Kommentarer – Liverpool School of English

Julia Jiménez López
Julia Jiménez López
LSE, Liverpool
Kurslängd: 9 veckor

Min erfarenhet av att boka med Antonio var perfekt, speciellt på sommaren när jag kom första gången, eftersom han hjälpte mig mycket och berättade vart jag kunde resa och andra gången med Inés för att boka en språkresa igen till Liverpool School of English. När jag kom på sommaren föreslog de olika alternativ för att åka utomlands och lära mig engelska och jag bestämde mig för Liverpool. Den andra gången behövde jag inte fråga mig vart jag skulle, eftersom jag var så nöjd med min första upplevelse. Jag valde Liverpool på grund av de goda flygförbindelserna med Málaga. Jag tycker mycket om Liverpool, för det är en liten stad, lätt att ta sig omkring i eftersom man inte behöver använda kollektivtrafik och det finns mycket att se och att göra. Inte ens för att se områden utanför staden, som Sefton Park, behöver man ta buss. Det finns också bra ställen för shopping i centrum och vid hamnen. En annan anledning till att jag tycker att Liverpool är ett attraktivare resmål än andra städer som London, är att den är mycket mer lättillgänglig. Jag kan rekommendera skolan framför allt på grund av lektionerna i engelska som är mycket angenämare, roligare och dynamiska än de lektioner i engelska som jag har tagit i Spanien. Lektionerna är mycket mer kommunikativa. Tack vare min andra resa till Liverpool har jag kunnat upptäcka mycket mer av staden, eftersom jag inte hann med allt första gången jag kom dit och till skolan. Alla lärarna är mycket sympatiska och bryr sig om att intressera och motivera studenterna. Jag tyckte också mycket om samarbetet mellan eleverna och skolans personal. Atmosfären i skolan kan inte vara bättre. Studenterna kommer ensamma från alla världens hörn och vi måste umgås med varandra när vi är där. Det är en bra blandning av nationaliteter och allt eftersom du förbättrar din nivå i engelska vågar du prata mer och mer med elever från olika länder och med olika nationaliteter och det är lätt att bli vän med alla.

Läs allt
Rossend Benabarre Cassals
Rossend Benabarre Cassals
LSE, Liverpool
Kurslängd: 1 vecka

Min tid på Liverpool School of English blev verkligen lyckad! Kvaliteten på lektionerna var utmärkt och metodiken som lärarna använde sig av inspirerade gruppen att delta och att träna sina muntliga färdigheter, vilket är mycket viktigt för att få självförtroende. Framstegen märks tydligt, för lektionerna är ganska intensiva.

Liverpool är en mycket angenäm stad. Jag utforskade den på min fritid, jag besökte alla kända Beatlesställen, den nyanlagda hamnen och affärsgatorna runt omkring skolan. Staden är värd ett besök! Jag kan rekommendera alla detta resmål!

Läs allt
Alberto Villaseca López
Alberto Villaseca López
LSE, Liverpool
Kurslängd: 3 veckor

Min tid i Liverpool har varit otrolig. Jag var där under tre veckor i juli och det har definitivt varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Såväl skolan som residenset (The Arch) var fantastiska, folket mycket professionellt och lärarna mycket bra. Vid minsta problem som uppstod hjälpte de till att lösa det. Det var lätt att få vänner, både i skolan och på residenset. Dessutom lärde jag känna vänliga lokalinvånare i Liverpool som gillade spanjorer. Jag kan varmt rekommendera denna stad. Med ESL blev allting perfekt, det var min andra språkresa som jag gav dem förtroendet att anordna och jag kommer att göra det på nytt.

Läs allt
Jorge Bravo Nebot
Jorge Bravo Nebot
LSE, Liverpool
Längd: 6 veckor

En mycket fin erfarenhet. Jag tittade på många erbjudanden på internet, men tack vare ESL som jag kunde prata med direkt per telefon fick jag alla mina frågor besvarade och dagen därpå hade vi ett möte i Valencia där jag fick en mycket attraktiv offert som gjorde att jag bestämde mig för detta alternativ. Min tid i Liverpool har varit mycket tillfredsställande. Den värdfamilj jag har fått är mycket uppmärksam, tillbringar den största delen av sin tid med mig och jag kan räkna med deras hjälp att lösa eventuella problem som dyker upp. De har ett mycket trivsamt hus och de får mig att känna mig som hemma. I skolan har jag haft lärare som är mycket tålmodiga med alla frågor jag har haft och som är mycket professionella. Jag går intensivkursen och jag tycker mycket om att det är små grupper med få elever, varför varje deltagare får mycket individuell uppmärksamhet. Jag har haft aktiviteter utanför skoltid med lärarna. De är alltid villiga att gå utanför klassrummet, dricka en kopp kaffe med eleverna eller shoppa. Ännu har jag inte haft tid att se så mycket av staden, men det jag har sett fram till nu har jag gillat. Jag vill upptäcka alt som Liverpool har att erbjuda.

Läs allt
Olivier Robert
Olivier Robert
LSE, Liverpool
Längd: 3 veckor

Jag har njutit av min tid här på Liverpool School of English, det har varit en mycket bra erfarenhet för mig. Jag har tyckt att det har varit roligt att träffa människor från hela världen och att öva på min engelska tillsammans med dem under luncherna och aktiviteterna i det sociala programmet. När jag började på Liverpool School of English för tre veckor sedan kunde jag bara prata lite engelska som "My name is..." och "Jag bor i...", nu kan jag delta i en konversation och jag förstår allt man säger och frågar mig så jag är mycket nöjd. Liverpool är en stad med vänliga människor och massor av olika nationaliteter, jag älskar det. Jag skulle rekommendera Liverpool som stad att besöka och Liverpool School of English för att förbättra sin engelska, jag är nöjd.

Läs allt
Rocío Pruñonosa Querol
Rocío Pruñonosa Querol
LSE, Liverpool
Längd: 2 veckor

Jag heter Rocío och jag reste till Liverpool i juli. Först så började jag med att söka efter information om de olika språkreseförmedlarna. Jag bad om offerter, läste om de olika städerna etc. Sedan, efter en hel del efterforskning, så valde jag ESL - det var verkligen ett utmärkt val! Så fort jag kan kommer jag att upprepa denna upplevelse men jag vill stanna längre nästa gång eftersom att jag var bara där i 2 veckor och de gick väldigt fort.

I början är allt nytt: familjen, staden... och man undrar hur det kommer att gå. Men allt eftersom att dagarna går så börjar du att träffa människor och även att skaffa en grupp vänner.

Jag är verkligen glad att jag haft en upplevelse som denna. Jag skulle vilja tacka ESL, familjen och skolan för att de varit så snälla och bidragit till att allt har varit så enkelt. Jag rekommenderar denna upplevelse till alla modiga där ute som vill se något annat och upptäcka nya platser och samtidigt lära sig saker.

Läs allt
Francisco Manuel Martínez Lazo
Francisco Manuel Martínez Lazo
LSE, Liverpool
Kurslängd: 6 veckor

Min upplevelse har varit otrolig då jag sen min ankomst till Liverpool har trivts så både med min värdfamilj som har varit underbar och har hjälpt mig med allt och på skolan där alla är mycket vänliga och hjälper dig med alla dina problem. Staden är imponerande eftersom att den har så många saker att se och att göra, den är full av museer och pubar av alla slag där man kan avnjuta en god öl... Jag trodde aldrig att denna upplevelse skulle vara en av de bästa i mitt liv, jag planerar faktiskt på allvar att spara lite mer pengar för att kunna åka tillbaka för att ytterligare förbättra min engelska och kanske hitta ett jobb där. Jag har blivit förälskad i Liverpool, staden är så full av liv och människorna är så vänliga och hjälpsamma. Jag känner mig så tacksam, både gentemot min engelska familj och mot skolan för att de har fått mig att må så bra dessa sex veckor, tiden har flygit fram. Stort tack också till ESL som har fått allt att fungera så bra. Tack.

Läs allt
Tomás Pacheco Jiménez
Tomás Pacheco Jiménez
LSE, Liverpool
Kurslängd: 10 veckor

Lärarna har varit mycket tålmodiga och undervisningsmetoden mycket effektiv. Jag åkte till Liverpool eftersom att många hade berättat för mig att det var fantastiskt där och att människorna var mycket vänliga. Jag tyckte om allt med denna stad. Liverpool är en kulturell stad där du kan lära dig mycket. Nattlivet var också otroligt. Skolan försöker alltid att hjälpa studenterna och göra deras liv enklare. Jag skulle rekommendera skolan Liverpool School of English eftersom att det är en upplevelse som alla borde testa på. Nu ska jag försöka att hitta ett jobb och börja mitt nya liv i Liverpool!

Läs allt
Julien Brand
Julien Brand
LSE, Liverpool
Kurslängd: 6 veckor

Jag tyckte mycket om lokalerna och aktivitetsprogrammet. Min värdfamilj hjälpte mig mycket och tog sig tid till att prata med mig. Jag njöt av min vistelse. Jag valde Liverpool eftersom att mina vänner sagt att det var bra. Jag gillade allt: skolan, kommunikationerna, maten, klimatet, människorna och nattlivet.

Läs allt
Jakob Wilhelm
Jakob Wilhelm
LSE, Liverpool
Längd: 3 veckor

Mitt beslut att åka på en språkresa till Liverpool var precis vad jag behövde. Aldrig någonsin hade jag sett så många olika, intressanta och vänliga människor samlade på ett och samma ställe! Min värdfamilj var fantastisk. Tack vare deras 3 barn blev jag aldrig uttråkad och jag lärde mig engelska på ett mycket roligt sätt! Jag tyckte också mycket om lektionerna: de var väldigt annorlunda jämfört med vad jag var van vid. Även om min vistelse bara varade i tre veckor så fick jag vänner för livet! Jag rekommenderar alla att åka på en språkresa! Tack ESL!

Läs allt
Daniel Guerrero Parés
Daniel Guerrero Parés
LSE, Liverpool
Kurslängd: 12 veckor

Min upplevelse i Liverpool var toppen och oförglömlig. Liverpool har den typiskt stereotypa bilden av att vara en grå industristad i norra England men det är faktiskt en mycket trevlig stad med varma och välkomnande människor. Liverpool är litet och erbjuder en perfekt kombination av konst, kultur, sport, musik och underhållning. Det finns massor av intressanta museer med gratis inträde, Anfield Stadium och, naturligtvis, ett utmärkt nattliv med många pubar och nattklubbar till ett rimligt pris. För musikälskare så kan The Beatles hittas i stadens alla hörn.

Läs allt
David Álvarez Manzanero
David Álvarez Manzanero
LSE, Liverpool
Kurslängd: 12 veckor

Jag har tillbringat tre härliga månader i Liverpool, en välkomnande stad som är lätt att lära känna, eftersom centrum inte är så stort. Den lokala dialekten (Scouse) är inte lätt och låter annorlunda i uttalet, men man kan förstå och göra sig förstådd. Det är en stad som har en stor musikkultur och varje dag finns pubar med levande musik (vissa gratis och andra till ett facilt pris). Man lever med fotbollen på ett speciellt sätt. Skolan som jag var på, tror jag enligt min uppfattning vara en bra skola med bra installationer. Den ligger i centrum och nära centralstationen. Den har ett bra aktivitetsprogram som hjälper dig att lära känna mycket folk och delar av staden. De organiserar också utflykter till andra städer som York, Manchester, Chester och Conwy (Wales). För vissa utflykter betalar du bara transporten och för andra, beroende på om man ska betala inträde någonstans, betalar du något mer. Jag bodde i en värdfamilj, det var OK, men jag rekommenderar residens. Då har man större frihet och behöver inte använda kollektivtrafiken, eftersom det ligger i centrum. Jag har haft en otrolig upplevelse och jag uppmuntrar alla som kan att också göra denna erfarenhet åtminstone en gång i livet.

Läs allt
Valery Rossier
Valery Rossier
LSE, Liverpool
Kurslängd: 3 månader 

Jag har valt Liverpool på grund av The Beatles och LFC. Jag var nöjd med läraren och studiemiljön, aktivitetsprogrammet och lokalerna. Min värdfamilj var trevlig och jag hade gott om tid att prata med mina värdar. Sammanfattningsvis var min upplevelse mycket intressant och jag vill rekommendera LSE.

Läs allt
Azizi Abrego
Azizi Abrego
LSE, Liverpool
Kurslängd: 16 veckor

Hej alla, jag heter Azizi Abrego. Jag bestämde mig för att förbättra min engelska med hjälp av ESL, vilket blev en unik upplevelse. Jag har verkligen njutit av att vara här, både lektionerna och staden är mycket bra. Du får nya vänner eftersom du möter en massa människor från olika delar av världen, med vilka du övar det du har lärt dig under lektionerna. Det är riktigt bra och jag kan definitivt rekommendera det. Ha det bra.

Läs allt
Siza Hoek
Siza Hoek
LSE, Liverpool
Kurslängd: 8 veckor

Jag valde att studera i Liverpool eftersom att det verkade vara en trevlig stad med massor av kultur och aktiviteter för studenter. Jag gillade storleken på skolan, den är inte för stor så man är inte bara ett nummer. Placeringen av skolan är perfekt, nära till centrum och boendet. Jag gillade nattlivet och de kulturella aktiviteter som anordnas av skolan. Alla studenter är verkligen trevliga och man är aldrig ensam. Jag skulle rekommendera skolan på grund av allt ovanstående.

Läs allt
Soraya Borlido Costa
Soraya Borlido Costa
LSE, Liverpool
Kurslängd : 6 veckor

Vistelsen i Liverpool var oförglömlig! Jag bodde på ett studentresidens och jag tror att det är det bästa alternativet då det ligger med 5 minuters promenad från skolan, perfekt för att slippa kollektivtrafiken! Gällande skolan så har de ett bra utbildningssystem, lärarna hjälper dig, guidar dig och organiserar varje vecka aktiviteter efter skolan så att du har lättare att lära känna studenterna (t.ex.:. Samlas på en pub, spelar fotboll, utflykter, etc). Liverpool är en mycket kulturell stad med en härlig ungdomlig atmosfär där det är lätt att skaffa många vänner. När jag kan så kommer jag definitivt att åka tillbaka!

Läs allt
M. Alba Roigé
M. Alba Roigé
LSE, Liverpool
Längd: 1 vecka

Min tid i Liverpool har varit oförglömlig! Atmosfären på skolan och mellan studenterna är obeskrivlig, när lektionerna är slut träffas vi alla på de olika aktiviteterna. Även om jag bara var där i en vecka har jag fått många nya vänner från alla delar av världen. Jag valde att bo hos en värdfamilj och det var det bästa val jag gjorde. Efter middagen satt vi och pratade vid matbordet i flera timmar. Det enda problemet var att det tog 20 minuter med tåg in till centrum och sista tåget gick vid klockan 23:30. Vad gäller skolan har jag inget att klaga på eftersom de olika aktiviteterna gjorde det lätt att lära känna de andra studenterna och staden. Till exempel åkte vi, alla nya studenter, tillsammans för att besöka Liverpool. När jag kan kommer jag åka tillbaka igen!

Läs allt
Marlies Zurhorst
Marlies Zurhorst
LSE, Liverpool
Längd: 1 vecka

Även om jag bara var en vecka i Liverpool njöt jag väldigt mycket av min språkresa. Liverpool (från början valde jag denna stad av logistiska skäl) är faktiskt en mycket intressant och livlig stad. Det finns utmärkta shoppingmöjligheter i stadens centrum och flera intressanta muséer som ger dig en inblick i Liverpools historia som en av de största hamnarna i det brittiska imperiet. Att prata med folket i Liverpool kan vara svårt då de flesta talar med utpräglad Liverpool-accent men de uppväger detta med sin vänlighet och hjälpsamhet. Innan jag åkte till Liverpool berättade folk för mig att jag ibland kanske skulle bli besviken på den engelska matlagningen, men jag måste säga att damen i värdfamiljen jag bodde hos var en mycket duktig kock och jag lärde mig att äta några av de typiska Liverpoolrätterna som till exempel den kända ”Scouse”.

Lokaltrafiken i Liverpool området var mycket bra organiserad och det tog mig knappt 30 minuter att ta mig till skolan Liverpool School of English på Mount Pleasant 52. Atmosfären kändes lite anonym och på grund av min ålder (52 – det vill säga ungefär dubbelt så gammal som medelåldern på studenterna på skolan) så hade jag väldigt lite kontakt med andra utanför lektionerna. Lärarna var mycket välutbildade, erfarna, väl förberedda och använde de interaktiva smartboardsen som fanns i alla klassrum på ett nästan virtuost sätt. På bara en vecka lyckades jag förbättra min engelska. Tyvärr glömde jag att ta foton på skolan, men det får bli nästa gång.

Läs allt
María Córdoba
María Córdoba
LSE, Liverpool
Kurslängd: 3 veckor

Jag skall börja detta meddelande med att säga att hitintills har allt gått superbra. Jag har ingenting att klaga på angående min språkresa till Liverpool, tvärtom! Jag kan dessutom säga att er att denna underbara erfarenhet i Liverpool har gjort att jag upptäckt en lugn och intressant stad, samtidigt som den är mycket aktiv. Man måste säga att det vädret är litet kallt och växlande, men det är det värt att stå ut med och sätter man på sig en jacka kan man fortsätta att njuta av denna magnifika plats.

Beträffande boendet, känner jag mig mycket lycklig i min värdfamilj. De är mycket snälla och hjälper mig mycket. De är litet av guider och de är mycket tålmodiga när jag kommunicerar med dem på engelska (jag talade dålig engelska i början). De försöker alltid göra så att jag skall känna mig bra och lycklig … och de lyckas! Skolan är också toppen. Lärarna är verkligen vänliga och de gör sitt yttersta för att vi skall lära oss språket ordentligt. Jagkan redan konstatera framsteg i min språknivå och jag vet att jag vid återkomsten till Panama kommer att kunna utmärkt engelska.

Skolan erbjuder många aktiviteter som underlättar möten. Jag har lärt känna människor från jordens alla hörn. Det är mycket intressant att få lära känna deras kulturer, deras mat och deras tankesätt. Liverpool är en stad av mänsklig storlek och det är lätt att ta sig omkring. Det finns skyltar överallt och kollektivtrafiken är bekväm och snabb. Under min vistelse här har jag haft tillfälle att resa till andra platser i England, som Manchester och London. Snart skall jag besöka Skottland, Irland och Paris! Tveka inte längre! Åk iväg och upplev denna erfarenhet om du har en möjlighet!

Läs allt
Camilo Espinoza
Camilo Espinoza
LSE, Liverpool 
Kurslängd: 12 veckor

Redan från första kursdagen i Liverpool, kände jag att detta program skulle bli en oförglömlig upplevelse. Tre månader har nu gått och jag måste säga att jag inte misstog mig. Inlärningsmetodiken för engelska i skolan är verkligen effektiv, mycket tack vare dess didaktiska hjälpmedel och sin alltid lyhörda personal. Denna stad har mycket intressanta ställen som man absolut måste besöka, exempelvis Beatlesmuseet, Anfieldstadion, Albert Dock, La Caverna och den anglikanska katedralen. Dessutom hade jag turen att få nya mycket snälla och trogna vänner. Detta har fått mig att trivas bra under min språkresa till England.

Läs allt
Dimitri Meier
Dimitri Meier
LSE, Liverpool
Kurslängd: 11 veckor

Oavsett om man älskar musik, sport, konst eller kultur, är det omöjligt att ha tråkigt i Liverpool. Staden är full av intressanta museer, rockklubbar (nattlivet är otroligt), liksom pubar där fotbollsfans träffas för att stödja lagen i sina hjärtan, Everton och Liverpool. Liverpool är också en mycket vacker stad som blandar typiskt nordengelska gamla hus med modern arkitektur. Trots sin accent som är mycket svår att förstå, har jag kunnat märka att folket i Liverpool är både enkla och mycket snälla, alltid beredda att hjälpa en förvirrad utländsk student! Skolan, som ligger i Liverpools livliga studentkvarter, är liten och man känner sig hemma både i relationen till personalen (från rektorn till lärarna) och till studenterna. Lärarna är mestadels unga och mycket motiverade, vissa blir ens verkliga vänner (i slutet av kursen gick vi och drack ett glas med några av dem efter lektionerna). I korthet, från skolan till staden, via möten jag gjorde och mina klara framsteg i engelska, är min språkresa till Liverpool ett otroligt minne.

Läs allt
Adélie Rapin
Adélie Rapin
LSE, Liverpool
Kurslängd: 4 veckor

Liverpool är en mycket välkomnande och varm stad. Det finns massor att se, både för konstintresserade och för intresserade av det mycket aktiva nattlivet! Skolan är också en mötesplats där det är mycket lätt att få vänner och en oförglömlig kurstid. Jag tyckte också mycket om residenset där jag bodde och allt gick jättebra. Jag rekommenderar Liverpool till alla som är intresserade av denna typ av interkulturell resa.

Läs allt
Mickaël Choukroune
Mickaël Choukroune
LSE, Liverpool
Kurslängd: 2 veckor

Kursen är mycket bra organiserad, mycket seriös med eget arbete som skall göras till nästa dag. Boendet med andra studenter är mycket bra, hela språkresan har varit jättetrevlig, allt bra organiserat i en mycket vacker stad, med möten man aldrig glömmer.

Läs allt
Krystel Poesy
Krystel Poesy

Det går bra lågprisflyg till Liverpools flygplats. Manchesters flygplats ligger också bra till, med tågförbindelse till Liverpool, som du kan ta utan att behöva lämna flygplatsen. £ 14 t.o.r. Några råd angående resor: När du köper biljetten, köp då en tur och retur, för den kostar nästan lika mycket som en enkelresa. Att åka buss i Liverpool är en barnlek. Köp hellre veckobiljett än dagsbiljett eller månadsbiljett, som blir dyrare. Veckobiljetten kostar £ 12 och du kan använda den så mycket du vill på alla linjer i samma bolag. Märk att vissa bussar inte går på söndagar eller med färre avgångar.

Att besöka: Manchester, ungefär en timme med tåg. Chester, magnifik stad från romartiden, ungefär 45 minuter med tåg. Southport, ungefär 25 minuter och med rekommendationen att stanna på vägen för att besöka fina stränder. Men också London och många andra städer.

Liverpool är en mycket välkomnande och kulturell stad. Människor är mycket sympatiska och öppna, vilket inte alltid är fallet i England. Museerna har gratis inträde, utom vissa som Beatlesmuséet. Men skolan skaffar billiga biljetter. Arkitekturen här är fantastisk, med en blandning av gamla, magnifika byggnader och nya moderna skapelser, vilket ger intressanta kontraster. Centrum, som till delar är bilfritt, har modern arkitektur och erbjuder en mängd affärer i alla prislägen.

Det tog mig 5 minuter att gå från busshållplatsen till skolan. Min värdfamilj bodde 20 minuter med buss från centrum. Här fick jag ett kvalitetsboende. Måltiderna var underhållande, rikliga och jättegoda. Huset väl underhållet, stort och mycket praktiskt. Värdinnan, som var extremt vänlig, gav oss goda råd angående allmänna kommunikationer och platser att besöka. Hon kom och mötte mig på stationen när jag anlände. Hon tog sin värdinneroll på stort allvar och gav oss tillgång till internet vid flera tillfällen. Hon ger de nyanlända skriftliga kommentarer och råd från tidigare studenter på deras eget språk. Jag bodde där samtidigt som en ung kvinna från Lettland, med vilken jag blev god vän. Vi kunde bara prata på engelska med varandra vilket gav mig tillfälle att förbättra mitt talspråk.

Läs allt
Monica Sánchez Pérez
Monica Sánchez Pérez
LSE, Liverpool
Kurslängd: 14 veckor

 

Det finns inget bättre sätt att lära sig engelska än att tillbringa en tid i ett land språket talas och där man kan praktisera det varje dag, inte bara under lektionstid utan också med familjen och vänner. Liverpool är en idealisk stad för detta. The Liverpool School of English är en liten, mysig skola som ligger bra till i centrum av staden och där man har en nära kontakt med lärarna och där man dessutom får jättefina vänner, tack vare de social aktiviteter som skolan programmerar varje vecka och som ger dig tillfälle att öva språket på ett otvunget sätt samtidigt som du reser, lär känna nya städer eller bara helt enkelt tar en öl. Lektionerna är mycket trevliga och man har möjlighet att delta i extralektioner i konversation, i hur man söker arbete, läsverkstad etc. Liverpool är en stad som fångar dig från första stund och som du känner dig delaktig i även om du bara skall vara där ett par månader av ditt liv. Dess stora kulturarv, aktiviteter för alla smaker, kulturella eller sportsliga, dess charm och sin gastronomiska mångfald bland annat, gör den attraktiv för var och en. Jag har fått en fantastisk erfarenhet och jag ångrar bara att inte ha kastat mig ut i äventyret tidigare. Får jag tillfälle kommer jag utan tvekan att göra om detta!

Läs allt
Iris Lopez
Iris Lopez
LSELiverpool  
Kurslängd: 2 veckor

 

Liverpool är en kulturell och mycket välkomnande stad. Folk är mycket sympatiska och lättillgängliga, vilket inte alltid är fallet i England. Museerna har fritt inträde här, med några undantag som Beatlesmuseet. Men via skolan kan man få billiga biljetter. Arkitekturen är fantastisk med en blandning av gamla praktfulla byggnader blandat med nya, modernt designade byggnader, vilket bildar en intressant kontrast. Centrum är delvis bilfritt, med en modern arkitektur och erbjuder en massa affärer, från lågpris till lyx.

Det tog mig 5 minuter att gå från hållplatsen i centrum till skolan. Min familj, som bodde 20 minuter från skolan med buss erbjöd mig ett boende av hög kvalitet. Måltiderna där var gemytliga, rikliga och jättegoda. Det välhållna huset var stort och praktiskt. Den mycket vänliga värdinnan gav oss goda råd angående kollektivtrafiken och platser att besöka. Hon kom och tog emot mig på stationen när jag anlände. Värdinnan tog sin roll på stort allvar och lät oss använda internet ibland. Hon ger de nyanlända kommentarer och råd på deras eget språk, skrivna av tidigare studenter. Jag bodde där samtidigt som en ung kvinna från Lettland och vi blev goda vänner. Vi kunde bara prata med varandra på engelska, vilket gjorde att jag förbättrade mitt talspråk ordentligt.

Läs allt
Cristina Mena
Cristina Mena
LSE, Liverpool
Kurslängd: 3 veckor

 

Att åka utomlands för att lära sig ett språk är en erfarenhet som alla borde göra. Förbättringen av språkkunskaperna är fantastisk, för man lär sig genast att uttrycka sig, att komma över rädslan att tala engelska med personer vare de sig har engelska som modersmål eller inte, att göra sig förstådd och att förstå språket! Men framför allt, att vistas i ett annat land än ditt eget ger dig möjlighet att lära känna verkligt annorlunda människor och att förstå att det som förenar oss i världen är kommunikationen, att lära oss att bo tillsammans och att respektera varandra. På det sättet kommer du inte att vara rädd att resa utomlands, och reser du till Liverpool kan jag försäkra dig att du kommer att lära dig en massa saker och du kommer att få en jättefin vistelse. Till slut vill jag tacka ESL för att ha ordnat min språkresa, för medarbetarnas vänlighet och för att ha gett mig en oförglömlig erfarenhet.

Läs allt
Marta Pallotta
Marta Pallotta
LSE, Liverpool
Kurslängd: 6 veckor

 

Att komma tillbaka till verkligheten är alltid litet svårt, speciellt när man kommer tillbaka från en så fantastisk och berikande erfarenhet som min. Detta har varit « mitt » Liverpool. Innan avresan, som inför varje resa, var jag rädd och nervös, men när jag kom fram, redan när jag steg av planet, fylldes jag av POSITIVA VIBRATIONER! Skolan är verkligen internationell. Jag hade turen att få vara tillsammans med människor från radikalt olika kulturer och det var ett av mina primära mål, förutom att lära mig engelska. Sex veckor är inte tillräckligt för att lära sig ett nytt språk, men jag är ett exempel på att « vill man så kan man »! Jag kom utan att kunna någon engelska och nu har jag, låt oss säga, många utländska vänner!

Läs allt
Cyril Gachet
Cyril Gachet
LSE, Liverpool
Kurslängd: 22 veckor

 

För fotbollsfantaster är Liverpool en superstad! Man kan gå på matcher där atmosfären är verkligt bra! Det är också en stad med mycket festande, med många pubar och diskotek och levnadskostnaderna är låga! På skolan är lärarna och personalen mycket kompetenta och det organiseras aktiviteter praktiskt taget varje dag. Jag uppskattade också mycket boendet i värdfamilj, med vilken jag hade tillfälle att prata och förbättra min talade engelska. Jag rekommenderar Liverpool för personer som söker en stad som förenar uteliv med sportaktiviteter!

Läs allt
Bastien Trottet
Bastien Trottet
LSE, Liverpool
Kurslängd: 3 månader

 

Som fotbollsfantast var det som en dröm att resa iväg till Liverpool på tre månader, ty för mig var Liverpool framför allt Anfield och Reds. Till min stora förvåning upptäckte jag, bortsett ifrån att fotbollen är närvarande överallt, en magnifik stad och framför allt en mänsklig storlek, till skillnad från exempelvis London eller Manchester. Människor här är mycket vänliga och nattlivet helt vilt! Dessutom finns det fantastiska tillfällen till shopping och till priser som är betydligt bättre än de i Schweiz. Skolan är också mycket sympatisk och de flesta lärarna är mycket kompetenta. Ja, jag rekommenderar verkligen Liverpool; det är för mig ett litet paradis!

Läs allt