Volontärarbetsprogram i Peru

Det finns så många olika danser här att varje by har sin egen. I huvudstaden Lima har ättlingar till slavarna uppfunnit sin egen sorts blues. Och på bergstopparna fortsätter indianerna att sjunga det gamla inkafolkets entoniga melodier.

För att kunna berätta hela Perus episka historia skulle man behöva hela bibliotek och gott om tid. Den börjar på platser som Cusco, den försvunna civilisationens stad framför alla andra och som bara i sig själv är värd resan hit. Det peruanska äventyret forsätter med namn som väcker fantasin – som Titicaca, världens högst belägna sjö, Machu Picchus vassa klippor, den mystiska Nazcaöknen eller Amazonas djungler. Det är svårt att välja när man kommer till Peru, för här finns hela den latinamerikanska legenden samlad. Peru är blandningens plats. Trots det återupplivade minnet av inkafolket, på vilket en del politiker grundar den nationella identiteten, är alla här mer eller mindre av blandat ursprung. Här finns minnen av Afrika, av koloniseringen och av genomresor. Om man är förtjust i höga höjder erbjuder Anderna de mest lockande områdena att utforska.

I norr breder Huaraz ut sig, med stora orörda områden, som är perfekta för bergsvandring. Men här kan man också upptäcka Chavín de Huántar, med lämningar från tiden före Inka. Detta är Peru – att befinna sig mitt i ingenstans, i de mest välbevarade landskapen, för att sedan av en slump gå rakt på ett mänskligt arv, en liten bit historia under bar himmel. Förutom sina tusentals kilometer gyllene kust kan Peru också beskrivas med hjälp av sina tyg- och smyckesmarknader som ger liv åt ett socialt sammanhang som hör till kontinentens mest pittoreska. Det finns en sorts kreolsk nonchalans i Peru, en livsstil som författaren Vargas Llosa lyckades beskriva och som man alltför ofta tror har reducerats till inget mer än bara panflöjternas fängslande toner. Vid sidan av alla klichéer lyckas Peru beröra besökaren från första ögonblicket. ”Utan Peru skulle världen vara fattig och utsvulten”, sa en resenär vid förra seklets början. Det är sant att det finns en hel del att se och göra i Peru, utöver de gigantiska sötvattensfiskarna, det lokala elixiret Pisco och de saftiga frukterna – sådant som inte bara har med mat att göra.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.