Språkresa till Berlin: Shopping

ESL - Shopping
Staden som beskriver sig själv som "fattig men sexig" erbjuder fantastiska, trendiga kläder till vrakpriser, med Kreuzkölln som märkts som nästa stora shopping destination (översättning: mål för byggherrar). Besök en av de många galleriorna över stängda butiker i Neukölln och hitta fynd att dekorera dina väggar med. Många av Berlins bästa butiker ligger i små gränder och innergårdar, så det lönar sig att hålla ögonen öppna och utforska.

Om du har mer pengar att spendera och ett behov som bara märkeskläder kan tillfredsställa är ett besök på Kaufhaus des Westens (KaDeWe) något för dig. Här har Berlins överklass skaffat sina kläder under det senaste århundradet. KaDeWe är en av Europas största shoppingcenter och är mycket känt för sin fantastiska restaurang (dock kanske inte platsen du kan pröva en currywurst tip på). För något lite mer modernt och ungt kan du besöka Flagshipstore på Oderbergerstrasse i Prenzlauer Berg. Här kan man hitta unika kläder från ett 30-tal olika unga designers.

Prenzlaur Berg är även platsen att besöka för att hitta ”vintage” kläder och de stora loppmarknaderna i Mauerpark är utmärkta för att på en söndag leta efter fynd. Och från klockan 3 på eftermiddagen hålls Bearpit Karaoke (www.bearpitkaraoke.com/) på en närliggande amfiteater. Det finns också många andra mindre loppmarknader i Berlin Mitte. 

Pröva dessa 10 aktiviteter du kan göra i Berlin för under 20 euro.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.