Famtrip USA 2011, Intervjuer med våra medarbetare
Famtrip USA 2011

Intervjuer med våra medarbetare

Intervjuer med våra medarbetare

Claudio Seri (Filialchef, Lausanne)

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken är den stad du gillat mest under resan?

Boston ger intryck av att vara mycket europeisk i många delar. Centrum har bevarat ett stort antal byggnader från den europeiska kolonialepoken. Den utstrålar en bra livskvalitet. Folk rör sig per cykel, de olika universiteten förflyttar en imponerande mängd ungdomar. Jag uppskattade speciellt de italienska kvarteren i Boston, som, till skillnad från New York, utgörs av små slingrande gator kantade av byggnader från början av 1800-talet.

Vilka tips kan du ge de som tänker resa dit?

Att försöka upptäcka alla olika kvarter i staden. Alla stora städer är uppdelade i olika kvarter som har sin egen atmosfär, arkitektur, möjligheter till uteliv, shopping etc. Skolorna är en mycket bra informationskälla.

Hur var stämningen under resan?

Det är en av de angenämaste delarna av rean, man lär känna varandra bättre inom personalen på ESL. Det är en intensiv upplevelse, man tar till sig enormt mycket information, det är en jättemöjlighet att dela intryck med kollegor, men också med personalen på våra partnerskolor och studenterna som vi träffade på plats.

Stefania Giorgini (Språkresekonsult, ESL Lugano)

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken är den stad du gillat mest under resan?

Utan tvekan San Diego, på grund av det vackra vädret där och därför att jag älskar solnedgångar;)

Vilka tips kan du ge de som tänker resa till San Diego?

För den som gillar sol och hav är det fantastiskt at resa dit under sommaren. Man får inte missa att besöka Zoo, Seaworld, Los Angeles och Studio Universal och också ta en vilodag och chilla i Balboa Park oeller hyra en bil och göra en tur. Det viktigaste att tänka på när man far till Kalifornien är att ha med sig ett minimum av bagage. På plats finns tusentals outlets där du hittar alla märken till oslagbara priser!

Träffade du några studenter, till vilka du hade rekommenderat en språkresa till San Diego?

Ja, jag träffade tre av våra studenter från Ticino. Det var verkligen kul att se dem på plats och träffa dem för att prata om deras resa och äventyr. Framför allt var det roligt att se att de tog till vara på sin resa maximalt!


Katja Börner (Regionchef, Österrike)

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken är den stad du gillat mest under resan?

Jag tyckte mycket om San Francisco, atmosfären i denna stad och folket som bor där har något magiskt. Jag kan faktiskt inte förklara varför, men det är ofta så med ställen man tycker mycket om. Haight Ashbury, gatan där hippierörelsen startade, var mitt favoritställe, fullt av boutiquer och originella människor!

Vilka tips kan du ge de som tänker resa till USA?

Ha inte för många förutfattade meningar om USA (som jag hade innan), de har mycket god mat, inte nödvändigtvis fet och de är underbara människor, som gärna tar sig tid att prata med dig. Mycket easygoing.

Hur var stämningen under resan?

Vi var mycket tillsammans. Folk kände inte nödvändigtvis varandra innan och vi kom varandra verkligen närmare. Det är en verkligt berikande erfarenhet, för som medlemmar av team ESL, har vi alla samma passion för språk och resor och det förde oss verkligen samman.