Kommentarer – BSC Edinburgh

Ane Mestraitua Sainz
Ane Mestraitua Sainz
BSC, Edinburgh
Längd: 4 veckor

Jag träffade en massa människor, förbättrade min engelska och reste runt i Skottland. Jag bodde med en underbar värdfamilj som jag lärde känna väl och som fick mig att trivas. Jag gick på en bra skola från måndag till fredag vilken låg belägen i stadens centrum, precis intill Prince Street som är en av huvudgatorna i Edinburgh, och har en vacker utsikt över slottet från ett av klassrummen.

På helgerna så reste jag med mina vänner. Vi hyrde en bil ett par gånger och jag fick se den skotska landsbygden. Jag älskade den! Stirling, St Andrews, Loch Ness, Portree, Skye Island... de är några av de platser som jag har besökt, förutom vackra Edinburgh. Det är underbart!

Jag kommer att återupprepa min upplevelse med ESL och jag kommer att åka tillbaka till Skottland nån gång, garanterat!

Läs allt
Gonzalo de la Torre Abaitua
Gonzalo de la Torre Abaitua
BSC, Edinburgh
Längd: 1 vecka

Jag bestämde mig för att åka till Edinburgh eftersom att jag verkligen ville besöka Skottland. Det var ett mycket bra val. Jag gillade staden från första minut, när jag lärde känna den lite bättre upptäckte jag att den var trevlig och bekväm med en härlig atmosfär och med massor att göra. Innan min resa så var jag lite bekymrad över dialekten men den var inte så kraftig, åtminstone inte i Edinburgh, och lärarna på skolan talar mycket tydligt.

Skolan ligger centralt och har utmärkta lokaler. Dessutom var lärarna mycket bra och lyckades att göra lektionerna dynamiska och roliga. Tiden flög verkligen iväg under lektionerna och jag förbättrade mina språkkunskaper nästan utan att märka det. Jag tog också del av de aktiviteter som anordnades av skolan på eftermiddagarna. Dessa gav oss studenter möjlighet att lära känna varandra under stadsutflykter eller när vi gick till puben för att lyssna på livemusik eller bara för att prata.

Jag bodde på ett studentresidens där personalen alltid stod beredd att lösa alla typer av problem som kom upp. Studenthemmet var för studenter i allmänhet men hade en avdelning som bara var för personer som gick på BSC. De hade ett samlingsrum för varje grupp på 4 studenter. Det var ganska trevligt och lugnt.

Jag skulle rekommendera Edinburgh till alla som funderar på att åka dit. Min vistelse varade bara en vecka men jag skulle definitivt ha velat stanna längre.

Läs allt
Yolanda Deza Tascón
Yolanda Deza Tascón
BSC, Edinburgh
Kurslängd: 10 veckor

På den ståtliga gatan George Street i hjärtat av New Town i Edinburgh öppnade School of English sina dörrar för mer än ett decennium sedan och har där undervisat studenter från hela världen i engelska. På utsidan så är det en byggnad med en anmärkningsvärd arkitektur liksom de flesta av byggnaderna där. På insidan är där en livlig samling av studenter och lärare samt en varierad blandning av accenter vilket inte bara gör detta till en utbildningserfarenhet utan också en intressant livserfarenhet. Med scheman som påminner om en à la carte-meny (tre timmar på morgonen, extralektioner på eftermiddagen) och en väl förberedd och hjälpsam lärarkår är det nästan omöjligt att inte hitta en personligt anpassad kurs. Varje klass är inte en värld, den är flera världar eftersom att det finns studenter från alla hörn av världskartan: Schweiz, Angola, Japan, Tyskland... och endast ett fåtal spanjorer, vilken välsignelse! Det är en skola men också en mötesplats då de varje eftermiddag erbjuder en ny aktivitet för eleverna. Ett besök på National Gallery, en promenad genom den fantastiska botaniska trädgården, samtal över en kopp kaffe eller en öl (eller två eller tre...). Dessa valfria aktiviteter kompletterar den akademiska aspekten och tillåter studenterna att lära känna varandra och att öva på att "tala" (vilket är den svåraste delen!). Varför inte hänga med oss?

Läs allt
Karen Molina Pérez
Karen Molina Pérez
BSC, Edinburgh
Kurslängd: 3 veckor

Det finns inget bättre ord för att bättre beskriva min erfarenhet av Edinburgh än: HÄNFÖRANDE! Utöver att lära mig engelska, vilket var det främsta målet, har jag vunnit så ofantligt mycket, både på det personliga och på det professionella planet. Dessutom lärde jag känna folk från olika länder, med vilka jag idag fortfarande har kontakt.

Läs allt