Språkresa till Freiburg: Sevärdheter

Vin

ESL - Sevärdheter
Området kring Freiburg och Rhen är Tysklands främsta vindistrikt där de äldsta vingårdarna har anor från romartiden. Några av Tysklands bästa röda viner kommer från Baden Wine-regionens Pinotdruvor men det är de vita vinerna som är showens stjärnor. Då Freiburg officiellt är Tysklands soligaste stad är det den perfekta platsen för att njuta av en kyld Riesling en varm sommarkväll! Den årliga Weinfest i juli (weinfest.freiburg.de) erbjuder möjligheten att prova många lokala produkter i marknadsstånd kring Münsterplatz. I området kring Freiburg äger flera vinfestivaler rum under säsongen.

Aktivera dig i Black Forest

ESL - Sevärdheter
Freiburgs läge i utkanten av Black Forest gör det till den perfekta destinationen för en aktiv vistelse. Många vandrings-och cykelleder finns att tillgå i bergen som omger staden, lämpliga för alla konditionsnivåer. Schauinslandbahn (schauinslandbahn.de) är Tysklands längsta linbana och tar dig till toppen av Schlossberg som är Freiburgs egna berg. Naturligtvis drivs linbanan till 100 % av förnyelsebar energi.
ESL - Sevärdheter
När du är på toppen av berget kan du ta dig ytterligare 35 höjdmeter genom att klättra upp i Schlossbergturm vilket är ett torn som erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Om du vill ta dig ner tillbaka på ett spännande sätt, hyr en skoter och bege dig nedför Rollerstrecke (rollerstrecke.de)... det är en cykel utan sits och en ganska lång friskrivningsklausul gällande säkerheten! Något längre in bland bergen ligger Titisee som är ett av Tysklands mest älskade semesterresmål. Den vackra sjön är extremt fotogenisk och är en populär plats att campa på vid bra väder (titisee-neustadt.de).

Freiburger Münster & Altstadt

ESL - Sevärdheter
Katedralen i Freiburg är ett arkitektoniskt underverk med en häpnadsväckande vacker spira som har överlevt sedan år 1330. Byggnaden tog århundraden att bygga upp och hade ingen egen biskop förrän år 1827, delvis på grund av att byggnaden tillhörde staden och inte den katolska kyrkan. Katedralen är en unik blandning av romansk och gotisk arkitektur med tonvikt på den senare.

Europapark

ESL - Sevärdheter
Mer än fyra miljoner besökare per år kommer till denna familjeägda temapark ungefär en halvtimmes bilresa från Freiburg. Du kan känna vinden i ditt hår i åtta olika berg- och dalbanor, däribland en gigantisk i trä samt njuta av olika områden med teman från olika europeiska länder (där åkattraktioner har namn som "Matterhorn-Blitz"). Utöver de huvudsakliga åkattraktionerna så erbjuds regelbundna konserter och uppvisningar med bland annat en sovjetisk rymdfärja i originalutförande.

Ett bra sätt för att ta sig till parken är med "Europa-Park Kombi-Biljett" som inkluderar tur- och returresor på alla lokala tåg i Baden-Württemberg, en busstransfer till Europa-Park (Südbadenbus) samt entré till parken. Biljetten går att köpa för upp till fem personer med en rörlig prislista.
Freiburg Museer
Augustinermuseum ligger i ett gammalt augustinskt kloster som rymmer verk av Lucas Cranach den äldre, Anselm Feuerbach, Hans Baldung Grien, Matthias Grünewald och några vackra reliker från katedralen.
Gerberau 15, 79098 Freiburg, freiburg.de

Museum fur Neue Kunst är platsen för modern konst med verk av Feininger, Dix, Heckel, Hofer, Macke, Scherer, Kanoldt, Dischinger och Scholz.
Marienstrasse 10a, 79098 Freiburg, freiburg.de

Naturmuseum (Naturhistoriska museet) är ett familjevänligt museum med en imponerande etnologisk samling.
Gerberau 32, 79098 Freiburg, freiburg.de

Colombischlössle Archaeological Museum rymmer kvinnliga statyetter från stenåldern, mystiska eldhundar från bronsåldern och skatter från keltiska kungagravar.
Rotteckring 5, 79098 Freiburg, freiburg.de

Universitetets Botanischer Garten är en vacker plats att njuta på en solig eftermiddag. Gratis inträde.
Schänzlestr.1, 79104 Freiburg, botanischer-garten.uni-freiburg.de
Bild: © Fototeam Vollmer, Europa-Park
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.