Kommentarer – Babilonia

Inés Miranda Santillana
Inés Miranda Santillana
Babilonia, Taormina
Längd: 1 vecka

Min upplevelse i Taormina var oförglömlig. Det är en riktigt vacker plats och trots att den är liten så är den mycket charmig och erbjuder många kulturella aktiviteter. Det ligger en hel del byar i närheten som är perfekta att åka till för att spendera en dag. Den grekiska teatern med Etna i bakgrunden är fantastisk, ett måste – plus att Babilonia-studenter har gratis inträde.

Skolan ligger i centrum av Taormina och har en vacker trädgård där man kan sitta och snacka med sina kompisar, dricka en kopp kaffe eller läsa en bok. Grupperna är små och undervisningen är dynamisk och rolig.

Det som jag gillade allra mest var möjligheten att kunna studera italienska bara 10 minuter från stranden, vilket är den perfekta kombinationen för en semesterkurs!

Läs allt
Céline Schueppen
Céline Schueppen
Babilonia, Taormina
Kurslängd: 12 veckor

 

Min språkkurs på 10 veckor på språkskolan Babilonia (Taormina) gav mig tillfälle att förbättra min italienska i en helt magisk omgivning. När det är vackert väder hålls lektionerna i den magnifika trädgården som är full av blommor. Under pauserna strömmar rofylld musik ut från högtalare som är gömda vid foten av palmerna. De didaktiska aktiviteterna, som är varierande och originella, tvingade oss att använda både språket både i tal och i skrift. Utöver lektionerna föreslår skolan seminarier med olika teman, visar film och organiserar konserter. Jag har också upptäckt många hörn av Sicilien, tack vare utflykter organiserade av skolan på lördagarna (promenader på Etna och Vulcano, en av de eoliska öarna, besök i städer som Siracusa, Noto, Modica, Ragusa…). Nåväl, att bo i Taormina är mycket angenämt eftersom invånarna är varmhjärtade och man känner sig välkommen!

Läs allt