Juniorer, Allmän information
Juniorer

Allmän information

Smart lov!

Våra partnerskolors undervisningsupplägg och fritidsaktiviteter är särskilt anpassade för barn och ungdomar. Som du kan läsa om på vår webbplats eller i vår broschyr finns det olika långa kurser för alla åldersgrupper på de olika resmålen. Vi vill gärna understryka att en språkresa, även om den är kort, snabbt förbättrar förståelsen, ökar ordförrådet och framför allt gör det lättare att våga prata. Det är också, förutom den förbättrade språkförmågan, en fantastisk personlig erfarenhet och ett tillfälle att lära sig ett främmande språk på ett nytt sätt.

Kort sagt innebär ESL:s språkresor för juniorer en fantastisk semester, spännande aktiviteter, nya internationella vänner och verkliga språkliga framsteg!

Våra utvalda skolor
Vi har valt ut kvalitetsskolor med lång erfarenhet av språkundervisning för unga människor från hela världen. Alla våra skolor är officiellt godkända och ligger i säkra och attraktiva omgivningar

Undervisning och tillsyn
Lektionerna ligger vanligtvis på förmiddagarna, måndag till fredag. Du placeras i en liten grupp efter det språknivåtest som du gjort den första kursdagen. Lärarna undervisar alltid på sitt modersmål och anstränger sig för att skapa en avspänd och rolig stämning, med tonvikt på kommunikation. De är särskilt utbildade för att undervisa tonåringar i språk. Efter lektionerna, på fritiden, tar erfarna ledare som hör till skolan hand om er och ser till att vistelsen blir den bästa möjliga. Om du skulle ha något problem, finns skolans ledare anträffbara dygnet runt, endast ett samtal bort.

Resa och transfer
Du bokar din flygresa själv och vi föreslår att du är ute i god tid för att hitta så billiga biljetter som möjligt. När du anländer möts du av en personlig transferservice som kör dig till ditt boende och vid hemresa tillbaka till flygplatsen igen. Enligt gällande lagstiftning är transfer obligatorisk för personer under 18 år, såvida inte en vuxen följer deltagaren till programstarten och/eller hämtar vid vistelsens slut.

Service för minderåriga ensamåkande
De flesta flygbolag erbjuder en service för minderåriga ensamåkande, som inte är vana att resa på egen hand. Denna service, som benämns UM (unaccompanied minors), rekommenderas starkt för ungdomar under 13 år (på vissa flygbolag är denna ett krav). Den består av två samordnade tjänster: en från flygbolaget och en från skolan, vilka var och en ställer en representant till ditt barns förfogande.

På utresan anförtror du ditt barn till en representant för flygbolaget efter incheckningen, som tar med ditt barn till en reserverad avdelning på flygplatsen, följer med till flyget och ser till att ditt barn har det bra under flygresan, samt ansvarar för överlämnandet till en representant för skolan på flygplatsen vid ankomsten.

På återresan hjälper denna representant ditt barn med incheckningen och passagen genom säkerhetskontrollen, samt överlämnar till representanten för flygbolaget vid ombordstigningen. Du behöver bara vänta på dem vid ankomsten.

Denna integrerade tjänst betalas i allmänhet separat och består av kostnaderna för flygbolaget och skolan. Priset som våra partnerskolor debiterar för denna tilläggstjänst finns angiven under ”Tillval/tillägg” för varje resmål. Flygbolagets kostnad debiteras tillsammans med kostnaden för flygbiljetten.  

Boende
Du kan välja mellan att bo i värdfamilj eller residens, beroende på resmål och ålder. Oavsett vad du väljer bor du i en omgivning där du kommer att använda landets språk. Om du bor i familj får du chans att i hemmiljö lära känna familjens vardagsliv och om du bor på residens bor du och umgås med andra ungdomar i grupp i en trivsam och glad miljö. Hos familjen delar du vanligtvis rum med en annan elev. På begäran kan du få dela rum med en kamrat. På residensen delar du vanligtvis rum med flera elever. I båda boendealternativen ingår vanligtvis samtliga måltider.

Fritid
Alla våra partnerskolor kan erbjuda ett varierat fritidsutbud bestående av olika sporter, spel, lekar och kulturella aktiviteter, samt dessutom ett stort utbud av utflykter som gör det möjligt för eleverna att upptäcka resmålet och den omkringliggande regionen. Alla dessa aktiviteter arrangeras och leds av engagerade och utbildade ledare. Dessa aktiviteter är utan tvekan mycket viktiga eftersom de skapar en avspänd och varm gruppkänsla utanför klassrummet. Det är under fritiden som du utövar din favoritsport, besöker okända platser och får nya vänner.

Fritid och tillsyn
Även om våra program är fulla av aktiviteter, finns det dock utrymme för deltagarna att vila, leka med varandra eller gå ut en sväng. Fritiden för de yngsta tillbringas vanligtvis på campus och i närvaro av ledare. Utflykter i staden kan även innefatta perioder då deltagarna går omkring på egen hand, men ledarna bestämmer mötesplatser där de regelbundet kan kontrollera att alla har det bra och att ingen tappas bort. Det finns alltid en mötesplats med ledare till förfogande som samlar deltagarna vid givna tidpunkter. Vi försäkrar oss om hos våra partnerskolor att allt görs för att garantera en säker och trygg miljö, anpassad till deltagarnas ålder.

Undervisning på rätt nivå och skriftligt intyg
Den första undervisningsdagen är mycket viktig. Alla deltagare får utföra ett skriftligt språknivåtest som gör att de kan placeras i en grupp med internationella elever som ligger på samma kunskapsnivå. Vid slutet av kursen får du ett intyg av skolan som beskriver kursens längd och den språkliga nivå du har uppnått.

Priser/Fickpengar
I totalpriset ingår lektionerna, boendet med helpension, fritidsaktiviteterna och utflykterna som omnämns i broschyren. Förutom standardkursen erbjuder flera skolor dessutom intensivkurser, extra sportaktiviteter (såsom tennis, surfing, dykning, segling, ridning och fotboll), olika kvällsaktiviteter och kulturella utflykter. För ytterligare information se "Tillägg/Extra" för varje skola. På vissa resmål erbjuds dessutom ett mycket stort urval av extra aktiviteter som man kan betala för på plats. Ibland ingår även transfer från flygplatsen i priset. I den händelse transfer inte ingår anges detta under rubriken "Tillägg/Extra".

När det gäller fickpengar rekommenderar vi er att räkna med en budget av 500 kronor per vecka. Dessa pengar ska användas till exempelvis inköp av telefonkort, snacks, dryck och souvenirer. Ungefär samma summa rekommenderas när det gäller de frivilliga aktiviteter som erbjuds på plats. Denna budget bör alltid anpassas efter deltagarens inköpsvanor och behov.

Försäkring
Vi erbjuder ett brett urval försäkringsalternativ för att täcka alla eventualiteter. Rese- och sjukförsäkringar är väsentliga element för att garantera en lyckad språkresa.
 

ESL:s ledare på plats

Eftersom vi är måna om att erbjuda ett omhändertagande av hög kvalitet följer våra gruppledare med eleverna till resmålenSalina Bay på Malta och Brighton i England. Våra ESL-representanter bor på residensen på skolan och är tillgängliga dygnet runt.

Flyg och tåg

Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.

4 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 2. Star Agency Europe
 3. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa.

 4. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE

  Under 2016 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning utomlands till sina närmaste.

 5. KVALITETSCERTIFIERING

  ESL – Språkutbildning utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.

SPRÅKTESTER ONLINE

Kolla din språknivå online på några minuter!

RESEBERÄTTELSER

Louise Dornier, Frankrike
Louise Dornier, Frankrike

Jag valde Oxford, därför att jag förra året var i Canterbury och denna gång ville fara till ett sommarläger med äldre deltagare. På lektionerna lärde vi oss att böja verb i olika tempus, historia om kung Arthur och om Buckingham. Utflykten till Bath var intressant, Portsmouth var coolt med solen och det stora tornet. Laserdome var också kul. Jag kommer alltid att minnas de verkligt goda vänner jag mötte från Tyskland, Italien, Turkiet och Saudiarabien. Människorna var väldigt vänliga mot varandra! Ingen var blyg, alla ville prata engelska och träffa nya vänner. Jag tyckte om utflykterna och skolan hade intressanta spel. Oxford har ett bra centrum med vänliga människor och campuset var bekvämt och rent.

Läs allt
Clara Disaro, Frankrike
Clara Disaro, Frankrike

”Jag ville inte åka till en stor stad so London, så Canterbury passade mig perfekt. Fördelen med att lära sig engelska i England är att jag förbättrade mitt uttal! Jag älskade att utforska coola städer som jag aldrig varit i tidigare, som Oxford. Mina favoritaktiviteter var Karaokekvällarna, för att de var kul och så diskot förstås! Mina nya vänner kom från Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike och jag hoppas verkligen att jag skall kunna uppehålla kontakten med dem när vi kommer tillbaka hem! Jag kan verkligen rekommendera denna språkresa till mina vänner och familj eftersom den är välorganiserad och jag har haft så roligt hela tiden. Mitt råd till mina vänner som tänker komma hit, är att inte bara vara med folk från samma land och inte bara med folk som slutar samma dag, för det är så sorgligt att säga adjö innan man själv skall åka hem från Canterbury!”

Läs allt
Laura Gillard, Belgien
Laura Gillard, Belgien

Min språkresa till New York har varit helt otrolig! Queens campus är magnifikt, man trodde sig vara med i en TV-serie. Jag har mött fantastiska studenter av olika nationaliteter. Och Amy, rektorn, tillsammans med sin personal, var underbar mot oss. Jag vill tacka ESL för att ha fått uppleva de underbaraste veckorna av mitt liv.

Läs allt

COMMUNITY ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

Upptäck reseberättelser, uppfattningar och anekdoter av våra studenter som varit på språkresa genom våra bloggar, våra sidor på sociala medier och våra olika plattformar online.

VIDEOFILMER