Famtrip Tyskland 2013, ESL testade för dig – Nattåget
Famtrip Tyskland 2013

ESL testade för dig – Nattåget

ESL testade för dig – Nattåget

Vilken upplevelse kan vara mer representativ för en sann resenär än att vakna upp i gryningen på en okänd station i en stad som väntar på att bli upptäckt?

På ESL tror vi på att utforska och ett av de bästa sätten att göra det är kombinera olika resmål. Under vår senaste studieresa tillbringade vi några dagar i den romantiska staden Freiburg och tog sedan nattåget till Tysklands huvudstad.

Om ordet ”nattåg” får dig att tänka på obekvämt resande i bullrig, trång miljö, är det dags att tänka om. Vårt teams erfarenhet var totala motsatsen under resan från Freiburg till Berlin.

Tåget var naturligtvis punktligt. Här är vi på spåret och färdiga att ge oss av på detta äventyr:
ESL - ESL testade för dig – Nattåget
Vi var uppdelade i kupéer med 4 personer i varje och det dröjde inte länge förrän ljudet av tåghjulen mot spåren vaggade oss till sömns. Sängkojerna var förvånansvärt bekväma. Hade det inte varit för att vi blev väckta, hade jag sovit hela vägen till Hamburg!

Lär dig ett lands språk och kultur genom att resa genom det; välj ett transportsätt som uppmuntrar till att träffa resenärer från helavärlden, liksom lokalinvånare… alltmedan du beundrar utsikten genom fönstret!

Och finns det än bättre känsla än att vakna upp till stimmet på en livlig järnvägsstation, omgiven av surret från hundratals människor, med hela dagen framför oss, med en krånglig tunnelbanekarta fladdrande i handen och med insikten att ha kommit fram och med den spännande känslan att det verkliga äventyret nu skall börja.