Famtrip Executive schools UK 2012, Intervjuer med våra medarbetare
Famtrip Executive schools UK 2012

Intervjuer med våra medarbetare

Intervjuer med våra medarbetare

Marian Lopez - Madrid

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken stad tyckte du bäst om under din resa?
Den plats som jag tyckte bäst om var Brecon, jag älskar små byar mitt ute på landsbygden. Jag tycker att det är en fantastisk plats att koppla av på, glömma ditt hektiska vardagsliv och fokusera på att studera. Du kan verkligen känna kontakten med naturen och det är något speciellt med denna plats, något som du bara kan känna när du är där. Självklart är det inte ett bra alternativ för dem som älskar stadslivet!

Vilka resetips kan du ge till personer som reser dit?
Ta en cykel för att utforska området och ta dig tid för att beundra landskapet. Besök även pubarna med sin typiska atmosfär och spendera naturligtvis lite tid med att träffa lokalbefolkningen, de är vänliga människor som är villiga att hjälpa studenter.

Vad skulle du rekommendera till en (yrkesverksam) student för att han/hon ska få ut så mycket som möjligt av sin resa?
Jag skulle rekommendera dem att analysera de olika alternativen vi erbjuder innan några beslut fattas eftersom detta definitivt kommer att påverka vistelsen. Det finns många olika platser och skolor i vårt utbud och det finns alltid något som passar respektive elev beroende på dess behov. Denna resa har varit en fantastisk möjlighet att lära känna skolorna och destinationerna bättre, något som hjälper oss med att hitta det bästa alternativet åt våra studenter. Jag skulle också rekommendera dem att delta i alla aktiviteter som skolan anordnar eftersom det kommer att hjälpa dem med inlärningen på sina kurser.

Hur var stämningen under resan?
Riktigt bra. Det var ett bra tillfälle att träffa andra kollegor från olika ESL-kontor och utbyta erfarenheter. Först är man alltid lite orolig för hur upplevelsen kommer att bli eftersom att man inte känner alla människor, men du kommer att tillbringa en hel vecka med dem och i slutändan kommer du att skratta så mycket med folk du precis har träffat, det är toppen!

Loris Veronese – Rome

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken stad tyckte du bäst om under din resa?
Brecon-området var fantastiskt: tystnaden, fåren, atmosfären var väldigt... avkopplande! Det är ordet som jag kommer att tänka på först.

Vilka resetips kan du ge till studenter som reser till Brecon-området?
Om en student vill gå djupt in i sina studier är skolan i Brecon en fantastisk plats att vara på. Den har en varm, välkomnande atmosfär och det finns gott om aktiviteter att roa sig med, letar du efter nattliv är det dock inte destinationen för dig!

Skolan har en bastu och ett gym och om du till exempel gillar promenader, ridning, golf eller fiske är Brecon perfekt. Du kan ta med en lärare på aktiviteterna och förvandla dem till lektioner ute i friska luften. Lärarna var mycket erfarna och kom från olika bakgrunder så om du vill ha en specialiserad lektion med fokus på någonting som juridik eller ekonomi så finns de tillgängliga för dig.

Rent praktiskt så anordnar skolan transfers från flygplatserna i Cardiff, Bristol, Birmingham och London (Heathrow och Gatwick).

Hur var stämningen under resan?
Stämningen var riktigt bra. Det var viktigt att träffa annan ESL-personal som jag inte hade träffat innan. De har så mycket erfarenhet och kommer från många olika bakgrunder vilket gjorde resan till en mycket berikande upplevelse.

Claudio Seri - Lausanne

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken stad tyckte du bäst om under din resa till Storbritannien?
Portsmouth var en stor överraskning för mig. Brighton är den populäraste destinationen på sydkusten och det är oftast den som studenterna efterfrågar men Portsmouth är ett intressant och lite ovanligare ställe att lära sig engelska på. Vår partnerskola Language Specialists International ligger i stadens universitetsdel där det finns massor av unga människor. Staden ligger väldigt öppet intill havet och storleken är lagom. Portsmouth är hem för den kungliga marinen och du kan fortfarande känna den marina historian runt hamnen.

Hur var stämningen under resan?
Studieresor är en blandning av att upptäcka, resa och lära känna kollegor och partnerskolor bättre. Det är väldigt positivt eftersom du träffar kollegor som du inte ser alltför ofta. Det finns en sådan energi när vi alla är tillsammans och upplever samma resa. Du delar saker med kollegor och får alltid ett varmt välkomnande av skolorna.

Jag var "pappa" för denna resa vilket innebar att se till så att alla kom i tid samt hantera logistiken. Naturligtvis är du väldigt upptagen under resan och reser nästan varje dag, var natt spenderas på ett annat hotell... det är inte alltid så lätt!

Upplevelsen överlag är mycket positiv.

Hur var det att anlända med tåg?
Canterbury i Kent var vårt första stopp i England. Jag tog Eurostar från Paris för första gången. Övergången mellan Ashford och Canterbury tog bara 20 minuter efter en resa från Paris som tog mindre än två timmar. Det gick väldigt snabbt och smidigt från Lausanne - snabbare än att flyga! Jag skulle definitivt rekommendera att ta tåget om du bor i en del av Europa med en bra anslutning. Det är också en fråga om socialt ansvar: att ta tåget har en betydligt mindre miljöpåverkan jämfört med att flyga.

Kan du berätta mer för mig om den masterkurs du genomförde vid London School of English?
Kulturella skillnader vid affärer var ämnet. Det var ett bra tillfälle att kunna dela kundens upplevelse eftersom en affärskurs är annorlunda jämfört med en allmän kurs i engelska. Vid en affärskurs kan du redan simma men du vill lära dig att simma ännu bättre! Allmänna kurser i engelska kan börja med grunderna. Affärskurser fokuserar verkligen på dina behov som affärsstudent men du behöver inte vara chef för att dra nytta av en affärskurs; alla yrkesverksamma kommer att få ut något från kursen.

London School of English är mycket respekterad och har ett brett utbud av specifika kurser för individuella behov. Den normala klasstorleken för denna typ av kurs är sex personer.

Under lektionerna får du alltid glosor som du kan tänkas behöva i specifika situationer. Till exempel vid möten, presentationer, e-post, etc. Dessa är mycket praktiskt utformade och kommer att hjälpa dig att kunna hantera varje situation, till exempel om du behöver avbryta någon eller be om en grupps uppmärksamhet. Kursen är som en verktygslåda som förbereder dig för de saker man möter i arbetslivet. Du kommer sedan hem med de verktyg du behöver och med material som hjälper dig att öva.

Ett populärt alternativ är att ta en kombinerad kurs där eftermiddagslektionerna kan skräddarsys efter dina behov och äger rum på tu man hand med en privat lärare. Morgonlektionerna är mer sociala och du kommer att studera tillsammans med studenter från hela världen som alla njuter av att vara på språkresa... när du studerar i grupp får du dela den spänningen.

Lärarna på skolan var mycket, mycket erfarna och det fanns dessutom gott om online-material tillgängligt.

Hur var faciliteterna vid London School of English?
Skolbyggnaden är nästintill totalrenoverad med moderna faciliteter och en kock som tillagar maten på plats! Det är en elegant gammal byggnad som helt har moderniserats. Skolan är belägen i Notting Hill vilken är en fantastisk del av London. 

Giovanni Moretti - Milan

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken stad tyckte du bäst om under din resa?
Även om det inte är en stad så väljer jag Brecon. Jag älskade den eftersom den var något som jag inte hade kunnat föreställa mig innan jag faktiskt såg den, så långt ifrån den typiska urbana destinationen för en språkkurs. När jag anlände kände jag något speciellt. Den lilla byn ligger helt omgiven av natur där människor kan njuta av de små sakerna i livet. En avslappnad atmosfär och fantastiska landskap: det bästa!

Vilka resetips kan du ge till personer som reser dit?
Utnyttja allt som erbjuds i detta område. Att vara så långt ifrån din vardagliga omgivning kommer att göra det till en trevlig överraskning. Häng med på de dagliga aktiviteterna som erbjuds av skolan, ta en cykeltur för att fiska eller gå bara runt och andas in den friska luften medan du beundrar de otroliga vyerna. Alla dessa tillfällen kommer att få dig att slappna av, känna dig bekväm i en speciell miljö och din engelska kommer att förbättras därefter!

Vad skulle du rekommendera till en (yrkesverksam) student för att han/hon ska få ut så mycket som möjligt av sin resa?
Gör ditt bästa under lektionerna men glöm sedan jobbet och vem du är... bara njut! Stressa inte efter kurserna utan upptäck staden och delta i skolans aktiviteter, träffa andra så kommer din engelska att utvecklas snabbt i denna miljö.

Hur var stämningen under resan?
Det var positivt, ljuvligt och energiskt! ESL-gruppen bestod av härliga människor, både på ett professionellt plan och personligt. Det var kul att se hur alla deltagare verkligen var intresserade av våra partnerskolor och jag lärde mig en hel del genom att vara runt dem. Den härliga känslan förstärktes av den fritid vi kunde njuta av, vi skrattade och hade kul tillsammans!

Kan du berätta mer för mig om den masterkurs du genomförde?
Vi genomförde två masterkurser: en vid Canterbury Language Training och en vid London School of English. Båda var väldigt användbara och de gav mig möjlighet att bättre förstå vilken typ av kurs vi säljer till våra studenter.

Kursen som genomfördes på CLT fokuserade på de viktigaste delarna i en presentation. Ämnet utvecklades genom två övningar. Först fick vi prata med en annan student för att lära känna den bättre och sedan fick vi presentera vad vi lärt oss för de andra eleverna. Efter att ha blivit indelade i tre grupper med fyra studenter i varje fick vi därefter välja ett specifikt ämne (i vårt fall "vilka är de viktigaste delarna i paketet efter kurs och boende?") som en av oss presenterade för de andra grupperna.

Kursen som genomfördes på LSE fokuserade på de viktigaste delarna i en förhandling, ämnet bearbetades genom en allmän förklaring kring konceptet och ett rollspel. Jag var en tysk inköpare som lyssnade på en kinesisk säljare som erbjöd mig kinesisk choklad. Detta rollspel hjälpte oss att förstå hur varje marknad är unik och hur förhandlingarna därför kan ändras beroende på motparten.

För vem skulle den kursen passa?
Framförallt för yrkesverksamma som vill utveckla sin engelska på två plan: rent allmänt och gällande affärer. Den här typen av kurs som är avsedd för deras specifika ändamål kommer att hjälpa dem att utveckla många färdigheter. Med hänsyn till de masterkurser som jag fick chansen att prova och de yrkesverksamma jag ser på ESL:s rådgivningskontor i Milano kan jag se framför mig en bild av den typiska kund som jag skulle sälja den här kursen till: en italienare med medelmåttiga kunskaper i engelska som snabbt behöver förbättras av affärsmässiga skäl, kanske saknas självförtroende när man ska prata, antingen i allmänhet eller framför kollegor. Genom att öva med andra människor på en liknande nivå skulle dessa skräddarsydda kurser hjälpa den typen av person med att öva på de bitar som används dagligen på jobbet. Stämningen i klassrummet var professionell och motiverad samtidigt som avslappnad och vänlig.

Stéphanie Pischel Obry - Montreux

ESL - Intervjuer med våra medarbetare -
Vilken stad tyckte du bäst om under din resa?
London! Jag hade aldrig varit där tidigare och den var toppen. Jag åkte till och med tillbaka under min semester en vecka senare. Hur som helst, om jag vore en företagsledare skulle jag förmodligen välja Canterbury istället: det är mysigare och mindre medan London kan bli smått överväldigande. På grund av stadens storlek kan du ibland förlora översikten i London. Canterbury ligger ändå nära London och dessutom nära till havet. Det finns gott om historiska platser att se både inom och runtomkring staden som har en mycket personlig känsla... väldigt individuell.

Vilka resetips kan du ge till personer som reser dit?
I London skulle jag rekommendera att skaffa ett London Pass. Massor av museer och gallerier är redan gratis men London Passet innehåller ännu fler av de stora attraktionerna. Till exempel ett besök på tennisklubben i Wimbledon, båtturer på Themsen, kyrkor och katedraler eller en tur i Tower Bridge. Du kan ladda ner passet till din smartphone och undvika köer vid några populära attraktioner. Passet kan också inkludera stadens kollektivtrafik. Det är en unik plats... helt nya byggnader ligger sida vid sida med gamla byggnader.

I Canterbury är den berömda katedralen ett måste men också The Marlowe Theatre. Staden är full av romersk historia och massor av det lever kvar än i dag. Staden är toppen om du gillar sport och tydligen väldigt bra för golf! Lite jogging och cykling rekommenderas, framförallt längs floden Stour.

Vad skulle du rekommendera till en (yrkesverksam) student för att han/hon ska få ut så mycket som möjligt av sin resa?
Canterburyskolan är hängiven åt affärs- och yrkesverksamma studenter med max 12 elever åt gången. Detta innebär att eleverna är riktigt bortskämda med full uppmärksamhet från lärarna och personal vid alla tidpunkter. Innan kursstart får studenten ett formulär hemskickat så att kurspaketet kan utformas individuellt efter behov och intressen. När du anländer välkomnar rektorn dig personligen! Det hjälper dig verkligen för att passa in direkt och känna dig som hemma. Jag skulle framförallt rekommendera att bo i värdfamilj eftersom värden väljs ut utefter studentens bakgrund och intressen. Det finns till och med en helikopterplatta att tillgå om det är så som du vill anlända!

Om du bor hos en värdfamilj som affärsstudent i Canterbury kan du hämtas upp varifrån som helst i stan och vid vilken tidpunkt som helst.

London School of English var också imponerande. Den är belägen i en villa i Holland Park med en spektakulär entré. Den är mycket välkomnande men inte helt tillägnad affärsstudenter som Canterburyskolan. Med det sagt så var maten vid London School utmärkt och det fanns till och med en stor Nespresso maskin i allrummet - perfekt under en hektisk resa!

Hur var stämningen under resan?
Det var en mycket positiv stämning under resan. Vi var ganska upptagna under dagarna; skolorna höll oss sysselsatta från morgon till sen eftermiddag och vissa kvällar gick vi ut också. Det var kul att träffa människor från andra ESL-kontor och alla kom väl överens. När vi kom tillbaka på måndagen pratade vi alla på Skype... det kändes konstigt efter att ha tillbringat så mycket tid ihop veckan innan.

Hur var masterkursen du genomförde?
De använder inte svarta tavlor eller blädderblock, snarare interaktiva whiteboards och högteknologiska klassrum. I Canterbury kunde du ha en lärare per person! Klasstorleken är som max fem elever och utbildningen är individuellt utformad för studenterna i klassen. En övning som ingår innebär att under 15 minuter försöka få ut så mycket information som möjligt från din partner, dennes mål och så vidare. Övningarna är anpassade utefter affärsstudenters behov och de färdigheter som behövs i ett professionellt sammanhang, så som isbrytare som hjälper alla att slappna av och hjälpa lärarna med att förstå vad eleverna söker. Vidare fokuserar lektionerna på affärskompetens som att förbättra telefonsamtal, e-post och försäljningsspråk, naturligtvis övas det också på specifika vokabulär.

Den är för lite äldre elever (främst över 25) som är villiga att investera i sina framtida yrkesliv. Den största fördelen är kanske för människor som redan har en karriär eller som vill byta bransch. Jag tror att någon som redan har en inflytelserik position skulle kunna dra nytta av den här kursen och ytterligare förbättra specifika färdigheter.

Hur var stämningen i klassrummet?
Atmosfären på Canterbury Language Training var riktigt mysig, delvis på grund av byggnaden som är en gammal villa med ett bibliotek, flexibla klassrum och till och med en öppen spis som de tänder under vintermånaderna! Men självklart gjorde utbildningsteamet det till en alldeles unik plats med sin vänlighet och hjälpsamhet! Skolan fokuserar på varje individs pedagogiska behov. Om det finns elever från liknande yrkesbakgrunder så kommer de att försöka föra dem samman för att göra lärandet än mer intressant.