Språkresa till Hamburg: Sevärdheter

Gå på en St. Pauli-match
FC St. Pauli kanske inte är så bra på fotboll, med det är egentligen inte vad Hamburgs näst största fotbollsklubb handlar om. Ett alternativt sceneri har sedan 1980-talet växt upp runt St. Pauli, kretsande runt vänsterpolitiker, social aktivism och festatmosfär på klubbens matcher. Under klubbens sjörövarflagga (inofficiell, men universellt erkänd) - en hyllning till den legendariske, lokale, piraten Klaus Störtebeker - är matcherna på Millerntor-Stadion miltals ifrån den företagsprofil som många fotbollslag numera säljer. Efter matchen fortsätter festen!
Den (ö)kända Reeperbahn
John Lennon sa om sin tid i Hamburg: ”Jag må ha fötts i Liverpool - men jag växte upp i Hamburg.” George Harrison kallade den ”den lättsinnigaste staden i världen”. När Beatles kom till Hamburg 1960 hade de just slutat skolan. När de lämnade efter två års nattligt spelande på strippklubbar på Reeperbahn var de redo att ta sig an världen.

Det moderna Reeperbahn är inte skum som dess 1960-talsinkarnation, men det finns fortfarande gott om tveksamheter runt gatan och dess omgivningar. Det är numera mycket mindre troligt att du ska bli rånad, misshandlad och lämnad i rännstenen, men området har ännu inte blivit sanerat: du kommer att se prostituerade som jobbar här i fullt dagsljus. Vissa lokalinvånare mumlar om gentrifiering, men det är ännu långt till att denna plats förlorar sin autenticitet.
ESL - Sevärdheter
Miniatyrunderland
Efter 364 byggnadsdagar och 13 000 arbetstimmar öppnade Elbefilharmonikernas konsertsal och Hafen City den 13 november 2013. Nej, inte de stora, men modellerna av dem i Miniatyrunderlandet. Låt det aldrig sägas att tyskar inte är noggranna.

Som namnet antyder är detta ett underland i miniatyr. Här visas miniatyrmodeller av olika platser och vissa globala ikoner. Detta är en utsökt plats att spendera en eftermiddag. Med allt från ett sex meter högt Matterhorn till ett Las Vegas med 33 000 lampor; en friluftskonsert med 21 000 små besökare, till en pytteliten chokladfabrik som framställer riktig choklad. Miniatyrunderlandet är ett märkvärdigt byggnadsverk och helt olikt allt du sett tidigare.
Övelgönnes strandbarer
I den före detta fiskarbyn Övelgönne, är Strandperle en berömd bar där du kan sitta på stranden och njuta av utsikten över floden Elbe och lyftkranarna i Hamburgs dockor. Det finns många andra strandbarer i samma område och nära Landungsbrücken.
 
ESL - Sevärdheter
Hamburger Dom
Om kombinationen förstklassigt öl (bryggt enligt Tysklands legendariska renhetslagar), tung hornmusik och nöjesparksspänning låter som en bra plan för dagen, är Hamburger Dom svårt att slå. Det är som en nordlig Oktoberfest, men utan turistmassorna.

Denna Tysklands största marknad sätts upp tre gånger om året (vår, sommar och vinter) och är stadens största evenemang. Marknaden går under 91 dagar sammanlagt och visar ett spektakulärt fyrverkeri varje fredag klockan 22:20 som kan ses nästan över hela staden.
Sjön Alster
Alstern är en av världens stora stadssjöar. Skapad på 1200-talet genom att dämma upp Alster och dess bifloder, är detta nu ett uppskattat mål för segling, bad eller för att helt enkelt njuta av solskenet. Jogga runt den 7,8 km långa banan runt sjön om du känner dig aktiv, lägg ut en filt och chilla vid stranden om du inte är det. Här finns också segelbåtar och kanoter att hyra. Under kalla vintrar har det hänt att sjön frusit och då kan man åka skridskor eller promenera på den.
ESL - Sevärdheter
Kunsthalle/Deichtorhallen
Hamburgs största museum hyser en imponerande, permanent samling av verk av några av de största namnen inom konsten, för att inte nämna utsökta utställningar under året. Den permanenta utställningen spänner över 700 år och är en av Tysklands förnämsta öppna utställningar.

För mer nutida konst och fotografier, besök Deichtorhallen. Utställningarna är ofta egenartade och vanligtvis underbara.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.