Volontärarbetsprogram i Sydafrika

I många avseenden är Sydafrika ett ungt land som ännu är under uppbyggnad och som fortfarande söker en identitet bland alla sina färger, sina språk och sitt förflutna.

Det är en färggrann nation som pulserar helt olikt någon annan på kontinenten. Med en yta på över en miljon kvadratkilometer har landet mer att erbjuda än bara sandstränder och de enorma grässlätterna i norr. Godahoppsudden skjuter ut mellan två mötande oceaner och är ett legendariskt mål för sjöfarare. Det är alltså ingen slump att det grundades en stad på denna välsignade plats, en stad vars livskvalitet inspirerar resten av landet som en återspegling av ett strålande Sydafrika. Klimatet är milt, men det utesluter inte glödande heta festnätter. Framför allt har du möjligheten att lätt knyta kontakter med en befolkning som är angelägen om att bygga broar mot omvärlden. Nelson Mandela, som var politisk fånge under flera decennier för att sedan bli sitt befriade hemlands första president, har velat göra Sydafrika till en förebild och motor för hela Afrika. Denna uppgift har numera anförtrotts städernas ungdomar, för vilka apartheid blir något mer och mer abstrakt. Det är en generation som blandas. Discjockeys som värderar sitt xhosa- eller zuluarv. Ättlingar till afrikander, som på de ansedda universiteten får lära sig att Afrikas historia inte började med de europeiska skeppens ankomst. Det räcker att lämna de asfalterade kustområdena för att få en skymt av ett av de mest sublima områdena i världen – Krügers enorma nationalpark. Vinodlingar som sträcker sig så långt man kan se. Och under jorden finns en rad glittrande gruvor (Sydafrika producerar 20 % av världens guld) som säger mycket om det som pågår ovan jord.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.