Volontärarbetsprogram i Argentina

Carlos Gardel – den störste tangosångaren genom tiderna – hette egentligen Charles Gardes och föddes 1890 i Toulouse. Astor Piazzolla – den andre älskaren av den kroppsnära dansen – var italienare. Två argentinska hjältar, två invandrare... ett och samma öde!

Argentina har sedan allra första början varit ett välkomnande land och dess blandade befolkning, bestående av italienare, spanjorer, libaneser, syrier och av alla som i Europa räknades som jordbrukare utan mark, har gjort detta enorma land till en kosmopolitisk vagga. Det är alltså ingen tillfällighet att Argentina ses som en del av den gamla världen i exil. Buenos Aires är naturligtvis en kulturell huvudstad för hela Amerika. För att lära sig älska detta land måste man ha besökt dess kabaréer med de fladdrande underkjolarna, men också teatrarna och de moderna operahusen. Och därefter de ställen där de entusiastiska ungdomarna skapar morgondagens elektroniska rytmer. Det argentinska livet är ofrånkomligen urbant, men utvecklas även på landsbygden.

I norr ligger det bördiga och grönskande Pampas. Längs den mycket långa gränsen mot Chile (mer än 5000 km) breder Anderna ut sig med sina kolossala toppar, som den 7000 meter höga Aconcagua. Och i söder, i den tredje regionen i detta land med sina oräkneliga lockelser, ligger Patagonien som sträcker sig ända ner till Eldslandet. Det är en flammande udde som gamla tiders sjöfarare fruktade och som idag är nytt hem för alla som älskar de stora och öppna vidderna. Rio de la Plata, som är världens bredaste flod, bär med sig minnen från den region som kallas för Lilla Schweiz, då den tack vare sina glaciärer och snöklädda berg påminner om originalet. Iguazúfallen, som Brasilien och Argentina strider om, konkurrerar med Niagarafallen. Argentina är en hel kontinent i sig självt, med ett klimat som påminner om både öken och Antarktis beroende på var man befinner sig. Ur gastronomisk synpunkt är Argentina kanske inte vegetarianernas paradis, men dessa kommer ändå att få svårt att stå emot det lokalt producerade nötkött som oundvikligen fyller tallriken. Däremot kommer alla att kunna uppskatta och njuta av vinet, som är en del av landets många delikatesser. Det är en dryck som två av landets stora centralgestalter, författaren Jorge Luis Borges och fotbollsspelaren Diego Armando Maradona, aldrig har slutat uppskatta. Argentina andas och lever i mångfalden mellan pennan och fotbollen.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.