Kommentarer – Istituto Venezia

Rose Orbeta
Rose Orbeta
Istituto Venezia,Venedig
Kurslängd: 1 vecka

Min upplevelse med italienska språkstudier i Venedig var ett riktigt äventyr för mig. Först oroade jag mig för att jag inte skulle hitta min lägenhet och för hur jag skulle hitta till skolan. När jag kom till stationen så möttes jag av min hyresvärdinna som följde mig till lägenheten. Hon var mycket tillmötesgående och jag kände mig som hemma direkt. Efter att ha lämnat av mitt bagage i mitt rum så gick vi till närmaste livsmedelsbutik och sedan till en pizzeria i Campo Margherita. Morgonen därpå var min första skoldag. Min hyresvärdinna följde mig till skolan som låg mindre än 10 minuters promenad bort. Jag blev glad då jag fick veta att skolan låg en kort promenad från lägenheten vilket gjorde det möjligt för mig att gå hem efter lektionerna för en kort vila. Jag hade hela eftermiddagarna och kvällarna till att utforska Venedig men nästan varje dag kom jag tillbaka till St. Mark's Square för att lyssna på orkestrarna och njuta av den vackra atmosfären som torget har att erbjuda.
 
Klassen bestod av 9 elever från Tyskland, Japan, Australien och USA. Jag var exalterad varje morgon när jag gick till skolan, tog en espresso, satt med mina klasskamrater och började att lära mig det italienska språket. Lektionerna var intressanta och roliga då vi spelade charader och höll korta presentationer på italienska om städer där var och en av oss kommer från! Det erbjöds extraaktiviteter såsom guidade vandringar, en matlagningskurs, en italiensk film, etc. Jag uppskattar den hjälp som tillhandahölls av Elisa på ESL - Språkutbildning Utomlands. Hon var mycket noggrann och gav mig all information som jag behövde inför min ankomst till Venedig. Jag kommer definitivt att planera för att gå en annan kurs igen. Det var en dröm som besannades för mig och som jag skulle älska att uppleva igen.

Läs allt
Silke Anita Mühlemann
Silke Anita Mühlemann
Istituto Venezia, Venedig
Kurslängd: 12 veckor

Att gå i skolan i Venedig är speciellt. Jag var där under eftersäsongen, staden är fortfarande livlig, men med färre turister. På så sätt kan man på eftermiddagarna besöka olika sevärdheter i lugn och ro och det finns alltid plats på restauranger och kaféer. För de som gillar sightseeing är det en dröm ! Se upp när vattnet stiger – men man vänjer sig snabbt.

Skolan är liten, vänlig, kompetent och flexibel. Stämningen i klassen är avspänd, men framstegen man gör är stora. Redan efter två veckor kunde jag kommunicera med mina kamrater – till hälften på engelska och till hälften på italienska. Det hade varit omöjligt tidigare.

Man vänjer sig fort att ta sig fram med vattenbussen. Jag uppskattade min väg till skolan med il Vaporetto på Canale della Giudecca och till fots genom kvarteren Dorsoduro.

Nattlivet är litet lugnare här, men inte desto mindre skulle jag alla gånger bestämma mig för Venedig på nytt.

Läs allt