Språkresa till Hamburg: ESL:s Hamburgtips

Ät fisk
Från sushi till fisksmörgåsar (Fischbrötchen); du kan njuta av utsökt färsk fisk i en stad som lever så intimt tillsammans med havet. Några av de bästa fiskrestaurangerna finner du längs Grosse Elbestrasse; de ser ut som lager och alla är inte öppna på kvällen, men du kan inte hitta färskare fisk som inte simmar fortfarande.

På söndagsmorgonen är Hamburgs berömda fiskmarknad platsen för att titta på kommersen i fiskstånden och få fisk direkt från båtarna. Öppet fram till 9:30 är detta något för morgonpigga eller riktiga nattugglor (på sommaren öppnarman 5:00 och på vintern 7:00). De berömda marknadsutroparna är speciellt underhållande då de högljutt kränger varor som ålar, blommor, korv eller bananer.
Hyr en StadtRad för en tur
I en värld som alltmer fruktar att binda sig, vad kan vara mer passande än en cykel som du kan plocka upp när det passar dig, använda så länge du behöver och sedan bara lämna … och sedan bara ta en annan cykel när det passar dig? Registrera ditt bankkonto eller ditt bankkortsnummer och plocka upp en cykel på ett dussintal olika platser i staden. De första 30 minuterna är gratis, sedan är det minutdebitering upp till ett maximum per dag.
ESL - ESL:s Hamburgtips
Nattliv
Vissa hipsters skulle säga dig att Berlin nu är vorbei (förbi), alltför fullt av turister, av schwabiska yuppies, etc., etc. De har fel - Berlins nattklubbar är i världsklass - men det är värt att notera vilka städer de tycker nu är hippare. Leipzig är en, Hamburg är den andra.

Reeperbahn (se Sevärdheter i Hamburg) representerar den sjabbigare delen på skalan, men det finns nattklubbar och musikställen för alla smaker i en stad som är stolt över sin vilda sida. Det är ingen tillfällighet att så många av Tysklands främsta DJs har kommer från Hamburgs klubbscen.
 
Kaffe
Hamburgs första kaffehus öppnade 1677 - tre och ett halvt århundrade senare är det fortfarande ett utsökt ställe att avnjuta en kopp på. Det kanske inte har Wiens eller Milanos världsrykte, men Hamburgs kaféer serverar förstklassigt kaffe i hipp omgivning. Hit anländer, när allt kommer omkring, en stor del av Europas kaffe.

Hafen City är en bra plats att leta på, liksom det angränsande Speicherstadt. Speicherstadts rosteri rostar sina egna bönor, medan kaffemuseet Burg visar den magiska bönans historia på dess resa genom Hamburg.
ESL - ESL:s Hamburgtips
Samtal i mörkret
Dialog im Dunkel (samtal i mörkret) är ett tankeväckande komplement till din kurs i tyska i Hamburg, en utställning som tar dig genom en serie kolsvarta rum under ledning av en blind guide. Gör turen på tyska och du kommer att få en djupare förståelse för inte bara livet som synhandikappad, utan för hur mycket av den dagliga kommunikationen som är visuellt baserad.
Att se, läsa och lyssna på
Att se
Soul Kitchen (2009). Regi: Fatih Akin
A Most Wanted Man (2014). Regi: Anton Corbijn
Fraktus (2012). Regi: Lars Jessen
Nordsee ist Mordsee (1976). Regi: Hark Bohm

Biografer i Hamburg
Traditionella biografer lever kvar i Hamburg. Abaton (Allende-Platz 3), Savoy (Steindamm 54), Studio Cinema Hamburg (Bernstorffstrasse 93), Passage Kino (Mönckebergstrasse 17) och Zeise (Friedensallee 7) har alla en fantastisk atmosfär. De senaste kassasuccéerna finns att se (dubbade till tyska) på Cinemaxx (Dammtordamm 1)

Att läsa
Kontamination, av Boris Meyn
Collected Works, av Matthias Claudius
A Most Wanted Man, av John le Carré

Att lyssna på
DJ Kicks, med DJ Koze
With the Beatles, med The Beatles
Selected Remixes 2009-2015, med Solomun
ESL - ESL:s Hamburgtips
Musikställen i Hamburg
Musikställen kommer, musikställen går … fråga personalen på språkskolan efter deras senaste tips. Eller följ dunket i kvällsluften.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.