Kommentarer – British Study Centres

Laetitia Pittard
Laetitia Pittard
BSCOxford
Kurslängd: 4 veckor

När jag kom till Oxford så visste jag att det var en liten stad men jag visste inte att det fanns så många människor här i centrum huvudsakligen, både natt och dag och från måndag till söndag, bra eller dåligt väder gör detsamma och det är bara så häftigt. Det är en liten stad men jag kunde enkelt hitta ställen att spendera min tid på och skaffa härliga minnen tillsammans med mina vänner. Vad jag gillar mest med British Study Centres Oxford är att personalen i skolan från början är så vänlig och jag placerades genast på en klassnivå som passade mig, så att jag gick i samma klass som andra som likt mig höll på att lära sig. Jag kände ingen press eller att jag inte förstod då alla hjälper till att förklara vad du behöver göra. Lektionerna är mycket bra och de lärde mig mycket. Lärarna uppmuntrar mig till att prata mycket med andra studenter från många olika länder, speciellt när man gör grupparbeten med andra i klassen. Detta hjälpte mig verkligen att förbättra min engelska och att träffa andra studenter och skaffa nya vänner.
 
Att bo i Oxford var mycket bra, så bra att jag inte ville lämna. Så jag stannade ytterligare en vecka på grund av att skolan och staden är så trevliga och fyllda med väldigt vänliga människor. Vad jag kan säga om min värdfamilj är att den var toppen! De behandlade mig som en familjemedlem, om jag ville kunde jag gå ut och umgås med vänner dagtid och kvällstid men naturligtvis var jag tvungen att respektera husets regler och låta dem veta att jag var ok och även komma hem i tid. De lät mig vara självständig men jag gjorde också massor av saker med dem och de bjöd alltid med mig ut med familjen vilket var mycket trevligt. Att lära sig engelska har hjälpt mig i så många aspekter men framför allt har det hjälpt mig för att kunna kommunicera med massor av andra människor, inte bara engelsmän. Att lära mig engelska har hjälpt mig att förstå allmänna samtal och massor av olika accenter. Den främsta anledningen till varför jag uppskattat min vistelse i Oxford så mycket är att om jag inte visste hur man sa något på engelska så var det inte ett problem, det fanns alltid ett annat sätt för att beskriva vad jag ville säga. Jag kom också alltid ihåg vad de på skolan sa till mig den första dagen ''det är ok, oroa dig inte, du är här för att lära, inte för att veta allt!'' :)

Läs allt
Viola Wolf
Viola Wolf
BSC, Oxford
Kurslängd: 8 veckor

Man skulle kunna säga att jag har njutit till max under mina två månader i Oxford! Det har varit otroligt intressant att träffa så många människor från olika delar av världen. På denna internationella skola har jag haft oerhört roligt! Lärare föreslog alltid intressanta ämnen och studenterna deltog ganska mycket under lektionerna. Å andra sidan, mitt liv i studenthuset var utan att överdriva fantastiskt. Det är en ganska ovanlig upplevelse att bo i samma hus som en fransman, en japanska, en rysk, en spanjor och två holländska killar! Jag kan sammanfatta det hela på det språk som jag har lärt mig: “I learnt a lot, met nice people and had a great time! I can only recommend it!” Jag gjorde verkligen stora framsteg under min engelskakurs och träffade underbara människor. Ett stort tack till ESL för att ha organiserat min resa till Oxford, jag rekommenderar den verkligen och vill rikta ett stort tack till alla på ESL i mitt hemland!

Läs allt
Lorenzo Maina
Lorenzo Maina
BSC, Oxford
Kurslängd: 4 veckor

 

Min språkresa har gått fantastiskt bra och jag kan bara ge mycket positiv feedback!

Värdfamiljen var perfekt!!! Damen var mycket vänlig och alltid till hands. Hon såg till att huset var i ordning (självklart måste alla hjälpa till, men en kvinna arbetar alltid mer än andra), lagade mat och städade. Maten (hon lagar nästan bara italienska rätter, vilket hon gör mycket bra) var jättegod.
Skolan har organiserat allting mycket väl, grupperna var små och jag trivdes verkligen mycket bra. Dessutom var vattnet gratis. De andra deltagarna var helt enkelt fantastiska, jag utbytte adresser med några av dem, så att vi kan ses igen snart! Jag kan inte säga mer, utom kanske att kvällarna, speciellt fredags- och lördagskvällarna, alltid var jättekul. Det var verkligen nästan som semester!
Tack så mycket och på återseende!

Läs allt
Manuel Cuenca Rueda
Manuel Cuenca Rueda
BSC, Oxford
Kurslängd: 2 veckor

 

Min vistelse i Oxford har varit jättebra, skolpersonalen liksom residenset var fantastiska. Jag uppskattade mycket undervisningsmetodiken hos BSC, för den är mycket effektiv och man lär sig mycket fort. Mina kollegor var alla mycket sympatiska och vänliga, jag lärde känna folk från många olika länder och jag har hållit kontakten med dem. Att lära sig engelska i Oxford har varit en magnifik upplevelse, inte bara för språket, men också för att ha haft tillfälle att lära känna ett annat land. Tack vare aktiviteterna som skolan anordnade har jag kunnat besöka andra städer, liksom Stonehenge – som jag alltid velat besöka. Residenset var förstklassigt, mitt rum mycket bekvämt och rent och personalen var vänlig. Dessutom fanns det Wifi på rummet, vilket jag fann mycket användbart. Som dataoperatör reste jag med min bärbarra dator och kunde på det sättet kolla min mejl och kommunicera med andra från mitt rum. Sammantaget har min vistelse varit mycket trevlig, jag har lärt mig mycket och har lärt känna en annan stad. Jag kommer säkert tillbaka hit.

Läs allt