Studieresa till Australien 2012, Intervjuer med våra medarbetare
Studieresa till Australien 2012

Intervjuer med våra medarbetare

Intervjuer med våra medarbetare

Sina Pfau - ESL Winterthur

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vad tyckte du mest om under din resa till Australien?
Det var min första resa till Australien och jag njöt verkligen mycket av landet. Jag tyckte mest om den enorma skillnaden mellan Australien och andra engelsktalande länder jag har besökt. Australien har en vacker och väldigt speciell flora och fauna, som jag fann fascinerande. Det australienska folket är också mycket vänligt, trevligt och öppet.

Hittade du något favoritställe i Australien?
Jag gillade vartenda ställe jag besökte under studieresan, men om jag måste välja en plats så blir det Noosa, som utan tvekan är en fantastisk plats att vara på. Här bjuds underbara stränder, en fantastisk nationalpark och många olika typer av restauranger, barer och nattliv. Det är en jättefin stad för studenter som stannar under 3 veckor, likaväl som för dem som stannar 6 månader, med ett idealiskt läge för att besöka närliggande större städer som Brisbane.

Hur var stämningen under resan?
Studieresan till Australien var jättekul och jag hade inte kunnat önska mig ett bättre resesällskap. Partnerskolorna var otroligt vänliga mot oss. Alla våra frågor besvarades tålmodigt och de organiserade fantastiska aktiviteter för oss. Att träffa våra studenter på plats var en helt ny erfarenhet för mig och hjälpte verkligen för att få ett bra intryck av hur saker fungerar på skolorna.

Hur skulle du beskriva levnadssättet i Australien?
Australiensarna är mycket lättsamma, vänliga och öppna. Grillning och surfing är en livsfilosofi i Australien och väl värt att delta i.

Vilka tips kan du ge till dem som ska studera i Australien?
Alla som tänker sig att studera i Australien, borde definitivt kalkylera med tillräcklig tid för att resa i landet efteråt, eftersom det finns så många fantastiska platser att se och besöka. Om du röker rekommenderar jag att ta med cigaretter från Europa, för i Australien är de otroligt dyra!

Olivier Grollimund – Milano

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vad tyckte du mest om under din resa till Australien?
Det förstummande vackra landskapet och östkustens enorma mångfald. Också att upptäcka den orörda Frazer Island nära Noosa, Stora Barriärrevet i Carirns, fladdermössens skrik runt Mossman River, en grillkväll vid floden i Brisbane, Gold Coast på toppen av Q1, att surfa på de eviga vågorna vid Byron Bay, Rocks market i Sydney och slutligen den mystiska didgeridoo.

Vad kan du ge för tips till dem som skall studera i Australien?
Be om råd när det gäller val av resmål, för det finns någonting för alla smaker. Vi erbjuder fler än 14 städere i Australien och det är viktigt att våra studenters förväntningar uppfylls när de väl är där.
De som åker på ett Working Holiday Visa, kan få det förlängt för ett år om de jobbat 3 månader inom jordbruket. Roligt och bra betalt!

Hur var stämningen under resan?
För många av oss var detta första gången i Australien. Att uppleva nya och intressanta saker tillsammans med kollegor från olika länder liknar det som våra studenter upplever på en språkkurs. Vi kunde bildat en fin klass, för stämningen var fantastisk.
Ett stort tack till våra partnerskolor och till våra studenter!

Javier Perdomo – ESL Bogotá

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Hur var stämningen under resan?
Det var ett stort nöje för mig att ha delat denna resa till Australien med et mycket professionellt och vänlig grupp av kollegor från runt omkring i världen. Våra olika synsätt berikade besöken hos våra partnerskolor, eftersom vi kunde studera varje institutions profil ur olika vinklar och få ordentlig förståelse för de möjligheter som erbjuds av de olika avdelningarna för service till studenterna, karaktären av de olika boendealternativen, samt möjligheterna fördelarna för studenterna i de olika städerna vi besökte.
ESL-studenterna vi mötte pratade med oss om livet som internationell student och om de framsteg i engelska som de uppnådde. De gav oss ovärderliga tips som vi kan förmedla till våra framtida studenter i Australien under våra rådgivningsmöten. På alla sätt var vår resa till Australien utmärkt för att bevisa att detta land fortsätter att vara ett av våra mest fantastiska resmål för att studera utomlands.

Vilka tips kan du ge till dem som skall studera i Australien?
• Förbered dig för den långa resan. Ha tillgängligt telefonnummer till skolan, värdfamiljen och naturligtvis till ESL. Om du missar en förbindelse är det viktigt att du meddelar att du kommer att anlända senare än väntat.
• Den första veckan är en vecka av pappersexercis. Om du skall studera under lång tid och planerar att arbeta, passa då på under första veckan att öppna bankkonto, ordna ID-nummer för skatten, skaffa ett Responsible Service of Alcohol Certificate och skriv in dig på de job-clubs eller hjälpcenter som skolan erbjuder, skaffa ditt australienska mobilnummer, liksom kort till kollektivtrafiken. Det är bra att göra detta under den första veckan, för sedan kommer du inte att ha en chans och tiden flyger iväg.
• Var säker på att du förstår hur din Overseas Students Health Cover Insurance fungerar.
• Rusa inte iväg och boka den första rundtur du blir erbjuden för att upptäcka omgivningen och andra städer i Australien. Prata först med andra studenter som redan varit på plats en tid i Australien och ta råd av dem.
• Gå inte till havet ensam om dt inte är en plats med mycket människor inklusive livräddare. Australien har underbara stränder och ibland alldeles jungfruliga utan något folk, men det kan vara farligt att simma ensam på grund av de starka strömmarna … och naturligtvis hajarna.
• Använd engelskan överallt. Eftersom Australien är ett multikulturellt samhälle, hittar du lätt andra studenter eller invånare som talar ditt modersmål, så kom alltid ihåg att du är där för att lära dig eller för att förbättra din engelska och att det är engelska du skall prata, skriva och läsa.

Vad tyckte du mest om under din resa till Australien?
Australien är ett fantastiskt land och det är svårt att välja ut något som det bästa. Emellertid kan jag säga att jag speciellt uppskattade den frodiga naturen och det rika djurlivet, blandade med människornas enorma vänlighet, alltid välkomnande och beredda att hjälpa om du behöver.