Kommentarer – Alpadia Lyon

Manuel Belmar Rosas
Manuel Belmar Rosas
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 5 veckor

Att studera med ESL denna sommar har varit en fantastisk upplevelse. Stämningen är toppen och klasserna har perfekt storlek (ca 8 personer). Programmet är välstrukturerat och ger dig möjlighet att förbättras i din egen takt. Dessutom så ligger skolan perfekt till i hjärtat av Lyon. Staden har en grym atmosfär. Rolig och med ett brett utbud av aktiviteter eller andra saker att göra. Kort sagt så lär du dig franska och har det bra. Du kommer att få en positiv upplevelse och samtidigt lära känna ett grannland bättre, det ligger bredvid oss med det är inte alltid som vi lyckas att förstå oss på det. Slutligen så rekommenderar jag att bo i värdfamilj med dess för- och nackdelar. Denna upplevelse kompletterar livet i skolan på ett bra sätt och ger en komplett bild av den franska kulturen.

Läs allt
Joanna Cottin
Joanna Cottin
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 3 månader

Under min tre-månadersvistelse i Lyon så förbättrade jag min franska avsevärt och träffade många intressanta människor från hela världen. Skolan är liten, har en härlig atmosfär och kvaliteten på kurserna är utmärkt. Lyon är en toppenstad... den erbjuder kultur, historia, gröna parker, nattliv och fantastiska restauranger. Den har något för alla... den är mitt andra hem!

Läs allt
Basil SCHNURRENBERGER
Basil SCHNURRENBERGER
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 15 veckor

Min vistelse var fantastisk! Jag studerade på skolan i 15 veckor och jag älskar Lyon och ESL. Lärarna är lysande och eleverna är trevliga. Om jag tar en annan språkkurs utomlands skulle jag vilja genomföra den med ESL. Jag hoppas att du får samma upplevelse!

Läs allt
Shendrit Shabanaj
Shendrit Shabanaj

Det var superbra! Lyon är en vacker stad som har något för alla och varje område är en upplevelse i sig!

Läs allt
Laura PINZON
Laura PINZON

Att lära sig ett nytt språk är för mig som att resa. Så att lära sig ett språk samtidigt som att man reser har varit den bästa upplevelsen i mitt liv.

Läs allt
Patricia URBEZ
Patricia URBEZ
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 1 vecka

Efter att ha drabbats av en inställd kurs i Toulouse som förvaltas av en annan institution valde jag den här skolan. Seriositeten på ESL:s hemsida fångade min uppmärksamhet och, jag hade rätt. Sedan jag meddelade att jag planerade att delta i en veckas intensivkurs har allt varit oklanderligt och extremt effektivt. Från skolans personal, till administration, kursprocesser, kvaliteten på informationen som mottogs innan resan samt skolans välkomnade vid min ankomst, värdfamiljen och lektionerna. Jag klarade av allt på mindre än 10 dagar och det var det värt! Studenter i små klasser (vi var 6 i nivå B2/C1) och lärare som Marion som har överträffat mina förväntningar. Jag kommer att åka med ESL igen!

Läs allt
Vesna BELOS
Vesna BELOS
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 16 veckor

Mina 4 månader i Lyon var fantastiska! Jag bodde med en riktigt trevlig värdfamilj. Jag började på nivå A2 och avslutade kursen på nivå B2.

Jag tror att det kan vara riktigt bra och intressant att resa utomlands om du är öppen och vill träffa människor av andra nationaliteter.

Läs allt
Céline GENILLOUD
Céline GENILLOUD
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 16 veckor

« Min språkresa till Lyon varade i 4 månader. Jag gick på intensivkursen och bodde i en värdfamilj. Skolan var verkligen alldeles utmärkt. Kurserna är verkligen berikande och man har aldrig tråkigt. På det sättet lär man sig mycket snabbt både språket och om den franska kulturen. Efter skolan brukade jag delta i de olika aktiviteterna som arrangeras av skolan varje dag. Det var alltid roligt och jag hade många roliga och trevliga stunder med de andra studenterna. Jag tycker att Lyon är den perfekta staden för att göra en språkkurs. Det finns mycket olika saker att göra och underbara platser att besöka. Jag är jättenöjd med min tid här i Lyon. »

Läs allt
Marina DE SIQUEIRA
Marina DE SIQUEIRA
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 8 veckor

En dag när jag vaknade beslöt jag mig för att bli diplomat, men för att komma dit fick jag lov att avsluta mina universitetsstudier först. Två år senare började jag söka efter en kurs i franska och jag fann ESL för att lära mig franska. Jag valde att bo i en studentlägenhet och att läsa intensiv 25-kursen, eftersom jag ville lära mig att läsa, skriva och prata på bara två månader.
Under två månader ansträngde jag mig att studera hårt och vid slutet av min kurs hade jag lärt mig så mycket franska som det var möjligt. Jag fick också många nya vänner från alla delar av världen.
Jag rekommenderar verkligen ESL Language Schools för deras struktur, lärare och otroliga atmosfär under kursen. Allt var jättebra. Det enda jag tyckte var synd var att jag inte kunde stanna längre...
Tack ESL. Tack Lyon. Det var super!

Läs allt
Raphael Süess
Raphael Süess
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 3 veckor

Jag gjorde en språkkurs på fyra veckor i Lyon, en stad med mycket historia och mycket vackra byggnader. Skolan är liten och lärarna mycket vänliga. Man lär sig fort och på ett roligt sätt. Staden med sin basilika Notre Dame eller sitt shoppingcenter Part Dieu har mycket att erbjuda, det finns något för var och en! Jag rekommenderar verkligen ESL:s språkskola till alla, jag har haft en oförglömlig tid i Lyon. Tack så mycket!

Läs allt
Mirjam Hagmann
Mirjam Hagmann
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 3 veckor

Under dessa tre månader har jag lärt mig massor av franska! Människorna jag träffat var jättecoola och jag skall behålla kontakten med dem. Min värdfamilj var den bästa man kan tänka sig: Lyon är en vacker stad med många klubbar och pubar, jag kommer definitivt att återvända!

Läs allt
Laia López
Laia López
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 1 vecka

Jag är en vinälskare och Lyon är den perfekta staden om du älskar vin och även ost. Det är lätt att gå runt i staden och jag blev bara tvungen att åka kollektivt ett par gånger. Sammantaget gick tiden riktigt snabbt och jag lyckades kunna tala franska i slutet av veckan! Det var en härlig upplevelse som jag hoppas kunna göra om snart igen.

Läs allt
Eva Castañares Franco
Eva Castañares Franco
Alpadia, Lyon
Kurslängd: 3 veckor

 

Min vistelse i den franska staden Lyon har varit en oförglömlig upplevelse. Det var första gången jag reste ensam, men jag kände mig trygg, för personalen på plats hjälpte mig mycket och jag vande mig fort vid min nya omgivning. Skolan var liten, men hade all utrustning som behövdes. Lärarna var som vänner, vänliga och roliga och alltid närvarande när vi behövde hjälp eller råd. Skolan ligger i hjärtat av staden och har goda kommunikationer. Lyon är en magnifik stad. Den genomkorsas av två floder, vilket ger en fantastisk atmosfär. På kvällen är staden ännu vackrare, för de båda floderna är upplysta. Staden är ungdomlig, inte för stor och man kan lätt ta sig omkring med kollektivtrafiken. På så sätt kan man utnyttja varje hörn av staden och speciellt hela den gamla delen, « Vieux Lyon ». Jag kan inte annat än rekommendera alla detta resmål. Jag hade enormt roligt och på slutet ville jag inte fara hem. Jag hoppas du kommer att ha lika trevligt som jag!

Läs allt