samtidigt vara modern och aktiv. Invånarna är mycket unga på grund av universitetet och de olika språkskolorna, så man kan träffa folk från hela världen. Detta är verkligen jättebra. Dessutom är irländarna, som har rykte om sig att vara vänliga, mycket välkomnande och är alltid beredda att hjälpa. För att tala om skolan, är et samma känsla. Hela personalen är mycket sympatisk och hjälpsam, man kan ställa alla frågor man vill och de gör allt för att svara på dem. Lektionerna är moderna, bra genomförda och eleverna blandade. Det tillåter en verkligen att dyka ner i olika kulturer. På det sättet har jag lärt mig mycket om hela världen! Sammanfattningsvis vill jag säga, att om du vill åka någonstans, så skall du definitivt fundera på GALWAY. Personligen har jag ”the time of my life”.

Läs allt
Ronja Kürten
Ronja Kürten
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 3 veckor

Galway är en liten sympatisk stad på Irlands västkust. Stadens centrum med sina många butiker är mycket livligt; på dagarna finns det nästan alltid gatuartister att titta eller lyssna på och på kvällarna finns det levande musik på de flesta pubar. Skolan ligger bra i centrum, den är modern och bekväm. Kafeterian tyckte jag speciellt mycket om. Undervisningen var omväxlande och atmosfären avspänd, mina lärare mycket sympatiska. Jag uppskattade mycket aktiviteterna på eftermiddagarna och kvällarna, genom vilka man kunde lära sig mycket om Irland eller gå ut tillsammans på en pub eller lyssna på konserter med irländsk musik. På helgerna fanns det mycket bra utflykter till platser i naturen och man kunde speciellt upptäcka landskap som tog andan ur en. Lägenheten (jag bodde i en lägenhet) var ren och inredningen ganska modern. Mina lägenhetskamrater var mycket sympatiska. Om man kan skall man försöka få en lägenhet i Gort na Coiribe, det är en ”studentby” där många studenter från skolan Atlantic Language Galway bor och som ligger bara 20 minuter från centrum. Under min tre veckors språkkurs i Galway lärde jag känna mycket trevligt folk och jag förbättrade min engelska. Det var en fascinerande erfarenhet, som jag rekommenderar alla att göra.

Läs allt
Marie Christin Oswald
Marie Christin Oswald
Atlantic LanguageGalway
Kurslängd: 3 veckor

Skolan är toppen, toppen, toppen. Mitt boende var superbra, bästa värdfamiljen i Galway.

Läs allt
Barbara Gilgien
Barbara Gilgien
Atlantic Language, Galway
Kurslängd : 3 månader

Skolan I Galway ligger jättebra, 5 minuter från centrum. Jag älskade terrassen med utsikt över havet. Verkligen otroligt Man träffas där bland vänner och med lärarna för att prata om vad man gjorde kvällen före och om planerna för nästa kväll. Med dans, musik, keltiska legender… i Galway är det omöjligt att ha tråkigt! Bara roligt!

Läs allt
Pauline Blois
Pauline Blois
Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 4 veckor

Personalen i receptionen har varit tillgänglig, tjänstvillig och bra i alla mina ärenden under hela min vistelse. Tack vare ett team av professionella och motiverade lärare har jag kunnat göra stora framsteg i engelska och lyckats kunna prata med lätthet redan efter andra veckan.

Jag har uppskattat enormt nationalitetsmixen på skolan, som har givit mig möjlighet att lära mig mycket av de andra. Dessutom, eftersom Galway är en studentstad, finns det alltid någonting att göra och något ställe att gå till på kvällarna. Skolans goda läge, mitt i centrum, har också gjort att jag lätt kunnat gå ut och upptäcka staden efter mina kurstimmar.

Läs allt
Nicholas Luginbuhl
Nicholas Luginbuhl
 Atlantic Language, Galway
Kurslängd: 16 veckor

Skolan är allt vad jag väntade mig. Byggnaden, klassrummen, lärarna, personalen är alla förstklassiga. Jag rekommenderar alla att åka dit för att lära sig engelska och mer om Irland i allmänhet. Aktivitetsprogrammet är en jättefin möjlighet att bredda vyerna och att umgås med andra människor från skolan. Det rekommenderar jag verkligen. Mitt boende var mycket bättre än vad jag väntat mig. Jag förbättrar också min engelska tack vare all uppmärksamhet jag får från min värdfamilj. Jag rekommenderar Atlantic Language Galway; denna skola ger service av hög kvalitet och förutsättningarna för att göra enorma framsteg i engelska, tack vare den höga nivån på undervisningen och också på grund av den goda atmosfären i skolan.

Läs allt
Cheyenne Hani
Cheyenne Hani
Atlantic Language, Galway
Längd: 12 veckor

Tack vare skolan Atlantic så har jag inte bara förbättrat mina kunskaper i engelska, utan också fått tillfälle att lära känna människor från olika kulturer. Jag uppskattade mycket fritidsaktiviteterna som man kunde delta i, och skolans utmärkta organisation.

Läs allt
Mirjam Banninger
Mirjam Banninger
Atlantic Language, Galway
Längd: 8 veckor

Jag gillade särskilt kaféet, det är verkligen en utmärkt idé att ha ett sådant kafé på en skola. Min favoritaktivitet förra veckan var den internationella matlagningstävlingen (International Food Day).

Läs allt
Benoît Voile
Benoît Voile
Atlantic Language, Galway
Längd: 16 veckor

Skolan är ett fridfullt ställe där man kan lära sig engelska, men också träffa människor från olika länder. Jag gillade verkligen de aktiviteter som skolan föreslog, och den vänliga stämningen. Mitt boende var mycket bekvämt och bra. Jag tyckte verkligen mycket om min värdfamilj som var jättesnäll och öppen, jag kunde diskutera allt med dem. Jag rekommenderar Atlantic Language Galway eftersom personalen och lärarna är kompetenta och vänliga. Skolan ligger perfekt mitt i staden.

Läs allt